Slm arkadaşlar...Ben denizliden Esat sizlerden öğrenmek istediğim bana yakın baraj ve Göletler olarak Ege bölgesinde nerelerde Aynalı sazan avı önerirsiniz?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bugünün küçük balıklarının yarının büyükleri oldunu unutmayalım. Saygılarımla rastgele...
sevgili kardeş yada abi anıl hitab etmeliyiz bunu anlamamız için öncelikle kendini tanıtmalısın yani imza ayarlarını yapmalısın hala yasak sezondayız, ama anladığım kadarıyla sezon öncesi hazırlık yapıyorsun... böyle açık sitelerde isim vermek pek doğru değil heleki sorduğun göl balığı vede sazan... inşallah aradığını bulursun... rastgele...
beni cevaplandırırsanız sevinirim arkadaşlar ben tranzon sera gölünde avlanmaktayım göl aynalı sazan ve türleri için çok müsait bi yer.ama bizim istakazlo başımız dertte son 4 5 yıldır.bunu temizlemenin çaresi yok.oltaları bir an olsun boş bırakmıyor. birde göle yeni balık türleri nasıl attırabiliriz bi bilginiz var mı? bir kaç çeşit daha balık türü olsada bizde zevk alsak sadece aynalı ve ıstakoz var. istakoz vumazsa çok iyi aynalı tutabiliyoruz ama becerip pişirmesini yapamıyoruz farklı çeşit balıklarda olsa balık tutma zevkimiz ve dışardan gelenler gölümüz hakkında olumlu düşüncelrle ayrılırrlar ve ben bunları forumda dile getiririm lütfen bana yardımcı olun
mehmet bey öncelikle bir gölde balık popilasyonunu değiştirmek gölde diğer yaşayan balıkların sonlarını hazırlamak olur... (bu bahsettiğim heleki dişli balık olursa ) böyle bir değişiklik yapmadan önce tarım ve köy işlerine danışmanız lazım... ama benim gibi sazancıların istediği şey sizin orada var, bence avlanma taktiklerinizi değiştirin... bana biraz avlanma taktiğinizi, gölün yapısını, suyun durumunu anlatsanız size yardımcı olabilirim... birde bu gibi bilgileri ortaya değilde özelden yazarsanız gölünüzü ağcılara karşıda korumuş olursunuz... şimdiden rastgele...
Sera gölü daha çok yaşlı olmayan bir erezyon gölüdür. Normal olarak orada doğal balık stoğu yoktu. Trabzon Tarım İl Müdürlüğü tarafından bu iki tür bırakıldı ve gayet iyi gelişti. Başka bir türün oraya girmesi yıkım olur. Bence siz şamandıralı olta kullanarak yeminizi dipten uzaklaştırısanız kerevitten kurtulabilirsiniz.
göl avlanmak için çok müsait kanarları ağaçlık ve kenarda büyük balık yakalayabiliyoruz.üst tarafından dere akıyor ve akar ağzına yağmur yağdığı zaman çok iyi büyük balık gelebiliyor.altı çamur.dediğim gibi istakoz bırakmıyor oltaları her yeme vuruyor.şamandıra kullansak bu sefer küçük balıklar rahat vermiyor.bi çare yok gibi geliyr bize.ıstakoz göle 5 sene evvel bırakıldı ve şimdi balıktan çok ıstakoz var. bişe daha sorabilirmiyim resim ekleyemiyorum öğretirseniz tuttuğum balıkları göstereceğim
arkadaşım bir zamanlar ankaranın en meşhur sazan yeriydi kurtboğazı sazan çeşitlerini ve kefal bulabilirdin ozamanlar ankaradaydım. 1999 yılına kadar her gittiğim balık avımdan hiç boş dönmezdim şimdilerde ankaradaki arkadaşlar yazıyorlar turna tutuyorlarmış demekki sazan kalmadı çünkü turna tatlı sulardaki en hırçın dişli balıktır size önerim trabzon köy hizmetleri su ürünleri bölümüne başvurup sazan la aynı suda yaşayabilcek kefal ve diğer sazan çeşitleri ve kadife yavrularından talep ederseniz. yardımcı olurlar sakın sakın turna ve levrek gibi dişli balık düşünmeyin.sonra ıstakozdan kurtulduk derken sazanda bulamazsınız. rasgele
vay benim memleketten bahsediyorlar.. orayı biliyorum.. istakoz da neyin nesiymiş yav.. istakoz yeniyormu hemşerim. onuda yemesini öğrensek. millet istakozlara bir yığın para veriyor. biz bulup yemiyoruz cinsinden oldu bu.. bence olduğu kadar olta atmaya devam et derim biz olta atmak için en az 120 km gidiyoruz kardeş.. orda olmadı bir iki kilometre aşağı in ordan denize at kadreş.. memeleketde balık kıtılığımı var yahu.. evet bencede turna ve levrek cinsi etcil balıkları buraya bırakmamak lazım. ben burda ankarada genelde turna avlıyorum turnanın nasıl birşey olduğunuda çok iyi biliyorum. dişli balık sera gölü için katliam olur. ama kadife, sazan ve çeşitleri olabilir.
dediğin her yer olta at burası trabzon gölün 250m yakınında oturuyorum sen bana adres ver kargoyla yollayayım sana ıstakoz geçn hafta en 40 tne yakaladım
hadi canım peki yeniyormu bu istakoz yani yenen cinsten mi.. oltaya nasıl geliyor peki yav bu.. bu kadar kolay mi hemşerim.. sen bence bu konuiçin yeni başlık aç birde birkaç resim gönder.. resim varmı şimdi sende..
ıstakoz resimleri yok ama günde istesem emini yüz tane tutabilirim emin ol o kadar var foruma resim koyamıyorum nasıl olacak o iş
Yukarıdaki mesajda ifade ettiğim gibi bu gölde ne varsa dışarıdan devlet eliyle kondu arkadaşlar. Sanki özel mülk gibi bir yerdir. Siz olanla yetinin. Hatta oltayla avlanmaya izin verildiğine şükredin
valla bilmediğin yerde yok senin haa... orayı nerden biliyon ustat.. orayı herkes bilmez. ben bile akçaatbat ta okurken öğrendim orayı.. vallahi bravo sana
Anlatım var... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910 Foruma resim koyman için resmi imageshack gibi bir paylaşım sitesine eklemelisin. Daha sonra linkini mesaja ekleyeceksin.
mehmet sana özel mesaj gönderdim oraya bir bak yada alikemalmetin@hotmail.com adresini kaydet resim konusunda yardımcı olucam
benim işim bilmek 1985 de Sera'da epey uğraştım, benden önce de birlikte görev yaptığım abilerim çalışmıştı.
ewet şimdi oldu ama bir durum var bu resimleri istersen 1 temmuza kadar koyma çünkü sazan 1 temmuza kadar yasaklanmış durumda