arkaşlar avcılarda eşkinanın son durumu nedir avcılardaki ustalarım daha iyi bilir bu aralar güzel çıkmaya başlamıs sanırımsam bayadırda hatat hiç eşkina avına cıkmadıgım için ne tür misina,yem ve çne kulllancagımı özllikle yemi nerden bulacagım hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
kardeşbu aralar eşkina bol havalar da soğudu deniz de kamış mı el misinasımı kullanıyorsun kamış sa 35-40 mm asso el misina sı kullanacaksan 50-60 mm lik misina yeterli biz buralarda boru kurdu,yenğeç,pisbiyık(karides) kullanıyoruz
merhabalar , bende eski bir eşkinacıyım ben genelde kumkapıda tutuyorum orada bildiğim ve çoğu zaman güzel eşkinalar aldığım bir yer var yalnız eşkinada gecenin ilerleyen saatlerinde çok ileri atmamanızı tavsiye ederim ve boru kurdu kullanın birçok kişide oltayı yatırıp bekletme sureti ile tutsada en iyi sonucu kurşun dibe indikten sonra çok hafifi oynatarak çekmenizde fayda var eşkine direk kafalıyor takım 030-035 olmalı tek iğne en başarılı olanı yani tek köstek olanı çift köstekte çok iri eşkinaları yakalayıp dipte kayaya diğer iğnenin takılması ile kaçırdığım için söylüyorum,bir gecede 25 parça min 500-600 gr arası yakalamışımdır. bayramda bir akşam lüferle beraber takılmak aklımdan geçiyor ,
valla o zamanları çok ararız palamutu parçalayıp tutmuştuk palamut tane 2,5 liraydı ayrıca 1 büyük yağ tenekesi idi 18 kg
valla oralar ilgi alanımın dışında kalıyor ,ama tek hedefim yayın çok istiyorum çok sabahladım ama yakalayamadım kısmet bakalım bi o kaldı listede eksik
geçen sene pek gidemedim işlerim dolayısı ile ama yoktu birkere mırmıra gittim ondada 2 kişi 11 parça aldık o kadar bu sene sadece göle gittim ondada bir tane sudak aldım, ama geçen sene arkadaşım köprüde levreğe gitti kamışıı kırdı levrek yüzünü görememekten müzdarip arkadaşım hadi kırdı bir kere nası bişi olduğunu görebilsem ahları içinde
keşke herkez bizler gibi olabilse çok zaman tutup salarım bu eşkinada olsa farketmez bana göre balık , adrenalin ,trofede ben istevrit bile tutmaya gitmem
Aferin. Bıktım kardeşim senden,nereye baksam karşıma çıkıyorsun,üstelik yarım saattir senin nasıl bir adam olduğunu anlamak için mesajlarını okuyorum.Mecburmuyum bunları okumaya Yalnız hakikaten ben niye eşkina yakalıyamadığımı anladım,3 sene evvel gecede 1 er kiloluk eşkinalardan enaz 15-20 adet tutuyordum,tabi aralarında 3-5 kiloluk olanlarıda vardı.