AVLAK YERLERİ HAKKINDA

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mustafa34 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    üzülerek söylemek istiyorumki . site içi yardımlaşma sadece malzemelerle sınırlı kalmıştır .. iki haftadan beri kemerburgaz taraflarında turna avlanabileceğimiz bir yer tarifi istedik .. ama nedense kimse yer tarifi yapmadı .. kimse avlak yerini söylemek zorunda değil tabiki.. mecburi de değil..ama burası eger bir paylaşım sitesi ise.. bir şeyleri paylaşıcaksak.. sadece bu kaşık nasıl o kaşık nasıl dan önce .. o bölgeyi bilmeyen kişilere yardım edebilmek değilmidir.. eger değilse sadece kaşık vb de sınırlı kalmamalı.. bu sitede bir kaç kişi harici kimseden cevap alamadım ..aldıgım cevaplarda kemerburgaz ile ihsaniye arasındaki göletlerde turna oldugu.. ama hangisinde olduguna dair tek cevap alamadım.. bölgeyi bilmediğimden dolayı istanbul anadolu yakasında ikamet ettigimden dolayı uydudan görüpde gittiğim göletlerin ilki kulakçayırı idi..ama malesef giremedim yol da dozerler çalışıyordu.. ikincisi akpınar tarafı orda ise köyün çıkışında karşımıza görevli çıktı.. para bile teklif ettim giremedim.. diger göllerin girişlerini bulamadım çogu kez kayboldum gerisin geriye geldik.. bir tek bulabildigim girebildiğim göl bollucadaki yol kenarındaki göl.. lütfen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz ..yardımcı olanada olmayanada şimdiden tşk ler başınızı agrıttım özür dilerim

2. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    hocam sana çok güzel bir cevap vermek istiyorum:
    Ayın 8'inde turna avı yaptım. (yeri önemli değil) ve gördüğün üzere avlağın ismini de vermedim. yalnız bu avı gerçekleştirdikten bugün itibarıyla 17 gün sonra babamdan aldığım bilgiye göre tam benim attığım yerde en az 30 kişi varmış tek noktada toplanan. -ki benim avlak göz önünde değildir. ayrıca o gün balık tuttuğumu sadece 1 kişi gördü..

Şimdi o 1 kişi sayesinde o canım avlak yerle bir edildi. ben veya bir başkası sence bu bilgi ışığında av yerini paylaşır mı? kaldı ki paylaşmak sadece av yerinin bildirilmesi değildir. av yeri insanların kendi çabalarıyla bulduğu yerlerdir. burada paylaşılan av teknikleri ve malzemeleri sayesinde kendini geliştiren bir çok üyemiz var. buna bende dahilim. bu sebeple avlak yeri kimse söylemez. çok samimi olduğun arkadaşlarından veya burada bazı kişilerden (-ki o ben değilim) özel mesajla alabilirsin ancak. umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. kısacası avlaklar zor bulunur ve çok çabuk yağmalanır. bu sebeple kimse bilgisini vermek istemez.

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bende yer bilgisi wermeyenlerdenim bana çok kızan oldu destek çıkanda ama müdavimlere bilgi werilir dedim özelden arkadaşın dediği gibi yer söylersen israil sazanı gibi talan ederler en az 5 avlak gezdim turna için hepsinden boş döndüm belki yanlış zaman belki yanlış yer ama sonuç 0 kimse yer söylemiyor ben kendim arıyorum şimdi sen söyle 5 sefer demek benim için 5 hafta demek sen yeri bul burdan yayınla sonra talan olsun burda kayıtlı olmayıp yer öğrenmek için dolaşan 1000 lercene kişi war arkadaşın yerini 1 kişi görmüş 35 kişi gelmiş burdan yayınladığında 7 hafta uğraşıp bulduğun yer ne hale gelir sen düşün ama özelden mesaj atarsın belki werir o zaman başka

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kimseye hiç bir av yerinin bilgisini vermeyin arkadaşlar. Bana bile.

5. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    biz senden istesek hihi

6. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

terkos

ılyas ne yaptın 15 ınde gıttınmı terkosa ben gıttım hıc bısey alamadım bırazda acemılık var tabı

7. ozkan79

ozkan79 özkan

Sayin abim merhaba gecenlerde benim actigim bir konuda bana yardimci olmak yerine bana b-k atmayi secmis idin hatirladinmi.
    Hani bana bir laf sokmustun insan sadece kendini kandirir yazmistin hatirladinmi?

O gollerde turna yok sen insanlari o bolgeye yonlendiryorsun gibi icimde bir his var yazmis idin hatirladinmi heeee iste o benim !

Simdi gel gelelim yardim konusuna hani bilindik bir soz vardir cok okuyan degil cok gezen bilir diye :thumb:
    iste ben cok gezenlerdenim sayin abim.

Son 3 haftada o bolgede gitmedigim gol arabayi surmedigim rampa girmedigim camur kalmadi az bucuk tecrube ettim artik..bu tecrubelerime dayanarak derimki insanlar yanlis yonlendiriyorsun deyipde bana ithamda bulundugun konuda bahsi gecen gollerde turna vardir..ben tutamadim belki sansim yoktu kismet isi ama tutani gordum hatta youtubede videosu bile vardir.
    İyi forumlar
    Not:msji telden yazdim imla hatalari affola

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Buda iyiydi :D ;)

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Aksam gelemedim kusura bakma pazar gunu meradayim reeling

10. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    güven vermek önemlidir. Güven duymak önemlidir. Duyulan güveni boşa çıkartmamak daha da önemlidir. ayrıca burda paylaşılanı üye olmayanlar da görebilir.!!

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    özkan lafın kime anlayamadım :confused:

12. Senin o caanım avlağına giden 30 kişi balık almışmı bari.
    Balık almanın tek yolu doğru merayı mı bulmak?

Millet sanıyor, ben herşeyi doğru yapıyorum ama balık yok, ah bir olsa bak nasıl tutacam.

Başka yerlerde de öyle değilmidir, kim alıyorsa balığı herkes adım adım ona yanaşır. Keramet onun attığı yerdedir sanki.

13. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ali istiyorsan bir dahaki hafta tekneyle açılmayı düşünüyom gelmek istersen özelden telefonunu yaz konuşalım

14. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Arkadaşlar,

Avlak yeri konusunda çok özel mesaj alanlardan biride benim
    Zamanında birçok arkadaşa da yardımcı olmuşumdur
    Fakat bu iş öyle bir hal alıyorki ben o arkadaşa yardımcı oluyorum ,
    o arkadaşına ,o diğerine ,o arkadaşının arkadaşına bu sayede bir anda yüzlerce kişi avlağı öğreniyor.
    Sonra günlerden bir gün ben avlağa gidiyorum birde ne görüyorum benden rica minnet avlağı öğrenen arkadaş ve onun arkadaşları oltayla canları sıkılmış olacak, göle yüzlerce metre ağ döşemiş vaziyette karşıma çıkıyorlar.
    Ben buna tepki gösterip neden böyle yapıyorsunuz, ben avlağı bunun içinmi sana tarif ettim dediğimimde ise ; sanane istediğime söylerim istediğimi getiririm istediğim ağı da atarım babanın tabulu gölümü diyerek; efelik yapmaktan geri kalmayan arkadaşlar yüzünden artık kimseye avlak tarif etmiyorum kimse bunun için bana küsüp darılmasın.
    Birde şunu söyleyeyim bu bölgede birkaç göl harici tüm göllerde turna balığı var. Ama balık ağcılardan bohçacılardan öylesine yılmış ki biraz sabırlı olup yorulmadan pes etmeden balığı aramak lazım.
    Bir avlağa bir sefer gidip balık alamayınca burada balık yok deyip pes etmeyin örneğin son turna avımda hiç erinmeden yorulmadan tam 3 tane gölde deneme yaptım sadece birinden balık alabildim.
    Hem bu avlaklar devlet sırrı da değil hepsinin yeri belli biraz araştırın, yılmadan usanmadan denemeler yapın eminim ki çok daha güzel verimli avlak alanları bulacaksınız.
    Hoşcakalın

15. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Tabii ki merayı bulmak değil.. ancak 30 kişinin (1 gün içinde görülen bu.. daha öncesi ve sonrasını ise bilmiyorum bile) aynı yerde avlanması hiç tutamasalar bile yeteri kadar zarar vermiştir. aksini de kimse iddia edemez.

Hele de o bölgedeki balığın soyunu kuruturcasına uğraşanlar tamamen zarar verir. bizim millette "hava atma" vardır. ben 10 tane tuttum sen 5 tane tuttun gibi... bu kafa temizlenmezse göllerde, nehirlerde, derelerde, denizlerde balıklar temizlenecek.

16. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Herkes gibi benimde ağzım yandı avlak yeri konusunda. Söylediğin kişiyle sınırlı kalsa iyi ama herkes iyi niyetli değil ki. 2-3 sene önce incin top oynayacak 11'i bile çıkartamayan yerde bir paylaşımım sonucu şimdi her sene ben olta atacak yer bulamıyorum.. o yüzden ne bana nede avlak paylaşmayan birine kimse kızmasın..

17. ozkan79

ozkan79 özkan

o kendini biliyor güzel kardeşim :thumb:

18. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    balıga gitmediğim zamanlarda sizin bu atışmalarınızı roman okur gibi okuyorum arkadaşlar ellerinize sağlık :)
    avlak yerinizi mümkün oldugunca vermeyin resimlerle süsleyin yerinizi örnegin ankara ile x bir yer yakınlarında deyin fotograflarını yayınlayın balıga gidecek maceracı ruhlu arkadaşlarımıza hem gezecek yerler bulunur hemde macera yaşamış ben çogu merayı arkadaşlarımın yayınladıgı resimlerden bulabiliyorum çok zor degil yeterki isteyin örengin gittiginiz mera yakınlarında bir köprü yada büyük bir kaya çiçek açmış agaç yada uzaktan çekilmiş bir cami vs.. suyu buldugunuz vakit resimlere yogunlaşın aradıgınız mera karşınızda :))

19. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    iddamı devam ettiriyorum :))

ben o bahsi geçen göl için yine diyorum yol üstünde herkezin gidebildigi yerlerde turna olmaz . olsada nadir oltaya gelir diyorum .. orda sürekli karameke denen bir küş avcılığı yapılıyor..sürekli tüfek atıyorlar o gürültüde ne balık oltaya gelir ne de başka bişe tam yolun üstünde zaten saglı sollu iki göl uydudan bakan herkezin benim bile ilk gittigim göldü o göl hatta ve hatta orda sabahladık biz belki ben turna tutmasını bilmiyor olabilirim ama hiç atmadıysam 500 kere salladım kaşıkları değiştir değiştir belkide 500 kereden fazla attım kollarım koptu hiç bir şey gelmedi alanıda görmedim

20. ozkan79

ozkan79 özkan

Evet orda turna yok oyle olsun :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.