05.08.2008 tarihinde sabaha karşı 4:30 da dana adası civarında çeşitli renkte sahte balıklarla toplamda 4 baraküda ve 1 adet kuzu yakalanmıştır... Deniz 2-4 rüzgarlı ve açıklarda 1-1,5 m dalgalı... Deniz suyu bulanık...saat 6:30-7:00 civarı balıklar sahtelere atlamıştır... Uzun süreden sonra fakir avlaklarımızdan verebildiğimiz raporun fotoğrafları aşağıdadır... Herkese selamlar... YENİ BALIKÇI ADAYIMIZ
Kusura bakmayın ama iyi av diyemeyeceğim, balıkların hepsi yavru, insaflı davranarak hepsini salmanız gerekirdi.Turnaların ne kadar olabildiğini görmek isterseniz aşağıdaki linke bakmanızı öneririm..Syg http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=4621
yakaladığınız avın büyük olması, bu avdan küçük balıkların tebliğlere uygun olmadığı anlamına gelmiyor... Bu baraküdalar yavru değil, bu bölgede avlanan standart boylar ayrıca tebliğlere de uygun. Ben de size ilgili tebliğlere bakmanızı öneririm. "Turnanın ne kadar olduğunu" göstermek için kendi yakaladığınız büyük bir avı da örnek göstermenizi pek anlayamadım... Olay kıyaslama yarışına giriyorsa benim yazdığım önceki raporları okumanızı tavsiye ederim...kuzu biraz küçük ama sahte balığı çıkarırken aşırı zarar gördüğünden denize iade mümkün olmadı...
Özer doğru söylüyor.Uyarı niteliğindede olsa balık fotosunu link olarak koymanız olmamış.Özerin balıkları sirkülere uygun görünüyor.İkinizede tebrikler.
bildiğim kadarıyla kuzuda limit 25 cm yani bu avda limite uygun ama sanırım baraküdalar 50 cm civarı. neyse tebrikler daha büyük ve bereketli avlar dilerim
Balıklar limitler dahilinde. Ayrıca belirtmek isterim sularımızda 2 tür baraküda bulunuyor biri bilinen baraküda diğeri literatürde european baraccuda olarak geçen ve maksimum 50-60 cm boya kadar büyüyebilen bir tür. Yani bu balık için 45cm boy ciddi bir boydur. Normal baraküda ise çizgilerinin daha belirgin ve koyu olmasıyla ayırt edilebilir ve 150-170 cm e kadar büyüyebilir.Yani bu raporda yakalanan balıklar ve arkadaşın verdiği linkteki balıklar aynı balık değil o yüzden endişeniz olmasın.
Öncelikle avınız için tebrikler.Benim ön kol boyum 35 cm bu sarı kuyruk ilk yumurtasını dökmüş olabilir mi ?
Baraküda,ıskarmoz,akdeniz turnası bunların hepsi aynı balıktır ve bunların hepsi 60 santimin altındadır ayrıca iki kişi 4 adet tutamaz bence yazık olmuş.
yakın geçmişimizde ve belki de halen, uc kurus fazla paraya satamadıkları icin kamyon kamyon hamsileri tarlalara doken zihniyetler dusunuldugunde, 4 balık icin gosterilmis olan bu hassasiyet gercekten şayana değer. balıkavı.net'le birkez daha gurur duydum
Aynı balıktır fakat boyları farklıdır.İskarmozlar bebek turnalardır.Baraküda zaten avlanacak boya gelmiş olanıdır.
Benim anlamadığım bir şey var arkadaşlar. Bu ülkede su ürünleri mühenisleri var ve diyorlar ki; bizim ülkemizde baracuda yoktur. Baracuda bizim deniz turnasına verdiğimiz bir addır. Gerçek baracuda bu değildir. Bu insanlar bu verilere ulaşmak için oldukça zahmetli araştırmalar yapıyorlar. Bu iki balık hakkında ısrarla aynı balıklar olduklarını söylemek, bana biraz emeğe saygısızlık ediyormuşuz gibi geliyor. Bu tip raporlar yayınlandığında, bu konularda insanlara doğru bilgileri aktarmak daha faydalı olmaz mı sizce de? Sitede deniz turnası ve baracudanın ayrımı yapan konular var. Bu konuları okusak, biraz özen göstersek yeni bilgiler edinebiliriz diye düşünüyorum.
arkadaşlar ellerinize sağlık Güneydoğu Akdeniz için bereketli bir av olmuş bence. Daha bereketli avlar dilerim. Konuya genel olarak bakınca çeşitli renklerde yorumlar var Bence buda güzel ama birbirimizi kırmadan yapmakta fayda var. Bölgemizde ki turnalar adına güzel bir av bence. Boylar limit dahilinde diye tahmin ediyorum öyle gözüküyor! Kuzu içinse balığın yaralanmasına üzüldüm büyümesi bizler içinde güzel olabilirdi belki ama bölgemizde emin olun ki diğer bölgelere oranla çok az kontrol var o sebeple çok daha küçükleri kıyılarımıza bırakılan ağlarda telef oluyor. Karataş ta çıktığım bir trol avında ağa takılan lagosların küçük oldukları için geri bırakıldığını görmüştüm. balıklar hep canlıydı bu beni çok mutlu olmuştum. ama aynı özeni her profesyonel balıkçıda görsek daha güzel olmaz mı. o teknede denize bırakıldığını gördüğüm lagosların 1/3 boyutundakileri bile avlayanlar var konuyu çok dağıtmayalım. bence bölgemizdeki balık popülasyonuna göre turnalar güzel bir av!!! Ben bu turna-baraküda ayrımını hala çözemedim. sularımızda yaşamadığı söylensede tutulan bazı turnaların literatürlerdeki baracüda ya çok benzediği gözüküyor. Bu konuyu bence de eğitimini almış kişilerin yorumlarına bırakmak lazım!
Avınız için tebrik ederim.. Eger kuzu dediginiz bizim bildigimiz kuzu ise bence yazık olmuş..Bunu soylerken sirkulerdeki boy limitini bilmedigimi belirtmek isterim(merak ettim hemen bakacagım..)Zaman zaman hepimiz kucuk balıklar yakalıyoruz ve bazen balıgın durumu denize iade edilemeyecek kadar kötu oluyor.Muhtemelen sizinki de boyle olmuştur..Fakat bizler genelde bu tur balıkları yayınlamıyoruz keşke sizde yayınlamasaydınız..Konunun başlarını okumadım henüz ama bu konuda eleştiriler gelecegine eminim.. Sonuc olarak emek harcamış ve guzel bir av yapmışsınız..Yazdıklarımı yanlış anlamamanızı umuyorum.. Tekrardan tebrikler..
ISKARMOZ Sphyraena Sphyraena,Pfeilhecht,Becune Bütün sıcak ve ılık denizlerin sığ sularından 100 m. derinliğe kadar orta sularda yaşayan bir balıktır. Et yiyen cinsinden ve avlarına karşı yırtıcıdır. Marmara'da az, Ege ve Akdeniz'de fazlaca bulunur. Akdeniz Barakudası olarak da adlandırılır. Boyu 1 m'ye erişen Iskarmoz Balığı Barakuda olarak okyanuslarda 3 m'ye kadar büyüyebilir. Sürü halinde dolaşıp bilhassa Köpek Balıklarına hücum ederler. Fazla yırtıcılığı ve etinin de gıda değeri olmadığı için, ekonomik yönü yoktur. Alıntıdır
köpekbalıklarına mı saldırıyormuş bu ıskarmoz maaşallah... demekki balonlar bir bu ıskarmoz iki... ikisinede dikkat etmek lazım