Sevgili Arkadaşlar, Daha önceden forumda bazı konular açılmış ve bazı arkadaşlarımız avlak yerlerini paylaşmak istememişlerdi. Bu konuda arkadaşların haksız olduklarını düşünmüştüm. Ancak avlak yerini paylaşmak istemeyen arkadaşların haklı olduklarını yaşayarak gördüm. Avcılarda avlanıyorum ve daha önceden benim avlandığım yerde 1 kişi bile gelip olta atmazdı. Bugün ise olta atacak boşluk bulamıyorum. Hadi boşluğu geçtim, küçücük kıraçaların kovalara doldurulduğunu görüyorum. Arabalar sıralı şekilde diziliyor, müzik son ses açılıyor ve şişenin dibine vuruluyor. Kısacası balık yok diye kimsenin uğramadığı yer, bugün oltacıdan geçilmiyor. Daha önceden avlak yeri paylaşmayan arkadaşlara yazılı tepki vermemiştim ama kızmıştım. Bu sebepten dolayı hepsinden özür diliyorum. Saygılarımla
Tarık bey sizden avlandığınız yeri tam olarak yazmanızı rica etmiştim(özelden) umarım şimdi neden özel mesaj yazdığımı anlamışsınızdır.insanlarımız aç gözlü maalesef böyle şeyler her avlakta oluyor.bizde sizin gibi üzülüyoruz...
forumda özel mesaj diye bir şey var. av yerini buradan soralım ve güvenmediğimiz kişilere de avlağımızı söylemeyelim. basit.
Sözüm sizler gibi bilinçli arkadaşlara değil. Forum üye olanada olmayanada açık. Her giren görüyor. Hatalı olan benim, paylaşımı açık yapmayacaktım.
Forumlar herkese açık hatta sadece balık durumunu ve yeni meraları öğrenmek için üye olup başka hiçbir katılımda bulunmayan yüzlerce insan var. Bu arkadaşların derdi zaten balık tutma keyfi yaşamak değil, tutabildikleri kadar balık tutup bok boğazlarını doldurmak. İtina ile kaçınırım. Hatta tanıştıktan sonra bile çok zor mera söylerim ben. Öncelikle tamamen güvenmem lazım.
ben de avcılarda avlanıyorum son zaman larda avcılar populer oldu formda paylastımızdan olsa gerek avcılar dısından gelen baya kisiyle tanıstım 30 yıl once eski galata koprusu dolmuyordu pazar gunleri haric simdi hergun hergece dolu gittikce kalabalıklasıyoruz internet var bilgi cabuk yayılıyor bunlara alısmak lazım birde avlandınız yere 2 haftadır arac giriyor onunda etkisivar
Aynen öyle Arama motoruna arattır üye olmana bile gerek yok hemen konularımız çıkıyor banghead Bence üye olmayan logodan başka bişey görmesin üye olanda ne biliyim 10 mesaj barajından sonra raporları görebilsin :thumb:
İlk etapta kişinin avlandıgı avlak hakkında bilgi vermemesi itici gelsede düşünüldüğünde çok mantıklı . artık oltalar sudan ucuz insan ortalama 50 60 liraya takımını düzebiliyor ve doğruca kendini bir göl kenarına yada deniz kenarına atabiliyor . anlasada anlamasada balık tutmaya gidiyor . nihayetinde bunu kimsenin kınamya yada kısıtlamaya hakkı yok herkess her yerde kurallar çerçevesinde balık tutmakta serbest . bu durum beni her ne kadar rahatsız etsede böylesine elden bişey gelmiyor . yıllarca denizde avlandım . babam bana ilk kamışımı almanyadan getirtmişti o zamanlar nerde öyle çeşit çeşit oltalar makinalar bulmak . ama şimdi marketlerde bile var birde internet forumlar da çok etkili bu konuda . artı arkadaş çevreside biri bir yerde tuttugu balığı başkalarına anlatıyor ve bu kulaktan kulağa yayılıyor . böylelikle avlak yerleri paylaşılmış oluyor . ben artık tatlı suda avlanıyorum mecburiyetten dolayı gibi görünsede deniz kenarında 30 yılım geçti 2 yıldır denizden uzağım . o zamanlarda imkanım ve bilgim olsaydı tatlı suda avlanırdım bugun buldugum bildiğim avlakları çok sağlam kendime çok yakın dostlarımla paylaşma taraftarıyım . bu ne kadar üzücü bir durumsa malesef o kadar da gerekli bir durum .
Site yönetimine:balıkavı.net'e üye olmadan kimse konuları göremesin nasılki birçok forumda olduğu gibi...