Gerçekten harika bir av olmuş.Bu kadar güzel bir ava güzel bir hikaye yakışır ama değil mi? Nerede aldınız,nasıl bir takımla.paylaşırsanız seviniriz.
Selam, Öncelikle tebrik ederim, güzel bir Orfoz. Sarozun neresinde avlandınız? Kullandığınız takım hakkında biraz daha net bilgiler rica ederim. Resimleri varsa oda güzel olur Rastgele
Tebrikler Ayhan Avın hikayesinide dinlesek senden ne güzel olur. Ayrıca takım bilgileri falan. Unutmadan eklemekte fayda var, Orfoz avı sadece olta ile yapılabilir. Zıpkın ve türevi sualtı tüfekçiliği ile avının yapılması yasaktır.
orfozların zıpkın ile vurulmasına bende karşıyım arkadaşlar nesli tükenen balıklar arasında bence en degerli olanı olta avıda en zor olanı inanın çok ugraştım sabır mera ve teçrüme çok önemli herkeze nasip olacagını zannetmiyorum inanın avlanana kadar hiç uyumadım haftaya sinarit olur inşallah sizinle paylaşırım rasgele bol şans
üstadım bu balığa yapılamazdı keşke salsaydın ben aynı zamanda dalgıçlık yapıyorum ne olur bu balığı yakaladığızda hemen salın başımdan bazı olaylar geçti su altında bu balığı görseniz aşık olursunuz insandan hiç kaçmıyor sevilmekten hoşlanıyor orfoz balığının yaşama şeklini ve özelliklerini araştırırsan bana hak verirsiniz saygılarımla
Yazik olmus... Ister zipkinla olsun, ister oltayla olsun, orfozun avciligina tamamen karsiyim. Bu hayvanin buyumesi, olgunlasmasi ve uremesi diger baliklar gibi kolay degil. Cok nazik bir tur. Boyle avlanmaya devam edersek hic kalmayacak. 10 - 15 kiloluktan kucuklerinin avlandiginda mutlaka canli olarak suya saliverilmesi gerekli.
haklısınız bu balıklar 8 yıl sonunda erkek oluyorlar türleri yok olmakla karşı karşıya geçen hafta bi abimizde zıpkınla vurmuş çok kızdım.üstelik ticaretinide yapıyormuş dehşete kapıldım. . .
Ben dalış yapıyorum ama balık vuramıyorum artık. Şimdi görüntü avcısı oldum. bir kere 1,5 kglık bu meraklılardan vurdum ama öğendim ki Kedilerden bile meraklılarmış. Herşeyi merak ederler kaçmazlarmış. Ve belli bir yaşa kadar cinsiyeti belli olmazmış Ben 2-3 metre suda bunlardan çok görürdüm. Kafayı çıkarıp bakarlar... Vurması kolay ama üremesi çok zor. Oltaya 5-6. Kg altı gelse lütfen bırakalım: Doğanın en nadide canlıları onlar. Üreyen balıkları alalım sorun değil ama bu balıkların üremesi zor. Ancak ve ancak paragat ve zıpkın ile alınıyor. Troller tarayamaz iken ağcılar alamamasına rağmen nesli tükenmek üzere...
Dostum Sinariit avclığı Orfoz'da daha zevkli. Ha sokakta Kedileri yakalayıp çuvala atmışsın ha Orfozu.. Sakın alınma bana.. Sadece Orfoz avına karşıyım.Dalsan görsen ne kadar tatlı ne kadar mearklı asla yakalayamazsın
Orfoz yakalanmaz.. beslenir, sevilir ve seyredilir. Aksini düşünen arkadaşlar özelden mesaj atarlar ise açıklarım
Ege ve Akdeniz sularında artık eskisi gibi göremediğimiz bu balıkların zıpkın, olta yada başka bir metodla avlanmasına karşıyım. Kirlilik, global ısınma birde üstüne bilinçli olarak yapılan bilinçsiz avcılıkta eklenirse ileride bugunleride ararız. O yüzden lütfen duyarlı davranalım. Orfoz, eşkina ve türevleri bir merayı besleyen en önemli unsurdur. Onlar varsa diğer türlerde vardır. Yoklarsa diğerleride yoktur. Saygılarımla
Daha önce hiç yakalamadım nasıl bir balıktır bilmemde ama bu okuduklarımdan sonra hepinize katılıyorum ..