Avusturya bodensee

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Ercann68 tarafından paylaşıldı.

1. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    selam arkadaslar araniza yeni katildim ben avusturya bregenz sehrinde yasamaktayim bulundugum yerde cok büyük bi göl var bodensee diye ve bu gülde bir cok balik cesidi var bende balik tutmak icin balikci karti aldim 1 senelik olta takimi falan aldim dogrusu arkadasim benim icin aldi ben bu islerden anlamadigim icin arkadaslar benim bu gölde ne tutmami hangi yemi kullanmami nasil avlanmam gerektigini falan anlatabilirmisiniz benim icin her bir bilgi altin degerinde.
    oltayi ne kadar uzaga atmaliyim hangi yemi kullanmaliyim mesela sahte balik falan aldim onu attigimda beklememmi gerekiyor oltayi yavas yavas cekmemmi falan iste bu gölde bulunan baliklar

bu baliklar var

2. ADDY

ADDY Alper

Favori Kamış:
    ALBA 2,70
    Favori Makine:
    SIMANO
    En İyi Avı:
    YAYIN BALIĞI 9 KG
    Merhaba ercan kardeşim forumumuza katıldığın için sağol. Gönderdiğin resimlere baktım 1. resim yılan balığı ölü balıkla avlanabilirsin 2. balığın cinsini pek anlamadım ama solucanla avlanabileceğin bir cinse benziyor 3. turna balığı kaşık,rapala,silikon yem le atçek veya yine ölü balıkla dip oltası veya canlı balıkla avlanabilirsin.4. aynalı sazan küspe,hamur,solucan,bolie gibi yemlerle dip oltası şeklinde avlanabilirsin.5. köstereç yani tatlı su levreği solucan,küçük balıklarla dip oltası şeklinde avlanabilirsin veya kaşıkla,küçük rapalayla atçek usulü avlanabilirsin.6. alabalık solucanla mantarlı sarkıtma veya kaşıkla avlanabilirsin.7. yayın veya karabalık bundada canlı balık,kurbağa,silikon yem,sülük,solucan gibi yemlerle avlanabilirsin.En sonuncu sudak aslında bu balık çok yem seçer canlı balık veya rapala silikon yemle avlanabilirsin.rast gelsin arkadaşım

3. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    eyvallah addy usta bu güzel bilgiler icin cook tesekürler

4. ADDY

ADDY Alper

Favori Kamış:
    ALBA 2,70
    Favori Makine:
    SIMANO
    En İyi Avı:
    YAYIN BALIĞI 9 KG
    sen sağol arkadaşım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ercan hoşgeldin.

Linkteki balıkların tamamı aynı gölde mi? Haddinden fazla avcı/yırtıcı balık türünün bir arada olduğu bir avlak gerçekten çok ilginç.

Selamlar, gönlündeki avlara rastgelsin.:)

Son düzenleme: 4 Nisan 2010
  6. ADDY

ADDY Alper

Favori Kamış:
    ALBA 2,70
    Favori Makine:
    SIMANO
    En İyi Avı:
    YAYIN BALIĞI 9 KG
    ahbe nuri abi o avlak burada olcak 15 günde bitane balık bırakmayız gölde dimi abi kökünü kuruturuz valla...

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Beni asıl düşündüren; Turna, Levrek, Alabalık, Yayın gibi yırtıcı balıklar kendi aralarında kıyasıya rekabet ederler ve birbirlerine hasımdırlar. Zaten diğer Sazan, Kızılkanat (sanırım) v.b balıkların ise bu talancılar arasında hiç şansı olmaz. Buna rağmen aynı ortamda olmaları çok şaşırtıcı:)

Belli ki yaşın benden küçük ama merak ettim yaşın nedir, bir de avatardaki resimde neler var?:rolleyes: :)

8. ADDY

ADDY Alper

Favori Kamış:
    ALBA 2,70
    Favori Makine:
    SIMANO
    En İyi Avı:
    YAYIN BALIĞI 9 KG
    abi yaş 32 o resimde köstereç yani tatlı levreği , sudak,kızılkanat bide israil sazanı var abi :)

9. ADDY

ADDY Alper

Favori Kamış:
    ALBA 2,70
    Favori Makine:
    SIMANO
    En İyi Avı:
    YAYIN BALIĞI 9 KG
    selam abi yaş 32 resimde tatlı su levreği kızılkanat israil sazanı bir de sudak var hepsi aynı barajdan yaşıyolar işte abi..:)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alpercim ben yaşını öğrenmiş oldum umarım unutmam. Profiline de eklersen hitap konusunda arkadaşlarımız da sıkıntı yaşamazlar.:)

O balıkların hepsi senin mi, kaç kişi avlandınız? Bir cevapta bu soruya alsam fena olmaz. Zira kilogram olarak fazla gibi.:)

Son düzenleme: 4 Nisan 2010
  11. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo

hocam göl bu bu göl sadece avusturyaya ait degil ayni zamanda almanya ve isvicreyede ait baya büyük bi göl bakalim tutabilecekmiyim insallah verdiginiz bilgilerle deneyecegim sizin bana tavsiyeniz nedir ne tutmaya calisim bu gölde hangisi daha basittir hanim yilan baligi getirme diyo :)))

Son düzenleme: 5 Nisan 2010
  12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gölün büyüklüğü tür çeşitliliğini yeterince izahlandırmış oldu. Bilgi için teşekkür ederim Ercan kardeşim.:)

Kolay balık yok, hangisini desem ki valla şaşırıp kaldım. Oltanı atıp nasibini bekleyeceksin, bence en kolayı ve de yapılması gereken bu. Rastgelsin en güzel balıklar inşallah. Umarım yılan balığı gelmez.:p :)

Hanfendi yengemize de selamlar.;) :)

13. hakan59

hakan59 hakan

Favori Kamış:
    Balzer-Dam kamis-makina
    En İyi Avı:
    Turna 85cm
    öncelikle aramiza hosgeldiniz iyi avlar dilerim zander ve hecht-kretzer olan barsch-wels baligini atcek yöntemiyle yakalayabilirsiniz kamisin ucu suya yaklasik sekilde iyi av oluyor makinayi normal ceviriniz silikon balik en iyisi kasikta olabilir sabah ve aksam ve gece en verimli zamandir canli ve ölü balik yasak degilse daha büyüklerini yakalaman mümkün canli yem samandirali ölü yem dip oltasi celik tel devamli kullanmalisin en lezzetli baliklar bunlar birde barbel senin rsminde yok fakat orada vardir onuda kokulu kasar peyniriyle yakalayabilirsin dip oltasi bende maastrichtte avlaniyorum sari-yesil kirmizi kafali silikonlarla zander hecht birde silikon barsch favorimdir sana iyi avlar http://yfrog.com/6zimg1199qrj http://yfrog.com/4zimg1198aj http://yfrog.com/eoimg1201ej misine olarak geflochene schnüre kullan 0,15-0,20 atcek icin normal dip oltasi icin 0,25-0,30 baliklar büyük ve takilmalarda malzeme kaybin olmuyor kopmadigi icin

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Buradan ön bilgi aldıktan sonra asıl öğreneceğin yer arkadaşlarının yanıdır.Tek başına balığa gitmenden se işi bilen arkadaşlarınla git.Biraz biraz,baka baka çok kısa sürede sende usta balıkçı oluverirsin.

15. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    eyvallah ustalar tesekürlerr simdi ustalar ben bu slikon baliklardan alim bi kutu simdi bu slikon baligi dip oltasi yapim atim yavas yavas cekecegim demi yani bu slikonla balik avinda atip bekleme olayi yok anladigim kadari ile

16. hakan59

hakan59 hakan

Favori Kamış:
    Balzer-Dam kamis-makina
    En İyi Avı:
    Turna 85cm
    silikon baliklardan kutuyla degil kendi begendigin veya önerilen renklerden secerek al yukarida resimde görebilirsiniz bunlarin bazilarinin kursunu ve ignesi kendinden vardir bazilarinin baligini ayri ignesini ayri alirsiniz igneler cesitli mesela 18gr lik onu kendiniz takarsiniz atcekte makinadan gelen misineye celiktel baglanir onun ucundaki kancaya silikon balik takilir atip cekersin devamli ? dip oltasinda kursun makinadan gelen misineye takilir kamisin atar gücüne göre kursun agirligi secmelisiniz yoksa kamis kirilabilir

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nuri kardesim gölün büyük yada kücük olmasi fazla etkili olmaz,yirtici yani harami baliklarin bir gölde olusu o gölün daha saglikli olmasini saglar,sayet harami baliklarin olmadigi bir göl olursa o gölde balik hastaliklari cogalir,türkiyedeki gibi buradaki avcilarin sudan cok balik almalari söz konusu degil,birde yakalanan baliklarin geri salinmasi var,hal böyle olunca göllerde harami baliklar bir nevi denge sagliyorlar...

18. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    valla hocam harami marami insallah yakalarim bisilerde hevesim kursagimda kalmaz :)

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Raubfisch yani türkceye cevirirsek hirsiz veya harami balik anlaminda,marami baligini bende bilmiyorum:)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selim abicim haklısınız, elbetteki yırtıcı/avcı balıklar bir ekosistemin ayrılamaz parçalarıdır.

Ancak, çok sayıdaki harami tür dolayısıyla, avlağın büyük yahut küçük oluşuyla ilgisini kurmamdaki sebep;

Selam ve sevgilerimle.:)

Raubfisch-Maubfisch neden olmasın?:D :)