Herkeze iyi akşamlar bu aralar balıkçılığa heveslendim bi kaçtır arkadaşlarla iznik gölüne gidiyoruz güzelde balık var. ama aklıma bişey takılıyor bizde avlanma belgesi yok bu bi sorun çıkarırmı böle bi belgenin olduğunu duydum ama şart değil diyorlar bilgi verirseniz sevinirim ?
2/2 Numaralı Amatör amaçlı su ürünleri tebliğine uyduğunuz sürece sorunsuz bi şekilde balık avlıyabilirsiniz. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.pdf
Orman içi sularda avcılık MADDE 16 – (1) Orman içi sularda amatör avcılık için, Çevre ve Orman Bakanlığı mahalli birimlerinden "Orman İçi Sularda Dönem Boyu Avlanma İzin Belgesi" veya "Günlük Avlanma Fişi" alınması zorunludur.(2) Günlük Avlanma Fişi verme yetkisi, Çevre ve Orman Bakanlığınca belirlenecek esas ve usuller kapsamında, kendi mülki hudutları ile sınırlı olmak üzere, köy tüzel kişiliklerine devredilebilir. Bu tür alanlarda Gökkuşağı alabalığının bulunması durumunda, bu tür için zaman yasağı uygulanmaz. (3) Gökkuşağı alabalığı avcılığında doğal alabalıklara uygulanan zaman yasağı geçerlidir. (4) Tatlısu kefali avcılığında Çizelge-6’daki, orman içi suyun bulunduğu ilin yer aldığı bölgeye ait zaman yasağı uygulanır. (5) Çevre ve Orman Bakanlığınca, özel avlanma izni ile avlanılan orman içi sularda gün içinde avlanma saati ve avcı sayısına sınırlama getirilebilir.
Şener kardeş arkadaşımız iznik gölünde avlanıyormuş bu gölümüz orman içi statüsünde değil dolayısı ilede bu belgeyi almak gibi bir mecburiyeti yok
Evet benim de var abi orman içinde belgen olmadan yasakmış üstünde yazıyordu.Tebliğlerdede öyleymiş.Yaş sınırı yok arkasında 2 yıl yazıyor kalemle 4 yazıyolar 15 lira civarı duruyor.Hemde kaplattırdım
Emre o senin aldığın orman içi sularda avlanma belgesi değil tarım ve köy işlerinden aldığın belge amatör balıkçı belgesi ve almak gibi bir mecburiyetinde yok orman içi sularda avlanma belgesi orman bölge müdürlüklerinden alınıyor süresi bir yıl fiyatıda 50 tl'dir