Avlaklarda Dikkat Edelim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Serdar UsLu tarafından paylaşıldı.

1. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Çok rahatsız olduğum Konuya değinmek istiyorum.
    Sizin bulunduğunuz şehirlerde böyle oluyor mu bilmiyorum ama burda ANTALYA`da bu saygısızlık çok var,bilmeden yapan arkadaşlarımızda varsa biraz dikkat etmesini riça ediçem kıyıdan balık avlayanlar bilirlerki balığı kenarıya toplamak biraz güçtür, o kadar yemlersiniz ve sabırlan beklersiniz tam balığın girmesini beklerken bulunduğunuz bölgeye biri çıkar gelir,bir takım açar koçaman bir kurşun,misinenin uçunda 4 iğne atmaya başlar sizin onca emeğinizi boşa çıkmasını sağlar.bu gerçekten çok büyük saygısızlık bence ...Lütfen bilmeden yapan arkadaşımız varsa dikkat etmesini riça ediyorum,bunu burda paylaşmak istedim çünki ,son 3 seferdir balıga gittiğim yerde başıma geldi,gelen insanlar nezaketen söyledim ama balık kaçmaz bişi olmaz gibi ifadelerde bulundular özürü yaptığından daha kabaydı.Orda söylene bileçek söz kalmamıştı burda dile getirmek istedim ...

Bilmiyorum Burda bunu yapan arkadaşlar var mı ama lütfen biraz dikkat edelim.;)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Avına ve av yapan arkadaşına saygısı olmayana balıkçı denemiyor maalesef.

3. themad2

themad2 Serdar

Abi sen haklısın da şöylede birşey var; sen balığın kıyıya gelmesini bekliyorsun diye adamda seninle beklemek zorunda değil ? Yada ben konuyu yanlış anladıysam özür dilerim.

4. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    Serdar konu beklemek değil,senden önce gelenin emek verip,yemleyip ava hazır hale getirmeye çalıştığı yerin içine etmekle ilgili.Gidip 5-10 metre sağa yada sola olta atana kimse kızmaz zaten.

5. istavrit

istavrit Boğaç

:D :D :D ...

6. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    .

Serdar adaşım Bak SöyLe diyeLim.
    Hava Rüzğarlı ve sen Zorlukla bir ateş yakıyorsun, biri geliyor diyor senin ateş duman çıkarıyor diyor ve su döküp söndürüyor.hoş olur mu :confused: :)

7. bajoist

bajoist ufuk

Favori Kamış:
    otomatik olta
    En İyi Avı:
    çupra 1kg
    Bahsettiğin olayı bende çok yaşardım eskiden antalyada.
    Marinada az başıma gelmedi.
    Bence serdar çok haklısın. Dikkat edilmesi gereken bir durum.

Ayrıca bu aralar antalya da hangi balıklar çıkıyor serdar bu aralar?
    Bayramda memlekete gideceğim 1hafta güzel bir av yapmak istiyorum...

8. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Malesef Öyle dikkatsizLer.

Ben Burda Düden Şelalesinin döküldügü Yere Gidiyorum,Orda Avlanıyorum çıkan balıklar : Minanür,sargoz,levrek,turna,serpe.sokar (sokarı ben avlamam) akşam beklersen güzel kefal yapıyor bu balıklardan çıkıyor gecenlerde 1Kg yakın serpe aldım güzel kefaller aldım....

Sen sağlıçakla gel önemli olan bu ;)

9. bajoist

bajoist ufuk

Favori Kamış:
    otomatik olta
    En İyi Avı:
    çupra 1kg
    Hımm güzel,
    Arkadaşlarla konuştuğumda sürekli balığın olmadığından yanıyorlar...
    Ama eskisi gibi çıkmıyor sanırım balık.

Birde geçen yıl kadın yarığı civarında denize zehirli bir atık atılması sebebi ile bir sürü minanürün öldüğünü görmüştüm...

Umarım balık artar. Tatillerde gelsemde gönlüm antalyada. Antalyanın denizide, balığıda bir başka...

İyi avlar diliyorum serdar...

10. Bvarisli

Bvarisli Barış

En İyi Avı:
    Çapari ile Zargana yakalamak
    İki gün öncede benzer bir olay benim başıma geldi. Enişte ile birlikte kayalıklara gittik ve kıyıya yakın uzun sırıklarla yemli istavrit aramaya başladık. Enişte ufak bir hamsi yakaladı ve bunu yem yaptı. Arkasından bir karagöz aldı. Bizim 2-3 metre solumuzdaki ve ileri olta atan amcanın oltası dibimizde bitiverdi. Önce misinaları karıştırmamak için baya bir uğraştık sonra da kendisini uyarmak zorunda kaldık. Gerçekten sinir bozucu durumlar ve dikkat edilmesi gereken konular. Balık öyle yada böyle yakalanır ama bunun için kimseyi kırmaya değmez.

11. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Arkadaşlar balık işi kısmet işi bunu defalarca yaşadım...Biz genelde parkur yaparız...Parkurda ilk giden herzaman avantajlıdır ama ben hiç bir zaman ilk gitmem önden ustalar gitsin kısmetim nasılsa gelir beni bulur...Hiç beklemediğim bir anda hiç beklemediğim bir şekilde...

12. fish founder

fish founder Özgür

aynı durumun,birde balıktan anlamayan meraklı izleyici kitlesi katılımı mevcut.
    dendiği gibi belirli bir noktaya gelmişsinizdir,tam o anda siz levreğe atarken,abi ne tutuyorsun burda istavrit var mı? yakaladın mı ? gibi yüksek sesle ve direk konuya giren seyircilerde mevcut.
    birde genelde bu tip seyirciler min 2 kişi olurlar,gazlı içecekler ve çekirdek çitlemede üstlerine yoktur,yakınlarınızda bir yere üst kurar size bakarak birbirlerine hayatta hiç yapmadıkları av hikayelerini yüksek sesle anlatır dururlar,

13. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Evet eskisi Gibi Çok fazla çıkmıyor ama yapçak bişi yok emekle bekliyoruz her gidişte alamasamda güzel parcalar yılmadan gidiyorum birinde olmazsa birinde oluyor:) Gelince istersen buluşur gideriz..

14. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Serdar kardeşim ,Zeytinburnunda eşkinaya takıldığımız zamanlarda senin bir hemşerin aynı durumları bana günlerce yaşattı, ben hangi kayanın üzerinden balık aldıysam ertesi gün amcam benden 1 saat önce gelip orayı parselliyordu o amcam yüzünden hergün şamandıralı oltamın beden boyunu değiştirmek zorunda kalıyordum , oda yetmez ona yakınsam hemen benim şamandıranın üstüne kendi şamandırasını pike yapardı, ensonunda 50 metre uzağına gittim yanımdaki arkadaşada amcamın acemi olduğunu yakınımıza gelirse dikkat etmesini söyledim . Hava yeni kararmıştıki amcam burnumuzun dibine yine girmişti , daha arkadaşı uyaramadan savurduğu şamandıralı takımdaki kanca arkadaşımın göz kapağına saplandı , Allahtanki kanca tam olarak deriye geçmemişti. Şimdi bu amcamı dövsen ne olur uyarsan ne olur kovsan ne olur kızsan ne olur , adam birkere beni kafasına takmış saplantılı sanki ben nereye gitsem balıkta benimle beraber geliyordu ona göre.