Herkese merhaba.Kıyıdan balık avcılığı ile ilgileniyorum. Avlaklar konularında genelde avlak yeri tarif edilirken kabaca tarifler olduğunu gördüm. Bu konuda özellikle sizlerden destek bekliyorum. Avlak bölgelerinde biraz daha ayrıntıya inersek çok sevinirim. O bölgede iyi bilinen yerleri baz alarak tarif yaparsak çok iyi olur kanaatindeyim. Örnek olarak çeşme ıldırdan bahsediliyor. Peki tam olarak neresi. Ildırı çok iyi bilmesemde en azında iyi bilinen yerleri baz alınarak yapılacak tarifler işimize yarayacaktır. Ben genelde bölgelere Google Earth ile bakıyorum burdaki tariflerden en azında burdan bile belki bulabiliriz bölgeyi. Şimdiden teşekkürler. Örneğin ; çeşme altı limanı geçtikten sonra bim solda deniz sağınızda kalacak şekilde ilerleyin mavi plajı sorun göstereceklerdir. Gün içerisinde kullanılmaktadır. Fakat akşam rahatça avlanabilirsiniz. Öbek öbek yosun bulunmakla birlikte kumluk bir avlaktır. İskelesinden atabilirsiniz. mırmır çıkar, kiloluk levrek alanda gördüm.
aşşağıdaki konuyu isterseniz iyice bir okuyup inceleyin http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21774
Aslında mesajı yazarken sizinde beni uyardığınız bu nokta aklıma gelmedi değil. Merak ettiğim nokta şudur ki: Tatlı su avı için bahsettiğiniz bu nokta kıyıdan deniz avcılığı içinde geçerli midir? Şimdiden teşekkürler... Not:Eğer aynı şekilde söyledikleriniz göl ve denizler için geçerli ise; Özelden izmir ve çevresi bildiğin avlakların ayrıntılı tariflerini üstadlarımızdan bekliyorum. Yardımlarınız için minnettar olurum. Teşekkürler.
aslında bu konunun önemi göller kadar denizler içinde geçerlidir mesela eşkina levrek orfoz gibi balıklar genelde aynı yerlerde yaşarlar bu tip balıkların yaşadığı bir yeri nokta atışı tarif etmek çok tehlikelidir zira böyle bir tariften sonra o avlak gece ışıkla dalan zıpkıncılar tarafından iki günde kurutulacaktır avlak öğrenme arzunuza gelecek olursak ben o bölge hakkında bir bilgiye sahip değilim bu bilgilere sahip arkadaşlarımızda size ilk etapta yardımcı olmayabilirler sitede biraz eskiyip kendinizi tanıtabildiğinizde arkadaşlarımızın güvenini kazandığınızda hertürlü avlak bilgisine ulaşabileceğinizden hiç kuşkunuz olmasın
bende bır sefer bakır bolgeyı bır arkadasıma soyledım ıntte bıle degıl ama daha sonra bır cok kısıyı orada gordum detaylı bılgı vermemek cok ısabetlı bır karar