Yaz aylarını Avşa Adası’ nda geçiriyorum . Birkaç yazdan beri dostum Sabri Bey ile genellikle çapri ile istavrit tutmaya çıkıyoruz, tabii ki uygun hava koşulları olmak şartıyla. Bu yaz bugüne kadar rüzgar bakımından geçen yaza nazaran daha uygun oldu ve bizde bu fırsattan istifade sıkça balığa çıktık. Her seferinde 2,5 – 3 kg çivarında istavrit ile döndük. En son 12 Temmuz günü güzel bir hava yakalayınca saat 18:45 te Avşa’ nın harika plajından teknemizle yola çıktık. Biz ayrılırken plaj hala denizden faydalanan insanlar ile doluydu. ( Not: şapkalı olan benim!) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ada’nın genelde her tarafı istavrit avı için uygundur. Bizim meramız da oldukça yakındı, yaklaşık 15 dakikada vardık. Varır varmaz çaparilerimizi açtık, saldık denize. Daha ilk dakikadan itibaren çekmeye başladık istavritleri. Meramız kıyıya oldukça yakındı, arzuladığımız av derinliği ise 12-20 metreydi. Hafiften esen karayel bizi sahile attıkça, motorumuzu çalıştırıp tekrar istediğimiz derinliğe geldik. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Avın heyecanı yanında bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık, manzaranın tadını çıkardık. Dinginliğin huzurunu yaşadık. Saat 20:40 da avı sonlandırarak, yola çıktığımız plaja geldik. Bu avımızda önceki avlarımıza benzer miktarda, yaklaşık 2,5 kg istavrit yakaladık. Uploaded with ImageShack.us Bizi plajda arkadaşımız Ersen karşıladı, ki kendisi aynı zamanda kayınpederimin apart otelinin çalışanıdır. Onun yardımı ile teknemizi kuma çektik. Bu vesile ile kendisine bir daha teşekkür ederiz. Av ile ilgili bazı resimleri ilginize sunarım. Bu resimlere birkaç gün evvel gün batımında çektiğim Avşa iskelesi’ nde balık tutanları ve Avşa’ dan bir panaromayı da ilave ettim. Herkese sevgiler. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Mükemmel bir yer şimdiye kadar yaşadığım en güzel tatili avşada yaşamıştım o günler geldi aklıma tebrikler güzel kareler.
Harika bir tatil geçirme yolu. İşallah hep böyle devam eder. İstavritler boğazdakilere göre oldukça iri gözüküyor. Ben de bu hafta sonu itibariyle Atmutlu'da olacağım. İşallah sizinki gibi güzel raporlarla şenlenecek sitemiz
Tayfun ağbi Avşa ismini okuyunca çok ilgimi çekti.Önce raporunuz için teşekkürler.Emeğinize sağlık.Avşa gençliğimin geçtiği yer.1976 1987 yılları arasında her yaz Avşa da hem çalıştım hem tatil yaptım.Avşa nın o eski haliydi.Daha sonra sadece 1994 yazında günübirlik geldim ve ondan sonra hiç gelmedim.2 oğlum çok merak ettiği içinde nasipse yarın 3 günlüğüne hem onların görmesi hemde eski arkadaşları görebilme amacıyla geleceğim.Akşamüstü iskelede olta atanlara falan bakarım.Müsait olursanız iskelede bir çay içeriz.Selamlar daha iyilerine rastgele..
Güzel bir rapor hazırlamışsınız tebrik ederim.Avınızın güzellik ve keyfine diyecek yok.Her nedense Bandırma tarafında istavrit yeterince kıyılamadı bu yaz,kıyıdan istavrit çaparisini sıkça yaparım ama bu sıralar yok desek yeridir.Balığı bulmuşsunuz avınız daim olsun rasgele
Tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Fırsat bulup buraya gelecek olanlarla tanışıp beraber balık avına çıkabiliriz. Necmi Bey, müsait olmaz mıyım? Sizinle tanışmak ve esas siz vakit ayırabilirseniz beraber olta sallamayı isterim. Avşa' ya geldiğinizde lütfen beni 0533 818 30 84 ' ten arayın. Size şimdiden hoşgeldiniz diyorum. HERKESE SEVGİLER VE RASTGELE
Tebrikler,ben de 23'ünden itibaren 1 haftalığına Avşa'dayım.Belki de rastlaşırız. Avlarınız daim olsun
Selamlar Tayfun abi ,Avşa benimde çocukluğumun geçtiği yerler arasındadır.Avşa ,Marmara Adası ,Paşalimanı Adası ve Narlı Boğazı balık kovaladığımız uskumruları ,kırlangıçları kilolarla yakaladımız mekanlar.Avşanın o muhteşem güneş batışınıda hiç unutamam Tebrikler ,afiyet olsun
Aslıhan Bey, İskelemizde yapılan çaparili av da verimsiz. İstavrit sessiz kıyılarda ve sahile çok yakında. Size bol avlar dilerim. Uygar Bey, Şimdiden iyi tatiller dilerim. Arasanız tanışırız. Boğaç Bey, izin kadar uzaklara açılamıyoruz. En fazla Çiftlik tarafına kadar levrek için sırtı yapmaya gidebiliyoruz. Çapari yaparken dipte oltamıza takılan kırlangıçları,ki boyutları uygun olmasına rağmen, aynen suya iade ediyoruz. Bu balığa karşı sempatimiz var. Bu sene daha uskumru yapmadı, dört gözle bekliyoruz. Gün batımına gelince, hem fikiriz. Onlarca resim çektim, doyamadım, hala çekiyorum. Gün batımını izlemek için burayı tekrar ziyaret etmeyi düşünmez misiniz?
Adamızın hertarafı harika çınar ve beyaz saray koyları arasında iyi balık çıkıyor.eskiden daha bol çıkardı.Balığın yerini bulmak zorlaştı.Ama adamızda balık tutmak keyiflidir.Herkeze tavsiye ederim.
Tayfun Abi Merhaba Tayfun Abi Merhabalar... İçinde Avşa kelimesi geçince bende cevap yazmak gereği hissettim. Ailem ve oğlum yaz boyu avşada bende işimden fırsat buldukça, haftasonları gelmeye çalışıyorum. Her geldiğimde de havaya fazlaca aldırmadan muhakkak balığa çıkıyorum. ( Avlak kıyıya çok yakın ) Teknem şu an evin önünde duruyor. Dört gözle beni bekliyor. Eskiden kumdaydı yasaklamışlar diye aldık mecbur evin önüne. Avşada balık avına ilk başladığım zamanlar korkunç acemilik çektim. İstanbul balıkçısı olduğumuzdan sebep herhalde. Heryerden balık çıkmasına alışmışız Fakat daha sonra deneyerek, gözlemleyerek ve tecrübe ile bende çok şükür adamızı ve sistemini öğrendim. Sağolsun Necmi abinin ( Necmi Fidan ) arkadaşının ( Fok Zeki ) arkadaşı ( Koca Adam ) buldum sağolsun çok yardımcı oldu. Fazla uzatmayım fotoğraflardan anladığım kadarı ile ortak meraları kullanıyoruz ve muhtemelen komşu sayılırız. Sanıyorum sizde değirmenardı taraflarındasınız. Müsait olursanız tanışmak birlikte olta sallamak ve zaman geçirmek isterim. En İçten Saygılarımla.
harikaaa bend yıllardır avşaya tatile gidiorum ve gerçekten çıkan istavritler olsun heleki zargana lar olsun mükemmel oluo bir sürüye denk gelmeniz halind ise kolyoz yakalamaya doyamazsınz marmara adası sırtlarında özellikle ...