AWA-SHIMA Kamış Seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında Ramatahatta tarafından paylaşıldı.

1. Ramatahatta

Ramatahatta osman

En İyi Avı:
    $
    Merhaba Arkadaşlar.
    Yaklaşık bir ay önce Shimano Catana 2,70 20-50 spin kamış ve Shimano makina aldım. Hemen hemen her gün sabah akşam gece at-çek yapmaya başladım. İkinci günümde bir defa balık vurdu kalama ayarı yapmıştım deli gibi kalamayı çevirmeye başladığında hayatımında ilk balığı olduğundan biraz sapıttım tabi heyecanlanmalar felan kalamayı biraz kapatayım derken yahu açıyorum şöle kapanıyordu şu oldu bu oldu derken balık gitti sahte geldi diş izleri felan daha da heyecanlandım, sonraki günler balık yakalama isteği tavan yaptı sürekli at-çek denemeleri Çanakkale merkezdeki bir kaç sakin yerde ama sonuç sıfır. Tabi yemliyle yanımda lüfer alanlar, iskelede büyük uskumru vs. balıklar alanlar olduğu için bir adet yemli için kamış alıp bende balık tutmak istiyorum :). Çanakkale de gözlemlediğim kısa kamışlar kullanılıyor, bir kaç kişiye sorduğum da 75 -100-125 gr kurşun kullandıklarını öğrendim. Forumda okuduğum kadar burada da istanbul daki gibi uzun kamışlar 4mt ve üstü ve 3 parçalılar daha uygun gibi. Sadete gelir isek Awa shima kamışlar hoşuma gitti. 100-150 tl lik. Hatta Şimdi sizlere sormak istiyorum. Bu kamışlar dan hangisi bana uygun olur. Aqualis Sakana Surf 4.20 mt 200-250 gr da karar kılmıştım ki 200-250 olayı kafamı karıştırdı. Bu kamışla örneğin 125-150 gr da performans alamam mı 200-250 gr arasımı ağırlık kullanmam lazım yoksa bu değerler üst değerler mi? Bakındığım kamışlar şunlar aralarından birini kullanmak istiyorum ve ustalardan yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..

1. Aqualis Sakana Surf 4.20 mt 200-250 gr 150tl
    http://www.erginbalikcilik.com/aqualis-sakana-surf-420-mt-200-250-gr-pmu2246

2. Aqualis Beach 4.20 mt, 120/180 gr 140 tl
    http://www.erginbalikcilik.com/aqualis-beach-420-mt-120-180-gr-pmu1218

3. Aqualis Wave Strong 4.00 mt 170 gr 130 tl
    http://www.erginbalikcilik.com/aqualis-wave-strong-400-mt-170-gr-pmu2317

4. Aqualis Wave Team Surf 4.00 mt 120 tl
    http://www.erginbalikcilik.com/aqualis-wave-team-surf-400-mt-pmu1664

2. der wish

der wish Ferhan

Osman Bey merhaba,

Awa-Shima hiç kullanmadığımdan direkt bir yorumda bulunmam yanlış olabilir ama 125 grama kadar kurşun kullanacaksanız, 200-250 gramlık atarlı bir kamış sizin için ağır kalabilir; daha düşük atarlı olanlara bakabilirsiniz.
    Ancak, bence sorunuzu direkt olarak Awa-Shima kamışları Türkiye'ye getiren, sizin de linkini verdiğiniz Ergin Balıkçılık'ın sahibi Cevat ağabey'e sorun derim. Telefonla ararsanız, size gerekli bilgileri hiç yüksünmeden vereceğine eminim.
    Sevgiler,
    Ferhan

3. Ramatahatta

Ramatahatta osman

En İyi Avı:
    $
    Cevapladığınız için Teşekkürler sanırım 200-250 lik benim için şu an uygun değil. diğerleri arasından bir seçim yapmalıyım.

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Osman Bey selamlar,
    iskelede ve dalgakıranlarda avlanmak amacıyla sörf kamış arıyorsanız bence hiç almayı düşünmeyin 3.30 civarı hafif kamışlar ile çok daha fazla randıman alırsınız.

Bende aqualis beach modeli var. Ben memnunum ama memnuniyette kişiden kişiye göre değişken olabiliyor. Mesela kamışın sap ve makine ayağı arasındaki mesafe uzun ve bu benim aradığım bir özellik ama yakın bir arkadaşım sırf bu nedenle atamıyor. En güzeli görüp inceleyip almanız olur.

Kamışın özellikleri : kapalı boyu 1,5mt. Benim için en iyi atarı atış şekline göre 125 ve 150 gr.(75 ve 100 gr. atmak istiyorsanız erimli atmanız çook zor)

5. Ramatahatta

Ramatahatta osman

En İyi Avı:
    $

Önder Bey Teşekkür ederim. Kafam karıştı biraz :) Bu ürünleri sanırım Çanakkale de bulamam ama yine dediğiniz gibi dolaşıp burda satılan modellere bakmalıyım. Boy meselesi ise kafam karışık:)