arkadaşlar selam herkese, daha çok erken olmasına rağmen ağustos ayının son iki haftası ayvalık-altınova da kıyıdan hangi balıkları tutabiliriz? bilgi veren olursa sevinirim (yemleride bizzat burdan götüreceğim ama yinede ayvalıktan temin edebileceğimiz yerler varsa onuda söylersiniz artık )
ilhan kardeş altınovada aradığın her balığı doğal mendireğin dışında bulursun yem konusuna gelince ayvalık balık halinde sülünes bulabilirsin
Ayvalık hakkında. Merhaba sanırım ayni dönemde bende Ayvalıkta olacağım .Av için uygun bölgelerin başında Badavut kayalıkları geliyor.İspari en bol tür.Gece sahilden yapılan avlardada Mırmır ve başka türlere tesadüf etmek mümkün oluyor Mırmır gündüzde var fakat nazik davranıyor.Dikili kasabasının sahil kesimindeki dip kayaları mıntıkasında yaptığım dalışlarda Verimli Kikla kolonilerine rastladım.Yem konusunda Ayvalık balık pazarında sülines karides ve kalamar tenin etme imkanın var ayrıca sahil kumlarında küçük deliklerin altında palet ucu ile kumu kaldırarak çıkaracağın dikensiz deniz kestanelerinin içini biraz kurutup kullanırsan şahane Mırmır yemi elde edersin.Zıpkın ile kefal avlamak istersen Sarımsaklıdan dikili istikametine çıkarken havaalanının yanından denize inmen gerekiyor.(hülya Avşar ın villasının mıntıkası) açıktaki dubanın civarında 3_5 metre derinlikte güzel sürüler bulunuyor.saat 5 sularında kıyıya yaklaşıyorlar.Genellikle kayalık olan bölgeleri yoklamanı tavsiye ederim Kıyı şeridi kumsal olduğu için balık kayalık mahallerde yoğunlaşıyor...Rastgele Hemşerim.
Sebati abi bilgileri çin teşekkürler...belki karşılaşırız o dönemde oralarda..gidiceğim yer midilli adasını tam cepheden gören çoookk uzun plajı plan biryer..genel olarak tam jandarma karakolunun oldğu yer...gittiğim dönemlerde bol kefal avlamıştım....
aytekin abi bu doğal mendirek dediğin yer ne tarafa kalıyor ? tam nokta atışı yaptın galiba sahile sıfır jandarma karakolunun orası değilmi ??
ilhan kardeş altınova ülkemizin ender bulunan doğal mendireklerinden biridir kumdan bir mendirek bütün altınovanın önünü kapatarak balıkçı tekneleri için barınak görevi görür bu mendireğin dış tarafından yani midilliye bakan kısmından gündüz denize girilir gecede balık tutabilirsin
aytekin abi süpersin vallaha gideceğim evide ben işaretliyeyim tam nokta atışı yaptın emeğine sağlık abi şimdi ağustosu beklemek kalıyor geriye
Ilhan artik Altinovanin icinde bile balik yemi var direk Izmirden getiriyorlar Borukurdu ve kirmizi kurt , sulunez benim yazlik ta Altinovada oldugu icin her yazin 4 hafta geliyorum 3-7 den 3-8-2008 tarihlerinde ordayim
1 ağustosta bende oradayım. doğal mendireyin karşısında balık oluyor ama isparozlardan rahat yok.pirana gibiler valla
merhaba 1 ağustos gibi bende istanbuldan 1 haftalığına altınovaya gideceğim.öncelikle balık avında çok amatör olduğumu belirtmek isterim. siz usta balıkçılardan gelebilecek hertürlü öneriye açığım. doğal mendirekten kastınız kum tepeleri anladığım kadarı ile. bizim evde altınköy sitesinde. sitenin tam karşısından denize girilmiyor ve bataklık. yan tarafındanda denize uzanan bir dere kolu var. karşısıda zaten kum tepeleri. derenin kıyıya birleştiği yerde çok kefal yavrusu tuttum ama bırakmalardan hiç levrek alamadım. çok düşündüm bir zodiak bot almayı ama bi türlü hayata geçiremedim. bu gidişimde en azından karşı kum tepelerine çıkmak için şişme bot almayı düşünüyorum. sitedeki levrek avı forumunu okudum. orda kaşık - rapala - slikon yem önerileri var. yukarıda bahsettiğim yerde bunlardan verim alabilirmiyim?