2011-2012 içerisinde üniversitelerimizde böyle bir bölümün açıldığını gördüm bu bölümden mezun olan arkadaşların Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl ve İlçe Av Komisyonlarında görev alabilecekleri gibi özel avlaklarda ve hayvanat bahçelerinde de teknik eleman olarak çalışabilecekleri yazıyor böyle bir bölümü okusak bu sektörden ekmek yiyebilirmiyiz ve böyle bir bölümün ülkemizdeki geleceği hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
devletin iligli yerlerine memur olarak girersin. herhalde şu şartlarda bundan iyisi beklenemez. böyle spesifik bölümleri değerlendirmek gerek. bazı bölümler var ancak 2 yılık yada bilgisizlikten dolayı insanlar tercih etmiyor okumak için. ancak bu tarz bölümler kalifiye eleman yetiştiren bölümler ve iş bulma olanağı çok yüksek. bir tanıdığım 2 yıllık takı tasarımı bitirdi, sonra başka unıversıtede 3.sınıftan başlayarak 3 yıl daha okudu tasarımcı oldu. şimdi bir firmanın tasarımcısı.bazı kıyıda köşede kalmış bölümleri kaçırmamak gerek.(işletme,iktisat,maliye vs benzer bölümleri okumaktan daha avantajlı)
Sevgili Hakan ; Ülkemizde ne yazıkkı bu konularda eğitim alan çok az insan,bu konuları içeren ise pek çok alan var.Çoğu kurumda ilgisiz bölümleren mezun,bu işi sevmeyerek yapan,bir iş buldum çalışıyorum diyen insanlar ile dolu(istisnalar olabilir) Balık avı yanında uzun yılar kara avı yapan ben MEK ne iş yaptığını,bu işe ne kadar hakim olduğunu yaşıyarak ve üzülerek görüyorum.Bu insanlar daha doğru dürüst avlaklarda yaşam yoğunluğunu,yaban hayvanlarının genel durumları ile bile ilgileri yok. Diyeceğim uzun lafın kısası, bu konularda bu işleri eğitimli yapacak çok insana ihtiyaç var.Bu gidiş ile bence daha çok ihtiyaç olacaktır. Böyle bir bölüm açılmış sende bu işleri seviyorsun.İleride söz söylemeye hakkın olur.Başarılar.