avlak şartlarına göre sazan kamışı: trakyadaki avlaklar üzerinde yaptığım gözlemlerde,istanbul haricindeki göletler de, köklük yapının pek bulunmadığını,istanbul çevresindeki avlaklar da ise köklük dere yataklarının form larını koruduğunu gözlemledim. genel anlam da dsi göletleri temiz göletler. köklük,dere yatağı yapısı olan göletlerde avlanan bazı balıkçılar;sazanın köke girmesini engellemek için,kamışın sertliğini kullanarak,balığın köke girmesini engellemek sureti ile. (3.25-3.5lbs)sert kamışlar kullanıp ,bu stil ile avlanmaktalar. ancak farklı balık çekme stilleri ile de,ince bir kontra ayarı yaparak, balığı köke sokmadan ,(2.5-2.75lbs) kamışlar la da ,sorunsuz çekmek mümkün. sert kamışların ileri atım da avantajları olduğu gibi,balığı yormak ve güvenlik açısından da ,esnek kamışların avantajı ön plana çıkmak da. bu avantaj ve dezavantajları karşılatırıp,kamış seçimi yapmak kişinin kendi insiyatifindedir.ikisinden de kullanmak,belkide en doğrusu olabilir. herkes kendi avlandığı avlak yapılarına ve balığı çekme stiline göre kamış seçmelidir diye düşünmekteyim. saygılar.
slm bülent kardeş peki sazan için kullandığın yemleri öğrenebilirmiyim. özellikle mısır.ben pek randıman alamadım. teşekkürler...
bende mısır kullanıyorum,ancak mısırın birçok kullanım şekli var,bunlardan birkaçını dene,çok yerde bu kullanım şekillerinin anlatımı mevcut.