Ayamama Deresi Islah/aritma çalişmalari Ile Ilgili Iski Tarafindan Yapilan Açiklama

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Yaklaşık 20 gün önce Ayamama Deresi ıslah ve arıtma tesisi hakkında herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını yapılıyorsa da ne aşamada olduğuna dair İBB den bilgi istemiştim. Biliyorsunuz ki ayamama Deresi şu anda İstanbul' da Marmara denizinin en büyük kirleticisi konumunda. Bilgi edinme kanunu çerçevesinde gönderdiğim mail aşağıdadır.

ÖNCELIKLE YAZIMA İBB'I ISRARLA DEVAM ETTIĞI ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEBRIK EDEREK BAŞLAMAK ISTIYORUM.ÖĞRENMEK ISTEDIĞIM KONU; İSTANBUL'UN ANADOLU YAKASINDA YAPILAN DÜZENLEMELERLE MARMARA DENIZINE DÖKÜLEN DERELER ISLAH EDILDI, SONUÇLARI DENIZ AÇISINDAN OLDUKÇA BAŞARILI OLDU.AYNI ŞEKILDE AVRUPA YAKASINDAN MARMARAYA DÖKÜLEN VE CIDDI ŞEKILDE KIRLETICI DURUMUNDA OLAN DERELERLE ILGILI BIR ARITMA TESISI ÇALIŞMASI MEVCUT MUDUR? UZUN BIR SÜRE ÖNCE KADIR TOPBAŞ TARAFINDAN AYAMAMA DERES ILE ILGILI BIR ÇALIŞMANIN OLDUĞU DUYRULMUŞTU. BU ÇALIŞMANIN AYRINTILARI VE YOL HARITASI NEDIR? PROJE HANGI AŞAMADADIR?BU KONULAR HAKKINDA BILGI VERIRSENIZ ÇOK MEMNUN OLACAĞIM. VERILECEK OLAN BILGILER BU KONUYLA ILGILI AÇILACAK OLAN BIR BAŞLIK ALTINDA, 17.000 ÜYEYE SAHIP WWW.BALIKAVI.NET SITESINDE YAYINLANACAKTIR.HAYIRLI ÇALIŞMALAR DILEĞIYLE..
    Daha sonra bana konunun İSKİ ye havale edildiği ve bu konuya iski tarafından cevap verileceği İBB tarafından bana bildirildi. Daha sonra İSKİ tarafından tarafıma gönderilen açıklama aşağıdadır.
    Sayın, Yücel USTA;
    Ayamama Deresi nin Islah çalışmalarına İdaremiz tarafından ilk etapta E5 ile Marmara Denizi arasındaki kısımda inşaata başlanılmıştır. Ayamama Deresine, dolayısı ile Marmara Denizine açıktan akan atıksular toplanıp, inşaatı devam eden Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine aktarılarak arıtılacaktır. Ayrıca bu iş kapsamında Marmara Denizinden Dünya Ticaret Merkezinin önüne kadar deniz araçlarının girişi sağlanacaktır. Ancak Ayamama Deresi Islah çalışmaları Danıştay Ara Kararı ile durdurulmuştur. Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Ekim 2009 tarihi itibarıyla devreye girecek olup, kademeli olarak Tavukçu Deresinden ve Ayamama Deresinden açıktan akan atıksular arıtılarak Marmara Denizi kirlilikten kurtarılacak ve temiz bir çevre sağlanmış olacaktır. Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.ISKI BASIN MÜDÜRLÜGÜ Bilgi Edinme Sefligi 14/09/2009bilgiedinme@ISKI.GOV.TR

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Paylaşım için teşekkürler Yücelim.

Derenin, ıslah sürecine dahil edildiğine dair bilgi sevindirici tabiki.

Görünen o ki, Ekim sonrasını ve Danıştay'ın durdurma kararını kaldırmasını beklemek gerekiyor.

Selamlar.:)

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Nerede doğru birşeyler yapılacaksa illaki birileri sanki hatırlanmak ve garip şekilde anılmak için illa tekere çomak sokacaklar.Yücel kardeşim bilgilendirme için yaptığın tüm emeklerine teşekkür ederim.

4. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    şu an dedikleri gibi tesis yapılıyor ama ekimde sular arıtılmaya başlanacaksa bu mukemmel olur,bildiğim kadarıyla yapılan bu tesis avrupanın en büyüğü durumunda...ilk1 sene de bi faydası olmaz ama 3-4 yıl içinde denizin kendisine gelmesini sağlayacaktır....yeşilköy fenerinin yaklaşık 200 metre açığına kadar 5-6 metrelik derinliğe sahip olduğu düşünülürse,oraların balık yatağı olacağı ve şu anda pislikten dolayı fazla balık barınmadığı kesin...eskiden o sığlıklarda lüferler yatak yapar ve 3-4 ay orada kalırlarmış ve bundan yaklaşık 20 sene önceleride karagöz ve mercanın bolca avlandığı bi yer,yeşilköy fenerinin açıkları..umarım eski anlatılanları biz göremesekte,hepimizin çocukları ve torunları görme şansına sahip olurlar.bilgileriniz ve ilginiz için teşekkürler yücel usta..

5. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    :mad: Herşey iyi güzel de, şu tekerlere çomak sokanlara ne demeli acaba?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.