Arkadaşlar başka bir siteden okudum, bilgi mahiyetinde bende paylaşmak istedim, ÖNEMLİ BENCE, MESAJ ALINTIDIR. Arkadaşlar, başıma gelen olayı paylaşmalıyım. Son sinarit avım ile ilgili olarak, site üyelerimizden bir kardeşim, beni uyardı. Fotoları iphone ile çekiyor ve tinypic'den yüklüyorum. Bazı kişiler, nasıl beceriyorlar bilmiyorum, yüklemiş olduğumuz resimlerin yerini koordinatlarına ve tarihine varana kadar bulabiliyorlar. Aynı kardeşim bu konuda beni uyardığında "yok canım" dedim. Ancak arkadan koordinatları gönderince şok oldum. Akif'im senin meranın nasıl patladığı da böylelikle açıklık kazanmış oluyor. Arkadaşlar siz siz olun bundan böyle akıllı telefonlarla hele hele benim ki gibi iphone ile çektiğiniz resimleri yüklemeyin. Hep beraber çözüm yollarını araştıralım, bulmaya çalışalım. Örneğin, deneme amaçlı olarak mevcut bir fotonun ekran görüntüsünü tekrar çektim. Ancak tekrar orjinal yeri işaret etti. Yani çuvalladım. Ya eski makinalara döneceğiz, ya evde mutfakta resim çekeceğiz, yada beraber bunun bir çözüm yolunu bulacağız. Bu işten anlayanlar, telefoncular, IT ciler, görev başına, çözümlerinizi bekliyorum. DİĞER ARKADAŞIN VERDİĞİ CEVAP Hakan abi fotolarda exif bilgisi çekim hızı tarih vs bilgilerini tutan . Telefonlarda buna gps bilgiside ekleniyor. http://www.imore.com/daily-tip-turn-gps ... ct-privacy istersen kontrol et bi ayarlarını .
Hiç şaşırmadım.Umarım bu konuyu özellikle kadir levrek paşinde ve lagos kardeşimiz okur ve resim çekerken dikkat eder.herkez onlar kadar iyi niyetli avcılar değil...
merhaba iphone için yazıyorum, hangi kamera uygulaması ile resmi çekiyorsunuz ?? diyelimki Camera+ iphone/ayarlar/konumservisleri sekmesi altında Camera+ nın hemen sağındaki tıkı kapalı konuma getirirseniz resmin nerde çekildiğine dair iphone teliniz kayıt tutmaz.. iyi forumlar. Not:akılsız dostum olacağına zeki düşmanım olsun.
Yayınladığınız resimleri önce bilgisayarınıza kaydedin sonra microsoft office ve fax görüntüleyici ile açıp image boyut ayarlarını değiştirin ister jpg formatını png yede çevirebilirsiniz böylelikle hem boyutu azalmış olur hemde diger gps koordinatlarını birnebze temizlemiş olursunuz . bu bir çözümmü derseniz tabiki degil nedeni ise google bile içinde image arama motoru var gittiginiz yerde bilindik bir heykel kıyıya paralel bir koy yada internette sıkça tıklanan bir yer olursa oda size kısaca bilgi verebilir.. iphone için yapılacak hiç birşey yok zaten o telefonun kullanım amacı belli bazı orta dogu ülkelerinde sırf bu yönü yüzünden kullanımını yasaklandığını biliyorum
Marka ve model olarak değilde genel bir şey söylemek istiyorum. Dijital fotoğrafçılıkta nerede resim çekerseniz çekin koord. gibi detayları resmin alt formatında saklı tutuyor. Bunu bilne ve işi anlayan içinse o yeri bulmak çocuk oyuncağı......... Rastgele. Evde çekmek veya kıyıda çekmek en mantıklısı gibi.
Muratcım avlağını anlasalar ne olur analamasalar ne olur...Maharet ustalık balığı tutabilmektedir.Biz bu forumlarda bir sürü teknik ,malzeme yle oturup kalkıyoruz...Ben bu yaz kıyıdan 1.5 kiloluk çupra yakaladığımda bunu görenler hemen balıkçıya koşup olta malzemesiyle yanıma döndüler ama nafile elleri boş döndüler.
Öncelikle Paylaşım için teşekkürler ... Kısmen fotoğrafçılık mesleğine meğilli ve bir kaç yıl içerisinde bulunmuş biri olarak genelde çektiğim , paylaşım yaptığım resimleri photoshop'tan geçiriyorum , gerek kırpma gerek ebatlandırma gerek renklendirme gerekçesiyle ,, yanı sıra paint'le birlikte açıp imajını olabildiğince düşürüyorum .. Her ne kadar da olsa yaptığım avların %90'ını genelde raporlamıyorum ama yinede % 10 u için dikkate değer doğrusu ... Genelde 12.8 Mp dijital fotoğraf makinası ile çekim yaptığım için imajı oldukça büyük oluyor ve olabildiğince imajını küçültmem gerekiyor paylaşımlarımda çünkü olabildiğince geç açılır resimler (geç yüklenir) .. Bu durumda aynı kordinatlar resim zemininde yer alırmı yada iphone'ye has bir durum mu sadece ? Bilgili arkadaşlar net izah ederlerse seviniriz hepberaber sevgiler..
Özkan abi merhaba nasılsın ? Dijital fotoğraf makinaları için böyle bir durum sözkonusumudur bilgin var mı ?
Teşekkürler Fatih Evet makinamda gps özelliği yok , yalnız cep telefonumda gps özelliği mevcut her ne kadar iphone olmasada, sanırım gps olması yeterli şu durumda...
acdsee vs. gibi bir resim işleme programıyla resmin boyutunu değiştirdiğinizde gps bilgilerinide siler.
Merhaba huseyin kardesim sagolasin Binlerce sukur ALLAHA iyiyim, Sordugun sorunun cvbi şudur eger kullandigin foto cihazi gps ozelligi barindiryor ise ve,foto cekerken konum servisleri acik iken denklaşöre basti isen cihaz oranin gps bilgisini fotonun icine gomer. Yok benim foto cihazimda gps ozelligi dersen zaten sikinti yoktur.
Balikavi.net'in bu konuyu tamamen silmesi gerektigini dusunuyorum gecmise yonelik bircok av raporunda resim var sitede. Bu konuyu okuyan bir cok kiside ister istemez kafasinda soru isareti belirecek ve Ampulleri yanacaktir. Lutfen bu konuyu siliniz.