Avşa Adasında Balık Avı

Konu, 'Bölgeler' kısmında Mansur tarafından paylaşıldı.

  1. Mansur

    Mansur Tolga

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Değerli Arkadaşlar.
    Yazları ailecek avşa adasında geçirmekteyiz. Ben işimden fırsat bulduğum zamanlarda hafta sonları ailemin yanına gidebiliyorum. Bu zamana kadar iskeleden amatör olarak kamışla istavrit, yemli izmarit, eşkina vs avladım. Bu sene Allah nasip etti ve bir teknemiz oldu. (Tekneyi istanbuldan adaya getirdim römorkla) Tekne ile avlanabileceğim yerler,avlaklar ve balık cinsleri hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Avşada olan arkadaşlardan da gelmek isteyen olursa başımın üstünde yeri var.
    Fazla uzatmadan toparlayım. Cumartesi ve pazar günü tekneyi ve balık avını test ettik. Yaptığımız denemelerden sonuç alamadık. Kıyıdan kullandığımız çapariler ve takımlar teknede maalesef işe yaramadı. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
     
  2. kedi

    kedi kazim

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    328
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Her sene Avşa ya giderim. Ama bende kıyıdan iskeleden avlandım. Hedef balıklar aynıydı tekne dersen bence limandaki balıkçılara bir danış onlar daha yararlı bilgiler verirler. Olmadı sabah peşlerine takıl meraları öğren tutulan balıkları gör tekniği nasıl olsa çözersin abi. :)
     
  3. Mansur

    Mansur Tolga

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Teşekkürler Kazım. Bir değerlendirelim şansımızı deneyelim. Balıkçılara sormadım ama kalan herkese sordum :) Asıl sormam gerekenlere bir danışayım bakalım.
     
  4. bülenttok

    bülenttok BÜLENT TOK

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    858
    Şehir:
    Kocaeli-İzmit
    Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    bence birde balık bulucu al.Hem ada çevresinin dip yapısını hemde balıkları gözlemlersin. Çok pahalı bir cihaz almana gerek yok. 150-200 dolar civarında senin işini görebilecek bir cihaz.Balık bulamaman biraz beni düşündürdü. Şimdi balık için çok uygun bir dönem. Çaparide istavrit, sardalya, kalın çaparide kolyoz, uskumru, yemlide izmarit, ispari, karagöz, sargoz, mercan, sahte ile levrek, lüfer bulman yüksek olasılıkta.Tabi şimdi benim gibi söylemek kolay.Ancak gerçekten bu saydığım balıkları uygun yemlerle ve takımlarla tabi uygun yerlerde mutlaka yakalarsın.Oraya yakın olsam seni bu konuda boş bırakmazdım. Devamlı olarak çeşitli yerleri ve derinlikleri yokla.
     
  5. Mansur

    Mansur Tolga

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Bülent bey. Balık bulucuda tavsiye edebileceğiniz bir marka yada link varsa memnun olurum. Kullanımı kolay olursa dahada sevinirim. İlginize teşekkürler. Birde kullanacağım takımlar hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum. Çapari için hangi igne, yemli için hangi igne vs.
     
  6. necmifidan

    necmifidan Necmi FİDAN

    Yaş:
    65
    Mesajlar:
    321
    Şehir:
    ÇANAKKALE
    :) Sevgili Tolga başlık çok ilgimi çekti.AVŞA ...Benim gençliğimin geçtiği yer.Yıl 1975..Avşa da 11 yıl kaldım.Öğrenciyken yaz tatillerini orada çalışarak geçirirdik.Avşa otel yıkılmadan önce orada 5 arkadaş çalışmaya başlamıştık.2 yıl orada garsonluk yaptık.Daha sonra samanyolu çay bahçesi ,samanyolu disco ,Başarır otelin yanında taverna 76 vardı.Oralarda grubumuzla müzik yaptık.Meltem oteli dayım çalıştırdı.Ben yıllarca gruplarda bass ve klavye çaldım.En son Başarır otelde 2 yıl pianit şantörlük yaptım 1986 yılından sonra Avşa ya hiç gitmedim.O zamanlar olta deneyimim olmadığından sürekli zıpkınla dalardık.O zaman balık boldu.Kumbaşı motelin yanındaki kayalıklardan kiloluk karagözler fener adası civarında 10 metrelerde mercan bile vururduk.Marmara adası yönünde çiflik mevkiinde çok levrek ve eşkina vurduk.Tabiki şimdi o balıklar nerede..? Avşa da cami arkasında fok Zeki var.Onunla yıllardır görüşmüyoruz.O iyi bir balıkçıdır.Selam söyleyin size yardım edebilir..:)
     
  7. Mansur

    Mansur Tolga

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Değerli Necmi Abi.
    İlgi ve alakan için teşekkür ederim. Öbür hafta sonu adaya gideceğim. Bizzat Fok Zeki' yi bulucam ve selamınızı ileticem. Umarım bana faydası olur. Sizinde avşada olmanız için neler vermezdim vallahi. :) Yazdıklarınızdan, tavsiyelerinizden tecrübelerinizden bu kadar faydalanabiliyorsak, kimbilir yanımızda olsanız neler neler öğreniriz. İnşallah bir gün birlikte balığa çıkmak nasip olur. Şahsım olarak şeref duyarım.