Arkadaşlar merhaba yarın akşam ava gidecezde ayın sazan avında etkisi varmıdır?varsa nasıl etkileri var neler yapılmalı bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum...tşk HERKESE RASTGELE...
ayın etkisi var geçen hafta dolun ayda yayın tutamadım ay battı ard arda limit aldı 3 adet yayın geldi geri saldım hava ışıdı gelmedi ama sazanda suya görüntü vermediniz müddetce başarılı olursunuz gündüz balıklar sıcaktan kıyıdan biraz uzaklaşıyor tutması daha zor oluyor en iyi sabah ve akşam üstü
Tv'de bir belgeselde izlemiştim: dolunay'da balık vuruşu çok az olur diyorlardı. Ayrıca tandığım usta balıkçılar da birbirinden farklı nedenler öne sürmekle birlikte dolunayda balık yapmaz derler hep.
Büyük bir inanışla dolunayda balık az olur derler ancak bu iş nasip kısmet işi.. Yazılmışsa küçüğüde gelir büyüğüde..
Baliklarda Diger Canlilar Gibi Acikir Ve Beslenme Saatleri Degisir. Gece Levrek Bekledigin Bir Zamanda Migri Musallat Olurken Diger Bir Zamanda Tam Tersi Olabiliyor. Ayin Etkisinin Bir Efsane Oldugunu Dusunmekle Birlikte Deneyimlerim Bana Ay Isiginda Hedef Baliklarin Daha Bereketli Oldugunu Gostermistir.
Bu sorunun cevabı kişiye göre çok değişiyor.Dolunayda çok balık avladım diyende,hiç balık avlayamadım diyenlerde var.ben dolunayda levrek avladım.birde dolunayda hangi balıklar olur hangi balıklar olmaz.mesela avcı balıklar mı olur?hedef balık(mırmır,çupra,sargoz vb.) mı?bence net bir bilgi yok ortada...
benim tecrubeme gore aysiz gecelerde avci baliklar daha cok beslenir. diger kucuk baliklar kacar. tatlısuda ise yayinlar aysiz gecelerde normalden 2 -3 kat daha fazla beslenir. yakalamanin en iyi yolu canli yemdir. yurtdisindan seyrettigim bir belgeselde dolunay'dan 4 gun oncesi ve 4 gun sonrasi olan zaman diliminde avci balik yakalama ihtimaliniz daha yuksek diyordu. rastgele.
EVET AYIN ETKİSİ VARMIŞ cumartesi gecesi gittik sabah 9 kadar tek sağlam vuruş alamadık.....2 tane limit altı sazan geldi onlarıda gönderdik.....neyse artık herkese rastgele.....
ay kesinlikle çok etkili dolunayda ya çok büyük gelir ya hiç gelmez ay hiç olmadığında yada hilal olduğunda sazan en verimli zamanındadır yanlız ben birşey farkettim yeri değil ama söylemekde fayda görüyorum havalar malum aşırı sıcak dişi sazanlarda yumurta var olup olmadığını nasıl anlıycaz en son karın yüzgeçlerinin olduğu kısımda sararma bariz bir sararma varsa bilin ki dişi ve yumurtalı limit üstününde üstü bile olsa lütfen salın.
en basiti balık avına çıkmadan önce gelgit dönemlerini iyi takip etmeniz gerekli gelgit dönemlerinde su oranı yüksek olan herşey etkilenir insan,deniz,göl, denizde yaşayan ve tatlı suda yaşayan her canlı
tatlı su: ben bir avcı balıksam:karanlık geceleri tercih ederim ki kimse beni farketmesin ben bir avlanılacak,küçük balıksam:karanlık gecelerde göremediğim için avlanırım diye,korkarım beslenmem. beslenirsem de,düşmanım varsa av olurum. ben bir büyük sazan isem:çok büyük yayınlar dışında zaten düşmanım yok,havanın aydınlık olup,yemi daha iyi görebildiğim zamanlarda beslenirim.çok korkuyorsam insan baskısı, hareketten vs,aydınlık gecelerde beslenirim. ama karnım çok aç kışa gireceksem,tedarik lenmem lazım ise, karanlık ,aydınlık farketmez,uygun şartlar oluştuğunda devamlı beslenirim. sonuç:mevsime, avlak baskısına,avlak popülasyonuna göre değişir.(Avlağa göre değişir yani) daha önce açtığım bir konu. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24967
gerçekten çok doğru söylüyorsunuz...çok iyi bir analiz....ama dediğiniz gibi aç balık hiç affetmez ne bulursa atlar tşk...rastgele
ben denedim bizzat. gece kaldım sazanlarda önceki gittiğime göre azalma vardı yalnız bi ara çok büyük bi sazan vurdu suyun kenarı çok sığ olduğundan boğuştuk ama alamadık balığı
geçen hafta sonu gece gittik ay hilal şeklindeydi yaklaşık 15 tane 1,5 kg 3 kg arası sazan yakaladık...
arkadaşa katılıyorum birşey eklemek istedim ayışıgğında sazan yakalamak isterseniz bol sazlık ve ağaçlık yerleri tercih edin hem balık için korunaklı hem yenti çok bilginize.....