abiler arkadaşlar avcılarda amatör olarak kıyıdan balık avı yapıyorum.İstavrit ve sardalya 1 aydır oltalara geliyor.Size sorularım 1-Çinekop ve zargana ne zaman gelir yada başlamışmıdır? 2-Gece yemli olarak kurt bulmak çok zor onun yerine ne kullanabiliriz.
çinekop için ekim ayını beklemen lazım bu balık için de fleto çıkarılmış hamsi istavrit zargana izmarit kullaman lazım en verimlisi bence hamsi ben onu kullanıyrum zargana içnde hamsi kullana bılırsın ince kurt gıbı keserek buda verımlı bı yöntemdır
Ailemize hoşgeldin Yakup, İstanbul'da uzun bir süredir sardalya akını devam ediyor. Haliyle bu durum amatör kıyı avcılarında bir bıkkınlık meydana getirdi. Yeni arayışlar peşinde isen geceleri eşkina yoklayabilirsin. Yem olarak tekeyi kendin temin edebilirsin. Zargana ve izmaritin de eli kulağındadır.
ağustos 15ten itibaren bazen ağustos başındada olabiliyor lüfer başlar geceleri yemli gündüz kaşıkla denemen lazım,zarganada lüferle beraber başlar.temmuz 15 te de izmarit kıyılara yaklaşır iyice,aynı zamanda isparida öyle
Aynen dediğiniz gibi sardalyadan bıkkınlık geldi teke ile gece 3 olta açıyorum 3-4 kez gittim hiç birşey alamadım bu gecede deniyeceğim.Kurt bulmamı söylediler oda avcılarda imkansız gibi bişey.Valla açık söyliyim dün çinekop takımıyla tek olta 4 saat bekledim bi umut bişey yok.meğer vakti varmış daha.Artık çapariyle sardalya toplamaktansa gece yemlisine çıkıyorum ama işte yem alternatifi az.
Avcılar taşlardan levrek alma şansın binde bir diyebilirim. Gece cok nadirde olsa sende belki bir iki defa eşkina takımına levrek atladığını duyuyoruz. İskelelerin etrafına gidebilirsen orda bol bol levrek bulunuyor. Fakat o kadar canlı yem bolluğunda nasıl yakalarsın bilemem