Avlakların temizliği

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozkan_askan tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Olta balıkçılığına heves salalı çok az zaman oldu . Henüz çok acemiyim .Sahilde , fırsat bulupta olta atma fırsatı yakaladığım her yerde dikkatimi çeken birşey var. Balıkçı arkadaşların ( bazıları ) işe yaramaz iğneleri , misinalarını , bozuk ve işe yaramaz çaparilerini , çöpe atılması gereken bazı ekipmanlarını , yem artıklarını iskelelerde, balık tutulan kayalıklarda ortalıklarda bırakıp ayrıldıklarını gördüm . Çok yanlış buluyorum . İğneler bir başkasına zarar verebilir , denizlere atılan artık misinalar yüzlerce yıl suda çözülmeyerek çevreye zarar veren bir hal alabilir. Yeni olmama rağmen avlandığım yerden ayrılırken en ufak bir çöp bırakmamaya gayret ediyorum. Doğadan bize cömert davranmasını bekliyorsak eğer bizde ona karşı duyarlı hareket etmeliyiz . Ne dersiniz ..

2. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    cok dogru soylemıssın hele o mısınalar cok fena. ama ben avlaga gıdıyorum orda ıgne, ıse yarar bıseyler vs. bulup alıyorum o yandan da guzel oluyo :D

3. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Evet benimde çok rahatsız olduğum bir konu bu.Mümkün olduğunca temiz bırakmaya ve hatta temizlemeye çalışıyorum fakat herkez duyarlı olmadığı sürece kirlenmeye devam edecek.En çok bırakılan kancalar ve misineler düşündürüyor beni de, çünkü biz ayrıldıktan sonra o bölgede bir sürü kedi ve köpek dolaşıyor üzerinde balık kokusu olan bu kancaları yutmaları veya takılmaları içten bile değil malesef.:)

4. borukurdu_17

borukurdu_17 Birkan

Favori Kamış:
    Basit 20-30 liralık kamişlar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Lüfer 900 gr,1kg cıvarı sargoz,1,5 kg civarı kefal.
    Arkadaşım çok önemli bir konuya değinmişsin
    Bende bu konuda çok rahatsızım,avlaklarda her yer poşet kola kutuları plastik şişeler
    misina artıkları
    vs.vs. bilumum pislik.Çantamda sürekli çöp poşeti taşıyorum.Buralardaki çöpleri gücüm yettiği kadar toplayıp yol üzerinde çöp teneklerine atıyorum.Herkes balık tutmaya gittiğinde bölgeden ayrılırken bu şekilde yapsa her yer tertemiz olur.SONUÇTA UNUTMAYIN BU DENİZ VE BU DOĞA BİZİM,ÇOCUKALRIMIZIN,HAYVANLARIN VE BİTLKİLERİN YAŞADIĞI YER.BUNLARDA BİRİNİ YOK EDERSEK HEPİMİZ YOK OLURUZ.BU CENNET VATANIN KIYMETİNİ İNAN BİLMİYORUZ.saygılarımla..

5. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bu konuya değindiğiniz iyi olmuş. Doğayla bütünleşmek ve biraz olsun mücadele yapmak için gittiğimiz bu yerlere tekrar da geleciğimiz hiç aklımızın ucundan bile geçmiyor aslında. Üstelik balık sevgimizi çocuklarımıza aşılamak için de onlarıda götürüyoruz. Onlar bu tür tehlikelerden haberdar değil fakat bizler farkındayız.