Merhaba degerli ustadlarim. Eskiden beri merak ederim; gokte ay dolunay ya da hilal seklindeyken veya kisaca, ay tam tepede parlayip ortaligi aydinlatmaktayken denizdeki baliklarin davranislarinda herhangi bir degisiklik soz konusu olur mu? Ya da bu durum baligin turune gore degisiklik arz eder mi? Bazi kimseler (ozellikle levrek icin) ay varken oltaya gelmez diyor, bazilari da tam aksini iddia ediyor. Bizzat uzun sureli deneme yanilma yoluyla bir gozlem yapma sansim olmadi. Bunun asli nedir, tecrubelerinizden yararlanmak isterim. Saygilar.
Ayin balikcilikla iliskisi sadece gece de degildir.Ayin durumu balikciliga cok etki eder.Farkli turlere farkli etkiler soz konusu olabilecegi gibi, avlaginiza , ayin hangi evresinde baliga gittiginize, yakamoz durumuna, Ayin gokte nerde olduguna bagli olarak balikciliginizda ciddi farklar gozlemleyebilirsiniz. Ben ay durumunu cok onemserim. Ilk hilal ve cevresindeki bes gun benim icin her zaman verimlidir.Bu konuda uzun uzun anlattigimiz bilgileri sitede bulabilirsin.Biraz arastir.Kendi deneyimlerinle birlestir ve kendi kararini ver... Bugun erken yatacagim simdilik bu kadar.Saglicakla kal. Rast gelsin...
Benim hedef balığım tatlı suda Turna ve Sudak bu yüzden ay çok önemli her zaman. Eğer dolunay varsa bu balıklar gece avlanıyor ve ertesi gün sık av vermiyorlar ama ayın olmadığı günler akşam üzeri , güneş batarken çok güzel avlar gerçekleştirdim . Ayrıca med cezirin ayın dünyaya yakınlaşıp uzaklaşması ile olduğunu düşünürsek bu konuyuda araştırmak lazım . Denize avında med cezir çok fark ettirir ama tatlı su hakkında bir bilgim yok .