17 Ocak Ctesi günü akşamüzeri 17:00'den sonra 45 dk. lık süren av sonucu yakaladığımız 5 adet baraküda fotoğrafları aşağıdadır. Sahte olarak siyah/beyaz, yeşil ve beyaz renkler kullanılmıştır. Deniz hafif çırpıntılı hava rüzgarsız...
Baraküdalar harika görünüyor.Tekne avında mı ;yoksa kıyıdan at çeklemi yakaladınız.Taşucun'da iskelede ve liman girişinde sabak erken saatlerde ve akşam avlandım.Kendim hiç yakalamadım.Yapışıp bıraktığı oldu.Hatta bir keresinde(iskelede) sudan kaldırdığım anda kurtuldu.Ama yanımda çok alan oldu.Tebrik ediyor iyi avlar diliyorum.
özer hocam tebrikler mekan tam neresi acaba bir de hangi sahteyi kullandınız belirli bir marka ve model var mı
Aviniz icin tebrikler Özer bey yanliz ufak bir hatirlatma yapmak istiyorum ulkemiz sularinda barakuda bulunmamaktadir bo konu hakkinda 'karayel'(Yakup)hocamizin aciklamalari asagidadir... Sphyraena barracuda Great barracuda Climate: subtropical; 45°N - 35°S, 180°w - 180°e Distribution: Indo-Pacific: Red Sea and east coast of Africa to Hawaii and the Marquesan and Tuamoto islands. Western Atlantic: Massachusetts (USA), Bermuda, and throughout the Caribbean Sea to Brazil (Ref. 9626). Eastern Atlantic: Sierra Leone, Côte d'Ivoire, Togo, Nigeria, Senegal (Ref. 6949), Mauritania (Ref. 5377), St. Paul's Rocks (Ref. 13121), and São Tomé Island (Ref. 34088). Barakuda benekli, yer yer kara benekleri olan bir balıktır. Iskarmozda ise kuyruğa yakın bu benekler yoktur. Kızıldenizde olan bir türün Akdenizde bulunma olasılığının yüksek olduğunu ayrıca belirteyim. Ama Kızıldenizin kuzeyinde bile yok.
baraküdaları tekneden avladık, girebilirseniz kıyıdan size iyi bir yer tarif edebilirim... taşucu liman girişinin deniz tarafındaki uzantısının fenerinin önünden sabah 5:30 ve akşam 17:00 den sonra at çek ile yakalamanız büyük bir ihtimal, biz de tekneden tam liman girişinde gezinerek alıyoruz... ama o bölgeye kıyıdan girme ihimali var mı bilmiyorum... at-çek yapanlar oluyor ama...
ufukcum şu anda en iyi av taşucunda oluyor.. ilginç ama türbe ve tırtarda baraküda alamıyorlar bu ara... aldığımız balıkların boyutları da fena değil, yarım kilogramdan 700 gr. a kadar çıkıyor... yemli avları bıraktım bu ara...
mahmut hocam taşucu fenerleri civarlarında geziniyoruz biz, bir ara benim büroya uğrayabilirsen tam kordinatları verebilirim, şimdi yazarak tarif etmek zor...
benim bildiğim kadarı ile avladığımız balıklar baraküda, ıskarmoz değil... o kadar çok avını yaptım ki ayırt edebilirim diye düşünüyorum, ama bir dahaki sefere daha dikkatle incelerim... yazdığın da doğru olabilir...
Elimde tutmuş oluğum balık akdeniz baraküdasıdır ülkemizde (ıskarmoz)olarak adlandırılmıştır. örnek kıbrıs rum kesiminde yakalansa ıskarmoz demiycekler heralde.
Tebrikler Baracudalar oldukça güzel duruyor. Silifke ve taşucuna selam olsun Akyar tarafında çupra'nın avlanıldığı olduğu söyleniyordu. Bayramda bende görmüştüm.
Özer kardeşim tebrikler.Yakaladıkların aslan gibide BARAKUDA yöresel olarak adları değişebilir ama litüratürlerdede akdeniz barakudası diye geçmekte.Avını tebrik ve takdir ediyorum rastgelsin
Bu konu yillardir tartisilan bir konu ve bo konu hakkinda su urunleri ögretim uyesi Yakup bey acik getirsede hala barakuda denilmekte turna(iskarmoz) hakkinda makaleler yazdim ama kendi tuttugum baliklari hep iskarmoz deniz turnasi olarak tanittim.ulkemizde hep belgesellerde barakuda göre göre ic cekiyoruz belki icimizde bir uhde kaliyor ve barakuda adi veriyoruz.barakuda denilince tabi avin bir havasi oluyor forumda bile barakuda yazili basliklar es gecilmiyor cunku herkes daha önce görmedigi veya tutmadigi bir baligi görmek icin konuyu inceliyor.kendi literarumuzdeki ismi kullanmak yerine neden barakuda da israrci herkes?bence asagidaki linki bir okuyun http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280&page=3 bu arada tutugum bir iskarmoz.