herkese selam. pazar günü sabah saat 7 de arabalı vapurla bursa ya ordanda bu 3 yerden birine tatile gideceğiz bu zamana kadar hep erikli saroz a gidiyorduk orada daha çok çupra karagoz mırmır falan vardı ayvalık altınoluk sarımsaklı civarında nerelerde hangi balığı nasıl bir takımla tutabilirim? günün hangi zamanında balık tutma şansım fazla olur yardımcı olabilir misiniz? şimdiden herkese teşekkürler..
dip zemini açısından ayvalık ve altınoluğu bilemiyorum ama sarımsaklı kesinlikle kumluktur. Yakın olması açıısndan ayvalıkta muhtemelen öyledir. Dolayısı ile mırmır ve benzeri balıklara göre takımlar ayarlayabilirsiniz.Ben 2 hafta önce dikiliden mırmır takımları ile avlanmaya çalıştım ama gece sahilde çok fazla müzik sesi olduğundan olsa gerek balık kıyıya pek yanaşmadı . Gürültü faktörü önemli . İyi tatiller ..
muhtemelen yolculuk altınoluk a olacak ama hepsinde av yapmayı düşünüyorum bu yüzden her yerden bi takım alacağıma takımlarımı yanımda götürüp yemi oradan temin etmeyi istiyorum. mırmır için yem olarak ne kullanıyorsunuz? teşekkürler.
Merhaba; Ben altınoluktan yeni geldim orada çok zevkli ve bereketli bir av gerçekleştirebilrisin. Tutabilecegin balık olarak Mırmır,çupra,Karagöz,Levrek,Kupa, Küçükkuyu iskeleden eşkina alabilrisin. takım olarak 3lü dip oltası 3 numara iğne yem olarak boru kurdu ve mamun idealdir mamun kullanıcaksan uzun pala iğne kullanmalısın yem daha iyi iğneye otursun diye avlak yeri olarakta sana tavsiye edecegim yer altınolukta şahinderesinin akıtıgı yeri geçtikten sonra arkadaş kafenin önünde kumsaldan avlanabilirsin 50 gr kurşun yeterli olacaktır deniz dibi kumluktur kumsaldan rahat atışlarla sesiz ve sakin bi yer olduğunda rahat edersin. mesafe olarakta kıyıya çok yakın 3m den çok uzaktanda balık alabilirsin balık çeşitlikleri mesafeye göre değişiyor tarama yaparak en iyi sonuça ulaşaçagını düşünüyorum. Canlı yem temin edebilecegin yer ise altınolukta ana cadde üzerinde tanşaşsın migrosun oldugu cadde altın oluk merkeze doğru gelince aras kargonun yan tarafında can 2 olması lazım dükkanın adı orada aksam saat 6-7 gibi taze yem geliyor akçaydan boru kurdu ve mamun boru kurduna daha çok rabet oluyor bilgin olsun 1 paket yeter deme balık bol olunca o 1 paket keşke 1 paket daha olsun diyorsun oradan hazır takımda alabilrisn iş yapar yemlerin paketi 2.5 tl uygun orada yaşlı bi amca görürsen onada aklındaki soruları sorabilrisn yardımcı olacaktır, iyi avlar güzel bir tatil geçirmen dileği ile hoşçakal.
yem için kesinlikle boru kurdu , tüm av market yada olta satan yerlerde bulunabilir diye düşünüyorum. Büyük şehirlerede oralardan getiriyorlar çünki.
çok çok teşekkür ediyorum aradığım bütün soruların cevabını verdiniz inş. bol balıklı bir tatil geçiririm. oraya ilk kez gideceğim söylediğiniz her şeyi tek tek yapacağım. inş. güzel raporlar yayınlayabilirim.
yardımcı olabildiysem ne mutlu halil emin ol hayatının en zevkli ve güzel avlarından birini yaşayacaksın onun garantisini verebilirim artık heycanla o günü beklemeye başla.
iyice heyecanlandırdınız beni amcam da balık hastası ztn onlarla gidiyoruz tatile bu yazıyı ona gönderdim o da iple çekiyo tatili özelden bir mesaj attım bakarsan iyi olur
ufak bir ayrıntı daha . geceleri sahil kesiminde sivri sinek olabilir. Yanınıza sinek kovucu spreylerden de almanızı tavsiye ederim. Balık keyfiniz eziyete dönmesin
Semih kardeşim ;Bende 15 Eylülde Altınoluğa gideceğim.Yukarda ki önerileriniz o tarihler için de geçerlimidir.İlk defa gideceğim için soruyorum,cevbınız için şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla kalınız.Tatlı su balıkçısı ve denizin acemisi
av raporum: altınoluğa gitmekten vaz geçip sarımsaklı ya gittik deniz kum güneş harika ama balık yok topraktan çıkardığım solucanlarla canlı sülinayla ve kurutulmuş boru kurduyla hep küçük balık geliyordu onları yaralamamak için avlarım hep yarıda kaldı .s bu durum sadece bana has değil hiç kimse büyük balık yakalayamadı. 2 kez kamuflaj giyip suya daldım 3 er saat ama büyük diyebileceğimiz balık tek tüktü. saygılar.
Sabah suyunda boru kurdu yemle takımı dıbe yatırıp bekledın mı? Ona ragmen sonuc alamadıysan elden baska bısey gelmez.balık yokmus demekkı.
karagöz, altınoluk Bu sitede yeniyim bir yanlışım olursa bildirin şimdiden teşekkürler. Bu yaz altınoluğa gideceğiz.Kıyıdan karagöz için bir olta takımı önerirmisiniz? idk
Herkese merhabalar.Ben nisan ayında altınoluk ile güre arasında bulunan yazlığımıza gidicem ve spin takım ile surf kamışımı götürücem.Marmara dışında avlanmadım.Fener tabir edilen bir yerdeyiz.(Belki bilen vardır).Ama altınoluk merkez ve de küçükkuyuyada gidebilirim.(Balık aşkı)buradan atçek yada yemli nerelerden avlanabiliriz?