Awa-Shima Aquanaut Jigblaster kg 6000

Konu, 'Makineler' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Yeni iri dip balığı avından döndüğüm şu anlarda bir makine beni şaşırttı tekrardan, paylaşmak isterim. Bozcaada'da denemeye başladığım ve artık rüştünü ispatladığım bir makinedir...

Aylardır kullanmakta olduğum bir makine... 60 lık kafası, 5,2 devri ve gücüyle boğazda emsallerine taş çıkartmakta olan bir alet. Yağ gibi akıyor tabiri caizse... Yedek kafası olması da bir artı.

Kafa çapı ve devir sayısıyla rapalaya da uygun bir makine, çapariye de geliyor, taş balıkları avına da.

Light jigging için de uygun olabileceğini düşünüyorum ama denemediğim için kesin bir şey diyemem.

Sağa sola vurduğunuz zaman dış boyası biraz kolay dökülüyor ama. Çalışmasında sorun olmuyor, kozmetik olarak darbelerde sıkıntı olabilir, kafaya takan varsa incelesin. Her daim shimano makine fanı olsam da, misina ve iğnelerine hayran kaldığım awa shima markasından bu makineyi de çok sevdim... İncelemenizi tavsiye ederim...

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kaan
    ,Tekrardan forum ortamında sana daha sıkca raslamak beni sevindirmektedir.

Hem yazı dilin,hem bilgin ve hemde tutkun bizlerle daha çok olmanı gerektirmektedir zaten.

Awa-Shima'nın bazı ürünlerini bende kullanır ve beğenirim.

Örneğin Corsair Jig'ini hep favori tuttum,hep bana iri balıklar yakalattı.

Misinalarıda hakikaten ün kazanmaya başlamıştır.

Bu Shima lafıda bu firmanın esasen Shima-no'nun bir yan kuruluşu intibaınıda vermektedir.Şayet gerçekten öyleyse makaralarınında bahsettiğin gibi olmasına şaşmamalı.

Sevgimle kal

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kullanma tecrubem olmadi, dolayisiyla sizler gibi yorum yapabilecek durumda degilim, fakat goruntusuyle beni de etkilemisti. Ustelik ayni segmentteki bircok urune kiyasla uygun fiyatli sayilabilir.

Teknik detayi ve resmi burada: http://www.fishingmayhem.com/FMOSC/product_info.php?manufacturers_id=23&products_id=935

Bu da Awa-Shima katalogu: http://catalogue2010.awa-shima.com/

Vedat agabey, Shimano mensei hususunda sanirim haklisiniz. Dogrudan "Shimano'nun yan firmasidir" gibi bir ifade yok ise de "sektorun onde gelen firmalarinin biraraya gelerek sonradan yarattiklari bir marka" oldugunu soyluyor. Yani Shimano ismi ile benzerligi tesaduf degil: http://awa-shima.com/about-awa-shima/company-history

Guzel paylasim ve tavsiye icin Kaan'a tesekkurler.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Awashima japonya'da bir yer, bir şehir. Shima ise bir bölge. Shimano Shima'lı babında, bizdeki ege'li der gibi bir anlam taşıyor. Daiichi'de meşhru bir iğne markası ve o da Japonya'da bir şehir.

Yani japonlar şehir isimlerini marka yapmayı seviyor.

Awa-shima ile Shimano arasında organik bir bağ yok bildiğim kadarıyla. AWA-SHIMA'da, varolmaya çalışan bir malzeme üreticisi, pek büyük değil. Ürünleri ise, makul. Üst kalite diyemem ama, iş gören ve maliyetleri de uygun ürünler.

Gerçi bunların 10 - 15 seneden beri varlıklarını biliyorum fakat, bir sebepten yaygınlaşamadılar piyasaya.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Makineleri benim de hosuma gidiyor.
    Hazir laf shimadan açilmisken tekstil örgü sanayiinde 2 önemli makine üreticisinin en önemlisi alman stoll, 2cisi de japon shima-seiki dir.

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.

Güzel iltifatların için teşekkür ederim Vedat Abi. Bu laflara layık olmaya çalışacağım. :)

Arkadaşlar üstte Shimano ile ilişkisini irdelemişler sağolsunlar. Ben de araştırmalarımda Shima diye bir yer bulmuştum Japonya'da.

Makineleri shimano ayarında değil, üst segment makine yapıyorlar mı bilmiyorum ama fiyat/performans olarak hoşuma gitti bu model diyebilirim.

300-500-1000 tl lik shimanolarınızı götürmeye kıyamadığınız yerlere götürüp içinizde "acaba yolda bırakır mı?" şüphesi duymadan kullanacağınız bir makine olduğunu düşünüyorum.

Jigblaster yazısını görüp de 10 kiloluk akyayla oynarım düşünceniz yoksa bu makine sizi hayal kırıklığına uğratmaz. :) :)

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bende sene başında, misinası vesilesiyle tanıştım, Awa Shima ile. İnanın ismini duyunca içten gelen bir sempati, sıcaklık doğdu içime. Belki Shima kısmının etkisi olmuştur.:p :p

Ben o balığı bulduğumda, elimde ki makina ne olursa olsun, güreş tutmadan bırakmam. Yenilmem kesin olsa bile.:p :p

http://www.fishingmayhem.com/FMOSC/...d=935&osCsid=133d31895d4bbd4166a4172694ec60af

Bilgilendirmeniz için teşekkürler.