Tatli sularimizda verimli avlanabilmek icin Gol veya kanallarimzda once Suyun derinligini tespit etmek sonra dip bolumun camurlumu sertmi oldugunu bilmek iyi olur. Bunu yapabilmenin cesitli sistemleri (metodlari) var ben sizlere kendi kullandigim sistemi anlatayim istedim belki bazi arkadaslara Faydali olur. Gol yada Kanal kenarinda once Agacsiz veya dikensiz olan yeri secer isek Avlanma suresinde Olta Kamisini rahat hareket ettirebiliriz. Ben genelde halkasiz makarasiz 8 veya 9 metrelik Teleskop kamis kullanirim onun icin once bunu, ve yaninda makarali halkali kamis ile nasil tesbit ederiz. Daha onceden hazirladigim sabit samandirali olta 8-9 metrelik Kamis icin. Makarali halkali Kamislarda ( Samandirali Olta hazirlanisi) Forumda bulabilirsiniz, http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=13745 Olta Kamisini acar kancanin ucuna alttarafi mantarli Suyun derinligini olcmeye yarayan bu kursunu takarim. Uc dort metreden baslayip ileriye dogru her 20 cm 30 cm mesafelerde ilerleyerek dip bolumun nasil derinlikte oldugunu bulmaya calisirim. Asil aradigim yer 7 m 8 m 9 metrelerde resimde goruldugu gibi 30 cm 40 cm lik egilimli bir nokta. Sezonluk baliklar genelde 1 metreden baslayip 3 metrelik derinlige kadar olan bolumlerde istahli yem yerler. Bende avlanacagim yeri buna uygun olan derinliklerde ararim. ( Sazan, Karp) Genelde 70 cm ile 1,5 metrelik yerlerde olur. Ben genelde diger baliklari tercih ettigimden biraz derin yerler tercihimdir. Aradigim noktayi suyun dibinde bulduktan sonra, O bolgenin bir metre ilerisine 4-5 defa tekrar oltayi sallar, suyun icinden uzerime dogru ceker her seferinde kursunu kontrol ederim, eger kursuna ot takilmis ise ot parcasi gelebilir camurlu olabilir, bunlar dip bolumun sert yada camurlu veya otlu olup olmadiginin tespiti icin yapilir. Son olarak avlanacagim noktaya oltayi savurur 1 – 2 dakika beklerim eger samandira yavas yavas batar ise suyun dip bolumu Camur veya Bataklik demektir. Bunlar bize bu noktada nasil avlanilir kararini vermemize ona gore Balik Yemi hazirlamamiza yardimci olacak bilgilerdir. Arkadaslar bol avlar dilegi ile Selamlar.
eline emeğine sağlık kemal abi,sizler bu siteden eksik olmayın çünkü size çok ihtiyacımız var,hayırlı ramazanlar.. saygılar
Kemal Bey Çok uğraşıp Bizlerede oldukça faydalı bilgiler sağlamışsınız, Çok teşekkür ederim. Türkiye'mizden Selamlar.Sevgiler.
Olayı açık ve anlaşılması kolay grafiklerle ne güzel anlatmışsınız.Emeğinize sağlık. Sizlerden öğrenecek çok şey var. Teşekkür ederiz.
Arkadaslar Forumdaki bilgilere ilginiz beni sevindirdi. 10 Gunluk Turkiye seyhatim var. Dondukten sonra Tesbit ettigimiz noktaya gore nasil Yem hazirlanir. Bu Konuyu islemek ve islerken Tatli su baliklarinin cinsine gore hangi balik hangi yemi sever, bunlari yazmaya calisacagim. Hosca ve bol avlarla kalin.
. Kemal Bey, Hazır Siz Türkiye'ye gelmişken Topluca görüşebilsek çok iyi olurdu, İstanbul , İzmir yada Ankara uygun gibi.