Avlanma Stilime Göre Spro Passion 820 mi, 830 mu?

Konu, 'Makineler' kısmında yasargnd tarafından paylaşıldı.

1. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Merhaba saygı değer forum üyeleri;
    Bütçeme göre makina almak için uzun uzun forumu okudum ve Spro Passion 8 serisi marka-modelinde karar kıldım.
    Ancak 820 mi yoksa 830 mu almalıyım hangisi daha isabetli olur siz değerli forum üyelerine danışmak istedim. Model;

http://www.avfoni.com/zz/urunler,Urun_Detaylari/1254-SPRO_Passion_XTR_8.000_Olta_Makinasi.html

Avlanma stilim;

Avlak : Az akıntılı veya akıntı yok
    Derinlik : 4-5 metre
    Kurşun : 30-50 gr (at çek çapari, yemli beklemeli lüfer)
    Kamış : 300 cm teleskobik

Birde bu şartlara ve kombinasyona göre makina kaçlık olmalıdır? Saracağım kaliteli mono misina en az kaç mm olmalıdır? 0,24 mm düşük kalır mı?
    Şimiden teşekkürler..

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Yemli ve beklemeli av lar için sanırım 850 ve 855 daha uygun olur. Süpriz balıklara karşı büyük kafa, daha fazla güz ve daha fazla misina gerkelidir.

3. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bugün İSTOÇU dolaştım spro satan mağaza yok.
    Son olarak spro passion 730 ve daiwa regal 3000 arasında seçim yapacağım. Bütçeyi kısıtladım daha sonra daha üst model almak için..
    Sinan Hocam 50 55 lik kafa at-çekte ağır gelir eğer gerekirse ileride ayrı bir takım oluştururum.

4. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Eğer 4000lik alırsanız ikisindede kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabi yemlide 5 kg üstü sırtıkaralar tutacaksanız bilemem:). Bende hem passion 740 hem 720 var. Ama keşke direk bitane 840 alsaydım diyorum. Çünkü 740 çok hoşuma gitsede 840ın kolunu birkaç tur çevirmem 740a olan hevesimi kaçırmıştı. İnternetten alabilirsiniz.

5. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Aslında önce netten araştırdım, sonra mağaza dolaştım, yine tilkinin dönüp dolaşması misali şimdi yine netten sipariş geçicem gibi gözüküyo:)
    730 ile 740'ın ağırlıkları da hemen hemen eşit.
    Basiret bağlanması mı, oruç mu artık atlamışım bu ayrıntıyı:)
    Ben 740'a yoğunlaşayım banada daha mantıklı geldi, alamadım hala diye yadırgıyordum:)
    Aslında 8 seriside hani fena değil gibi ama daha fazla kafayı dağıtmayayım şimdilik, tam toparlamışken :)

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    740m serisi sığ kafa makina, surf makina misali..alırken bu ayrıntıya dikkat et derim..100mt misina alıyor.. ve üstden kalama olanını al..

7. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Kadir Abi aldığım ürün bu 0,33mm - 160 mt alıyor. :

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/spro-passion-740-olta-makinasi/17476/

Yazını görür görmez tele sarıldım:D kargoya vermişler ama sığ kafa değilmiş sipariş verdiğim, üstten değilde önden kalamalı galiba, inşallah yanlış tercih değildir. Birde sahte hediye istedim gönderecek.:)

Misina olarakta :
    http://www.sipahiler.com/Kategori/p...ka=Florida+WINCH&ob=0&min_fiyat=8&max_fiyat=8

Misina olarakta aklımda bi kaç marka vardı ama enişte bunu methetti kendi satıyo bunu 'beğenmezsen değiştirirsin' dedi. Makinaya bunu sardırcam şimdilik.

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Kadir Abi hem sığ hem normal kafa var passionda. Bendeki normal kafa. Sığ kafa 741 diye geçiyor yanılmıyorsam.

Yaşar Abi 840 alsaydın harika olurdu:). Hayırlı olsun 740da çok güzel. Ama 840 resmen üst klasman:).

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı olsun güle güle kullan:) misinayı kullanmadım bilgim yok, inşallah sağlam ve gamsız bir misinadır..ha birde çok sert veya çok yumuşak deyildir umarım:Delimde redarch modeli var spro nun.. 3 tane passion ediyor 30 luğundan:D yinede passionsuz duramıyorumhihi ucuza kalite bu:thumb:

10. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
  11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hayırlı olsun abi. Avlardan sonra kafaya sarılı misineyi etrafa su taşırmadan yıkamayı ve güzelce heryeri nemli bezle silip kurulamayı ihmal etme. Birde ara sıra sarım rulmanını yağla;).

12. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Sağol Kardeşim bakım yaparım artık. Yarından itibaren kısmet olursa Saroz-Kömürlü limanında 3-4 gün sahteleri ve makineyi kullanma imkanım olacak. Rapor yapmaya değer bişeyler olursa paylaşırım.