Ayvalik 6 - 7 Kasim

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Ayvalıklı tarafından paylaşıldı.

1. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Gectigimiz hafta sonu dugun dernek nedeniyle ayvaliktaydim. Dugun aksam olunca cumartesi sabahini ava ayirmistim. Sabah 6 olmadan tekneye vardik fakat motor bir turlu calismiyordu. 1 saat civari motorla ugrasan kaptan motoru calistiramayinca son care olarak depodaki mazotu tamamen bosaltarak yeni mazot koydu ve motor calisti, sanirim son aldigi mazot kotuydu, ya da icine birisi su katmisti. Bu olay bizim sabah suyunun buyuk kismini kacirmamiza sebep oldu, ters basladi ya isler gene ters gidiyordu, kerterize vardigimizda kaptan capayi suya saldi fakat capanin ipi kesik oldugundan capada denizin dibini boyladi:D , derinlik 40 metreydi. Teknesi bakimdan yeni cikmisti muhtemelen o zaman kesip ipi kullanmislardi ve sonradan baglamamislardi. Deniz cok durgun oldugu icin bu pek problem gibi gozukmemisti basta. En sonunda oltalari suyla bulusturduk ve mercanlar, karagozler gelmeye basladilar. Fakat capa olmadigindan yaklasik 5 dakika icinde kerterizden cikiyoduk ve hemen harami baliklar gelmeye basliyodu. Kaptan motoru calistiriyor donup tekrar kerterizin ustune geliyor, biz ilk baliklari alip ikinci oltayi dibe indirene kadar tekne bi daha kayiyordu yerinden. Bu boyle devam edip durdu, devamli motoru calistirip eski yerimize geliyorduk. Av bu yuzden pek zevkli ve verimli gecmedi. Bizde herseyde vardir bir hayir deyip avi sonlandirdik. Takim olarak 3 lu klasik dip takimi, yem olarak sulunez ve mamun kullandik. Tutulan baliklar mercan, karagoz, kupa ve izmarit.

Pazar gunu ise siteden Serkan abiyle (serkan_ist) botla sirti avina ciktik, her zaman guzel levrekler aldigi mera bizi bu sefer bos ceviriyordu nedense. Her turlu denemeyi yaptik fakat ciliz vuruslar disinda bisey alamadik, bunun sebebini ise sonradan yakaladigimiz zargananin karnindaki dis izlerini gorunce anladik. Merada lufer surusu vardi. Hemen uzun olta takimini actik ve zarganamizi canli bi sekilde takima takip saldik suya cok gecmeden saglam bir vurusla baligi aliyorduk fakat cekerken kurtuldu, zargananin ise yarisindan sonrasi kopmus bir sekilde geldi. O gazla yaklasik bir saat zargana suzmeye calistik fakat zarganada suzemeyince avi birakmak zorunda kaldik.

Sabah saatlerinde botla cektigimiz sirtidan verim alamayinca yaklasik yarim saat kiyidan at-cek yaptik, normalde limit ustu olan fakat bizim icin cok cok kucuk olan bir ispendek palazi aldik ve geri saldik. Onun videosu Serkan abi de var sanirim, kendisi buraya yukleyecektir.

Herkese bol ve bereketli avlar arkadaslar, insallah Kurban Bayraminda da ayvaliktayim. Bir hafta zamanim var, tekneden olsun, kiyidan olsun ava cikicam, ozellikle at-cek avina zaman ayirmayi dusunuyorum, umarim bos donmem.

Sabah gundogumu Ayvalik balik hali mevkii.

2. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Lüfer izmariti de çok sever keşke bide izmaritle deneseydiniz..Rastgele.

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Zekeriya kardeşim çok balık alamasak da eğlenceli bir hafta sonu geçirdik. Pazar günü motorumuz su koyuvermeseydi lüferlerin raporları olacaktı ama nasipten öte köy yok.

Videoyu da aşağıya ekledim. Şansımıza küçük bir ispendek geldi ama yılmak yok yola devam;)

http://www.dailymotion.com/video/xfm2uu_altynova-ispendek-levrek-avy_animals

At çek yapmaya yeni başlayanlara bölgeyi iyi incelemesini öneririm. Mera tam bir levrek merası özelliklerini barındırır.

Son düzenleme: 12 Kasım 2010
  4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Aksiliklere rağmen verimli bir av olmuş abi, tebrikler :)

5. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    zekariya kardeşim aksiliklerle başlamış sizin işler ama yinede eli boş dönmemişiniz denizde cıken aksilikler bile tatlı bir anı kalıyor insana avlarının devamını dilerim kardeşim sağlıcakla kal

6. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Yarindan itibaren ben de 1 haftaligina oradayim ama adanin diger tarafinda avlanacagim, darisi basimiza diyelim...

7. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Maalesef firsatimiz olmadi denemeye, botun motoruda bozulunca mecburen avi biraktik. Zaten yaklasik bir milide kurekle geldik :) avdan sonra.

8. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Serkan abicim uzun zamandir bu kadar guzel bi haftasonu gecirmemistim, havanin da yaz gibi olmasi keyfimizi arttirdi, ilk defa botla avlandim guzel oluyomus gercekten. Maksat denizde ve doğada vakit gecirmek abi, bizde bunu fazlasiyla yaptik ve keyfini aldik, hersey icin sagol abi...

9. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tesekkurler, sana daha iyileri rastgelsin...

10. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Sagol Mesut abicim, cok sukur bos donmedik abi. Yarin yola cikiyorum 1 hafta oralardayim abi, senin yakaladiklarinin kardeslerinden de olsa insallah rastgelir banada, atceke cok merak sardim bakalim alabilecekmiyiz biseyler...

11. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Mevsim itibariyle balik var abi, sen Cunda tarafinda avlaniyosun sanirim, bol balikli bi hafta olur insallah...

12. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    tebrikler sorunlarda olsa güzel av olmus..
    o sahte nedir acaba merak ettim jig head gibi bişey mi..?

13. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    aksiliklerer rağmen şansınız yanınızdaymıışş,,

güsell av olmuş tebrikler..

14. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Tebrikler güzel av olmuş..Ayvalık gibisi yok... :(

15. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tesekkurler. Sahte serkan abiye ait, jig head degil.

16. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tesekkurler, daha iyileri sizin olsunnn.

17. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tesekkurler...

18. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Sagolasın. Bır sey sormak ıstıyorum, denızın ustu full balık kaynıyor acıklarda, sardalya mıdır gumus mudur anlayamadım ama bu neye ısarettır bu mevsımde Ayvalıkta? Palamut mu var ne var? Bılgınız var mı bu konuda?

19. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Konunun içinde geçiyor. Lüfer salgını var. Balık korkudan kıyıya sıkışmış durumda. Havalar soğuyana sert lodoslar başlıyana dek de sürecek.