Zaman zaman balık avladım hatta İstanbul'da arkadaşın yatı ile açılıp sonar sayesinde 10 kilo kadar balıkda yakaladık fakat ben kendimi biliyorum amatörüm yani hatta hevesli amatörüm her neyse sizden istediğim yardım ben bir kaç güne kadar yaz tatilimi Altınova'da geçireceğim ve bir botum var ve bunun verdiği heyecanla balıkçılık heyecanım birleşince kendime bir sürü olta ve malzemeleri aldım bildiğim kadarı ile Ege'de bolca Çipura var ve ben ilk defa büyük balığa atacağım forumu yaklaşık bir haftadır ezberledim sayılır okumadığım konu neredeyse kalmadı. Sonuç; Bir heves aldığım olta ve aparatları bunlar: 35-TK01 TK01 İSTAVRİT FLOŞ ÇAPARİ 35-TK05 TK05 KARAGÖZ-ÇUPRA AVCILIĞI TAKIMI 37-ISTAVRIT-CAPA Mobydick İstavrit Çapari Takımı Kasnaklı 3-ARMUTKURSUN ARMUT KURŞUN 10-200GR Ağırlık: :25gr 3-ARMUTKURSUN ARMUT KURŞUN 10-200GR Ağırlık: :50gr 3-ARMUTKURSUN ARMUT KURŞUN 10-200GR Ağırlık: :100gr 7-1345150 Lineaeffe vigor cast 50 makine 7-2241318 Lineaeffe squiddy 50-100gr 1,80mt bot kamışı 7-M-ORGSİYAH-13 MANO ORGANİZER SİYAH KUTU 13 20-OSK-PLA-MAK OSKAR PLASTİK MİSİNA KESME MAKASI Renk: :Turuncu 24-PREM Remixon Premium Fluorocarbon Misina 300 mt Misina kalınlık :0.33 35-TK09 TK09 MERCAN-FANGRİ AVCILIĞI TAKIMI 3-HZCHT10 ON İĞNELİ ÇAPARİLİ HAZIR TAKIM 46-1002-9 REAL WOLF KLİPSLİ FIRDÖNDÜ NO:09 46-1004-10 REAL WOLF KİLİT KLİPSLİ FIRDÖNDÜ NO:10 46-1004-12 REAL WOLF KİLİT KLİPSLİ FIRDÖNDÜ NO:12 rezilde olmamam gereken bir takım kişiler olduğunu düşünürsek ben nasıl bir takım kurabilir ve hangi yemle hangi balığı nasıl yakalarım. Biliyorum yorucu belki sıkıcı vede uzun oldu hatta belki çok şey istiyorum ama bu konuda bilgi birikiminin oldukça fazla olduğunu düşündüğüm bir sürü kişininde bu forumda olduğunu biliyorum. Yardımı olan herkese gerçekten tümsamimiyetimle teşekkür ederim.reeling
abicim orasi altinova kumluk ve yosunluktur pek balik çikmaz heves kırmak gibi olmasin da kefal ve isparozdan başka bişi çıkmaz.çupra falan minik minik lidakiler gelir büyüğü olmaz. usulünü biliyorsan levrek çıkar. onu dene bi.
gecen yaz altınovada dip takımına tavuk göğüsü takıp çupra yakalayan çocuklar görmüstüm balıklar bir karıs vardı :S
Aydın bey ben 12 yıldır Balıkesir Altınova'da avlanıyorum.Çay ağzı hatırı sayılır balıkların yeridir fakat açığında papağan balığı dediğimiz çok kötü ısıran bir balık bolca bulunur.Jandarma iskele taraflarıda gayet güzel çupra mırmır ve levrek yapar.Birde burun başı var.Burunbaşında atçek sırtı iş yapar kiloluk çupralar almanızda mümkün.Arkadaşlar geçende sırtı ile 6 kilonun üzerinde bir levrek almışlar. Fakat Altınova'da kıyıya yaz kış ağ attıkları için yer bulmanız zor.Siz en iyisi Jandarmaya yakın bölgelerde avlanın.Jandarma karakolu iskele mevkiine ağ atamazlar.O tarafta paşa disko civarında sırtı yaparsanız verim alabileceğinizi düşünüyorum. Hafta sonu bende orada olacağım İzmir'den sevgiler
Sağolun yardım etmeye çalıştığınız için Süleyman arkadaşım biraz ümitlerimi kırmıştı ama Berk ve Barbaros arkadaşım yeniden yeşertti. Birde yukarıdaki aparatlarla çipuraya nasıl bir takım kurabilirim acaba ?sick
Çupraya gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanırsan iyi olur.Ana misinaya ilk önce zeytin kurşunda denilen ortasından misina geçen gezer kurşunu takacaksın 30-40 gram yeter.sonra misinaya küçük bir boncuk ardından fırdöndüyü bağlayıp fırdöndünün 15-20 santim önüne iğne bağladınmı olta hazırdır.Çupraya yem olarak madya, kalamar, sübye bulursan teke kullanabilirsin.Çupra önce yoklar misinayı gevşek tutarsın çupra yoklarken misinayı gergin tuttunmu çupra anlar ve gider.Önce boşluk verip çupranın yoklamasından sonra tam vurduğu anda tasmalarsan alırsın.İğne olarak fudo ve ovnerin çember(circle)iğneleri ve ovnerin kaizuları uygundur. Yalnız botunun motoru yoksa denize çıkma derim.Altınova'nın ayazı meşhurdur.Ben motorsuz botumla neredeyse midilli adasına varıyordum balıkçılar kurtardı. Rastgele
İlgin için teşekkür ederim Barbaros, botta motor var, gezer kurşun olayıda sürekli kafama takılıp duruyordu bir tek şu an boncuğum eksik benim yukarıdaki takım iş yapar mı acaba, yani yukarıdaki aparatlardan iyi takım çıkarabilir miyim?
Merhaba Aydın Tabiki kamışın ve makinen iş yapar .Bence remixon florokarbon misinayı makineye sarma.Ana misinanda gezer kurşunun zedeleyemeyeceği kadarcık kalın olsun.Mesela 0.30-0.35 gibi.Fakat iğneyi ince misinaya bağlarsan iyi olur. Fırdöndü ile gezer kurşun arasındaki boncuk kurşunun fırdöndü bağına takılıp sıkışmaması için iyi olur.Fakat bu taraflarda pek çaparili bir şey yok.Çaparilerini İstanbul'a saklarsın artık Rastgele
Dün dönüş yaptım Ayvalık-Altınova'da balık malık hakgetire ben tutamadım bir tane papağan balığı bile göremedim ben yukarıdada belirttiğim gibi acemiyim evet ama 35 senedir orada balıkçılık yapan bir hacı amcada her gün eli boş geldi, anlayacağınız Altınova'da en azından bu yıl balık yok.