Avlanacagim göller...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Satocan58 tarafından paylaşıldı.

1. Satocan58

Satocan58 Sadik Günes

Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Yeni bir konuyla tekrar merhaba abiler ve kardesler. Hayirlisiyla cuma günü sivasa ucuyorum. Harmani kaldirdikdan sonra bana yakin 2 gölde sazan avina gitmek istiyorum. Göllerden bir tanesi ufak ve derinligi 1 en fazla 2 metre derinliginde. Genelde siraz cikiyormus. Onun icin samandirali takimlar kullanmayi düsünüyorum. Yem olarak solucan ve tavuk cigeri deniycem. Diger göl kayalik bir vadiye kurulmus ve haliyle tabani tas ve kayalik. Derinligi 20 metreden fazlaya kadar inebiliyor. Son yillarda hep bildigimiz capari tipi 4 lü dip oltalari denedim ama sonuc 0. Tabi yemleme yapmadan ve öglen sicaginda. Bu gidisimde aldigim boile ve yine tek kanca rig takimlariyla deniycem. Tabi önceden misirla yemleyerek...Sizden ögrenmek istedigim yemlemeyi kac gün yapmak iyi sonuc verir. 1 gün yemleyip ertesi gün gitsem ve baslamadan önce ve basladikdan sonra ara ara yemlesem sonuc alirmiyim. Sazan 20 yil önce atildi. Ve yine bizim kücükken dereden tutup attigimiz yavru siraz ve kasnalar var. Sanirim epey cogalmislar. Son 7 8 senedir sazan tutan yok, ama oltaya sürekli kücük sazanlar takiliyor ve geri birakiyoruz, sig yerlerdede hayli yavru sazan mevcut. Balik kalmadi diyorlar ama avlanmadan azalmasi sacma geldi bana. Sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacim var. Tasli zeminde rig takimlar is yaparmi. Iri sazan icin samandirali takim uygunmudur.

Sazan kasna ve siraz olan göl
    Siraz olan göl

Uploaded with ImageShack.us
    Uploaded with ImageShack.us

2. sparus

sparus Mehmet

rigin ucuna PVA olarak bilinen suda eriyen file ya da torbalarla yemleme yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. iğneye de tek mısır veya tek boili takarsanız daha iyi olur.

3. hemperi

hemperi Ethem

bİLDİĞİM KADARIYLA SAZAN KUMLU ZEMİNLERİ VE hafifi meyilli yerleri sever.

2. olarak neyle yemleme yapıyorsan onla avlanmaya devam etmeni tavsiye ederim.

Yemleme konusunda ise ne kadar önceden yemleme yapmaya başlarsan o kadar avantajına olur

4. Satocan58

Satocan58 Sadik Günes

Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Yemleme icin iri misir dana veya kuzu palet yem nhut falan düsünüyorum, icine yine boile karistirip 2 3 günde bir bi kac kere yemleyecem. sonra bakacaz artik. bugün son eksikleride aldim. bakalim nasil gececek..