Ayin Gece Avinda Etkisi Varmi?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında SAZANCI44 tarafından paylaşıldı.

1. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    Arkadaşlar merhaba yarın akşam ava gidecezde ayın sazan avında etkisi varmıdır?varsa nasıl etkileri var neler yapılmalı bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum...tşk HERKESE RASTGELE...

2. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    ayın etkisi var geçen hafta dolun ayda yayın tutamadım ay battı ard arda limit aldı 3 adet yayın geldi geri saldım hava ışıdı gelmedi ama sazanda suya görüntü vermediniz müddetce başarılı olursunuz gündüz balıklar sıcaktan kıyıdan biraz uzaklaşıyor tutması daha zor oluyor en iyi sabah ve akşam üstü

3. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    ayın etkisi büyük gece dolunayda tek balık alamadım

4. sparus

sparus Mehmet

Tv'de bir belgeselde izlemiştim: dolunay'da balık vuruşu çok az olur diyorlardı.
    Ayrıca tandığım usta balıkçılar da birbirinden farklı nedenler öne sürmekle birlikte dolunayda balık yapmaz derler hep.

5. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Büyük bir inanışla dolunayda balık az olur derler ancak bu iş nasip kısmet işi.. Yazılmışsa küçüğüde gelir büyüğüde..

6. CAPAMARKA

CAPAMARKA sinan susuzdede

Baliklarda Diger Canlilar Gibi Acikir Ve Beslenme Saatleri Degisir.
    Gece Levrek Bekledigin Bir Zamanda Migri Musallat Olurken Diger Bir
    Zamanda Tam Tersi Olabiliyor.
    Ayin Etkisinin Bir Efsane Oldugunu Dusunmekle Birlikte Deneyimlerim Bana Ay Isiginda Hedef Baliklarin Daha Bereketli Oldugunu Gostermistir.

7. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Bu sorunun cevabı kişiye göre çok değişiyor.Dolunayda çok balık avladım diyende,hiç balık avlayamadım diyenlerde var.ben dolunayda levrek avladım.birde dolunayda hangi balıklar olur hangi balıklar olmaz.mesela avcı balıklar mı olur?hedef balık(mırmır,çupra,sargoz vb.) mı?bence net bir bilgi yok ortada...

8. karakalp

karakalp

benim tecrubeme gore aysiz gecelerde avci baliklar daha cok beslenir. diger kucuk baliklar kacar. tatlısuda ise yayinlar aysiz gecelerde normalden 2 -3 kat daha fazla beslenir. yakalamanin en iyi yolu canli yemdir. yurtdisindan seyrettigim bir belgeselde dolunay'dan 4 gun oncesi ve 4 gun sonrasi olan zaman diliminde avci balik yakalama ihtimaliniz daha yuksek diyordu. rastgele.

Son düzenleme: 31 Temmuz 2010
  9. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    EVET AYIN ETKİSİ VARMIŞ cumartesi gecesi gittik sabah 9 kadar tek sağlam vuruş alamadık.....2 tane limit altı sazan geldi onlarıda gönderdik.....neyse artık herkese rastgele.....

10. carphunter1

carphunter1 kasım

En İyi Avı:
    sazan 7,200kg
    ay kesinlikle çok etkili dolunayda ya çok büyük gelir ya hiç gelmez ay hiç olmadığında yada hilal olduğunda sazan en verimli zamanındadır yanlız ben birşey farkettim yeri değil ama söylemekde fayda görüyorum havalar malum aşırı sıcak dişi sazanlarda yumurta var olup olmadığını nasıl anlıycaz en son karın yüzgeçlerinin olduğu kısımda sararma bariz bir sararma varsa bilin ki dişi ve yumurtalı :( limit üstününde üstü bile olsa lütfen salın.

11. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    ustaların meşhurrrr lafı
    "ay ayakta balık yatakta, ay yatakta balık ayakta" bu bize kapak olsunn

12. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    en basiti balık avına çıkmadan önce gelgit dönemlerini iyi takip etmeniz gerekli gelgit dönemlerinde su oranı yüksek olan herşey etkilenir insan,deniz,göl, denizde yaşayan ve tatlı suda yaşayan her canlı

13. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

tatlı su:
    ben bir avcı balıksam:karanlık geceleri tercih ederim ki kimse beni farketmesin

ben bir avlanılacak,küçük balıksam:karanlık gecelerde göremediğim için avlanırım diye,korkarım beslenmem.
    beslenirsem de,düşmanım varsa av olurum.

ben bir büyük sazan isem:çok büyük yayınlar dışında zaten düşmanım yok,havanın aydınlık olup,yemi daha iyi görebildiğim zamanlarda beslenirim.çok korkuyorsam insan baskısı, hareketten vs,aydınlık gecelerde beslenirim.

ama karnım çok aç kışa gireceksem,tedarik lenmem lazım ise, karanlık ,aydınlık farketmez,uygun şartlar oluştuğunda devamlı beslenirim.

sonuç:mevsime, avlak baskısına,avlak popülasyonuna göre değişir.(Avlağa göre değişir yani)

daha önce açtığım bir konu.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24967

Son düzenleme: 6 Ağustos 2010
  14. LapinCash

LapinCash

Çok doğru..

15. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gerçekten çok doğru söylüyorsunuz...çok iyi bir analiz....ama dediğiniz gibi aç balık hiç affetmez ne bulursa atlar tşk...rastgele

16. tgy123

tgy123 Tugay

ben denedim bizzat. gece kaldım sazanlarda önceki gittiğime göre azalma vardı yalnız bi ara çok büyük bi sazan vurdu suyun kenarı çok sığ olduğundan boğuştuk ama alamadık balığı

17. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    geçen hafta sonu gece gittik ay hilal şeklindeydi yaklaşık 15 tane 1,5 kg 3 kg arası sazan yakaladık...

18. LapinCash

LapinCash

Acaba kaç kişiydiniz ?

19. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    adaş balığa nereye gittiniz hangi yem kullandınız biz 2 seferdir boş dönüyoruz

20. pomak

pomak ümit

En İyi Avı:
    22 kg pullu sazan
    arkadaşa katılıyorum birşey eklemek istedim ayışıgğında sazan yakalamak isterseniz bol sazlık ve ağaçlık yerleri tercih edin hem balık için korunaklı hem yenti çok bilginize.....