arkadaşlar ben didimde kıyıdan balık tutmaya çalışıyorum acaba didimde bana hangi sahilde balık tutmamı önerirsiniz önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
Size yakın olduğunu düşündüğüm Kazıklı'dan gelen güzel raporlar vardı. İncelemenizi tavsiye ederim. Hoşgeldiniz.
Sevgili Özgür ; Bu günlerde gerçekten Kazıklı koyu' nun 2 ci ve 3 cü koyları (yeşil dam denilen yer), Gürçamlar sahili imkanın varsa tekne ile Papaz Adası, Teke Burnu civarı Çupra, Mercan (patlak göz veya antenli mercan) İzmarit vede Karagöz yapıyor. Şayet kazıklı bana uzak dersen, akbük iskelesinden kaba lida avlayabilirsin. Bunlarda olmaz dersen en yakın olarak Büyük Mederes veya Kanalda bölüntü dediğimiz yerlerin altlarında kırmızı kurtla kaşak içi mavri kefal vede sabah erken ve akşama doğruda yine kırmızı kurtla Levrek alabilirsin. Şansın bol iğnen keskin olsun.
Akbükten kıyıdan lidaki ve çipura alabilirsiniz...yem olarak mamun(ama küçüklerinden seçin) veya sülünez kullanabilirsiniz...
arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkürler bugünlerde hava çok yağmurlu en kısa zamanda dediğiniz yerlere gidicem...
Merhaba Sedat abi, Ben istanbuldan 1 haftalık tatil için akbüke geleceğim. Takım, yem vs.. ihtiyaçlar için akbükte önerebileceğin malzemeci var mı, didimde selahattin varmış sen ne dersin? levrek avını sahtelerle yapmak mümkün oluyor mu? Kapris otelin önündeki kumluk mera av veriyor mu? Madem uzaktan geliyorsun boş dönme tekneyle açıl dersen tekne kiralayan tanıdıklar var mı? Saygılar...(istanbuldan bir isteğin olursa başım gözüm üstüne)
didim altınkumda belediye çay bahçesinin önünden limana doğru iri lidaki ve şamandıralı takımla dipten-orta sudan iri kefal alabilirsin bu aralar.Kefal için çok ileri atmana gerek yok. Bir de Taşburun derler balıkçı barınağı vardır.Kendim avlanmadım ama oranın çok methini duydum. Çipura için taze sardalya kullanabilirsin. Takım olarak 2-3 köstekli klasik dip oltası iyidir. Sardalyaları enine kesip iğneye takabilirsin. Ya da çok küçük çipura iğneleriyle yapılmış kıbrısı bütün sardalyaya takıp atabilirsin, kuyruğuna da ilmik atmayı unutmamak kaydıyda. mamunu çok çabuk tırtıklıyorlar. dayanmıyor pek.