Avlaklar TEHLİKE altında...

Konu, 'Genel Konular' kısmında oltacı_ tarafından paylaşıldı.

1. oltacı_

oltacı_

ÇOK ÖNEMLİDİR…

Balık avına meraklı dostlar, Forumlarda bakarken son zamanlarda bir şey dikkatimi çekti.

Millet olarak teknolojinin yenisine meraklı olduğumuzdan ve GSM firmaların promosyonla yaptığı kolaylıklar sayesinde İPHONE edinen çoğalmaya başladı. Buraya kadar bir sıkıntı yok, Hatta resim çekmesi, hi-fi olması, nete kablosuz bağlanması ve bir çok güzellikler sunarken biz oltacıları çok yakından ilgilendiren bir hususu bugün tespit ettim ve tüm balıkların yarınlarımızda da var olmasını için yürekleri atan dostları uyarmak istedim .

Konu şu,

İphone ile çekilen resimlere telefonun süper bir özelliği sayesinde GPS de o anki enlem ve boylarlar verilmekte , buda yağmacılar,talancılar ve katliamcılar için “gündoğması” manasına gelmekte.

Şöyleki;

Yukarıda resimde göstermiş olduğum GPS değerlerini alıp ta google maps ta bakan “merayı” nokta olarak ulaşılabilmekte olacaktır…
    Yani, Meralar büyük tehlike altında…. Bilmenizi isterim.

ipone kullanan dostlarınızı kesinlikle uyarınız.

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Vay be iyi tespit abi :) çok haklısın.

3. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Hamit abi böyle önemli bir bilgiyi paylıştığın için teşekkürler. Belki bu bilgileri çeşitli programlar sayesinde değiştirme imkanımız olabilir bir araştırayım. Eğer varsa bu gibi bilgileri kullanan talancılara bir süpriz yapmış oluruz;)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında bu çok iyi kaz yularına salma operasyonu için kullanılabilir..

Bir yerde bir resim çekin.. Bir EXIF editörü ile bu resmin koordinatlarını alın..

Sonra av resminize bu GPS koordinatlarını ekleyin.. Yayınlayın.. AÇ gözlüler yazdığınız koordinata hücum edip, havalarını alsınlar :)

5. murataydiner

murataydiner Murat

Hamit bey güzel bir konuyu tespit etmişsiniz yalnız bu sansarlar/torbacılar bu teknolojiyi kullanacak kadar akıllı olduklarını zannetmiyorum dolayısı ile siz bu topiği açtığınızda onlara bir yöntem öğretmiş oluyorsunuz. Kısaca ekmeğine yağ sürüyoruz.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında bu kadar büyütülecek bir husus değil..

Bu iPhone değil, GPS özelliği olan hemen her türlü kameralı alet için de geçerli. Mesela Nokia N82 gibi..

Peki neden telaşa gerek yok? Çünkü, ortak resim yükleme servislerinin çoğu EXIF verilerini silerler, zira gereksiz yer kaybıdır.. Imageshack için durum nedir bilmiyorum, ama mesela "flickr" için, bu varsayılan olan kapalıdır. Üye olup açarsanız bu özellik ancak o zaman aktif olur, üstleik bir de pat diye harita açılıp nerde çekildiğini size gösterir.

7. oltacı_

oltacı_

Murat bey, iş o sandığınız gibi değil... Olay tam bir "açık" verme olayıdır ve bu olayı tespit ettiğim kişiyide e-posta ile uyardım. bu yol gösterme olayı değil, Uyuma...şer düşünenler uyumamaktadırlar olayıdır.

8. oltacı_

oltacı_

Serdar hoca teşekkürler, bu EXIF silme olayını olayını bilmiyordum, O zaman bu resim yükleme platformlarını uyarmak lazım.

9. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Amiyane tabirle "vay anasını" dedirten bir tespit. Uyarı için teşekkür.

10. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Şimdi hakkaten vay anasını. Hemde iki türlü.
    1) Vay anasını bak şu teknolojinin getirdiklerine.
    2) Vay anasınıki siz bunu keşfettiniz ve dosta düşmana öğrettiniz.

11. oltacı_

oltacı_

Bu hoş değil, Sizce...

Bu çok gerekli bir bilgi, İnsani davranışlar göstermiyenler zaten senden, benden evvel bu işleri öğreniyorlar zaten...Düşmana yol göstermek gibi bir yorum bu konuda hoş olmamış.

Bir olay anlatayım Konya'dan

Akşam televizyonu bozulan aile erken yatar.
    Adam işe gider
    öğlen vakti eve biri gelir "yenge beni senin bey gönderdi tv bozukmuş, ben tamirciyim" deyip tv götürür.
    Akşam eve gelen adam eşine sorar tv nerde, o da anlatır ki..Aslında tv yi alan hırsızdır, akşam çıkıp çatıya anteni bozmuştur.
    Neyse:
    Yarındası pazar ilk katın balkonunda kahvaltı yaparken yoldan geçen hırsızı kocasına söyler "bey işte yv yi alan adam" der
    Adamda pijamalarla hırsızı kovalar 10 dakika sonra kapıya bir düzgün giyimli gelir ve
    "hanım efendi ben polis memuruyum, eşiniz hırsızı yakalayıp karakola getirdi bizdende rica etti pantolon ile gömleğini"
    ehhh sonra derseniz..
    Adam yarım saat kovalar ama yakalayamaz ve eve gelince cüzdanda uçtuğunu öğrenir.

Uyanık olmak ve bu ahlaksızlardan daha kurnaz olmak şart.:rolleyes:

12. LapinCash

LapinCash

Nerden aklınıza geldi böyle bir fikir şaşırdım bize yardımcı olduğunuz için teşekkürler..

13. Nicolas79

Nicolas79 Aytaç ÇAKICI

Favori Kamış:
    Remixon 240 cm Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av-30
    Tek kelimeyle harika bir yaklaşım. Doğru söze ne denir. :)

14. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hamit abi sana sonuna kadar katılıyorum . Düşmanını yenmenin yolu onun gibi düşünmekten geçer , eğer onlar gibi düşünüp hareket edersek yollarını kapatmakta bir okadar kolay olur . Bilgilendirmen için teşekkürler.