Merhaba Balık avı net. dostları, bayram sonrası kısmetse tatil için ailemle Ayvalık (Sahilkent) tarafına gideceğiz ki rezervasyonumuzuda yaptırdık. O bölgede bulunan forumdaşlarımdan, zaman itibarı ile balık durumu ve mekanlar konusunda yardımcı olmalarını rica ederim.12-17 Ağustos tarihleri arasında orada olacağım inşallah, mümkün olursa Ayvalık tarafındaki balık avı dostları ile de tanışmak isterim
İsa Abi çıkmam gerekiyor ama yarına bir kaç yer yazarım, 17si akşamı kesin olmamakla beraber o tarafta olma ihtimalim var. Eğer gelebilirsem ve sizinde fırsatınız olursa tanışmayı isterim, iyi geceler
Abi merhaba Eserli83 yeni ayvalikdan tatilden geldi benim amcaogludur bir temas kur istersen az bucuk fikir verir tecrubelerinden.
Teşekkürler Özkan, forumdan Eserle birlikte yaptığınız avlarınızı biliyorum ama şahsen tanışmıyoruz kuzeninle, konuyu görürse yardımcı olur herhalde Ayrıca sizede uyarsa Pehlivanla birlikte bayramda bir balık avı programı yapalım inşallah...
isa abi ben ne balık ne de yer konusunda yardımcı olamam ama iyi dilek ve temennılerim seninle beraber inşallah gönlünden geçen balıkları yakalamak nasip olur iğnen keskin misinan sağlam olsun rast gelsin at ağzına gitsin boğazına
Abi, Mehmet abinin bayram programi belli degil, Olurda baliga giderse buyuk ihtimal kendisine eslik ederim, Bayrami ve sonrasini dort gozle bekliyorum, Ramazanda iyice inzivaya cekildim Esere konunun linkini whatsappden atiyorum.
Abi oralar benim avucumun içi gibi bilmediğim yerler İnşallah kazasız belasız bol balıklı gelirsin. Oralara gidince bizi unutma olur mu
Kazasız belasız güzel bir tatil dilerim abi. Ayvalık bize uzak av yönünden ama belli mi olur? Ayvalıktayken internet kullanabilecek misin abi? Ayvalık tarafında hiç avlanmadım ama internetten bildiğim kadarıyla yemliyle birçok balık çıkıyor. Şansın bol olsun.
Merhaba abi tabi ki elimden geldiğince yardımcı olmak ısterim.Ben ayvalıktan 15 20 gun once dondum.Aslında zaman olarak balık sezonu olarak bıraz erken gıttım.senin gidecegin tarih benım oradakı yerlı ınsanlara konustuklarımdan senın cok dogru bır zamanda orda olcagını gosterıyor.Ayvalık ın merkezınde yem bulabılecınız benım bıldıgım tek bır yer var bankaların orada bı balıkcı magazası cuma gunleri boru kurdu gelıyor canlı sülünez hep var boyle yemli avlarda daha cok tas balıklaırı için sülünezi tercih etmeni öneririm.Boru kurduna gore daha ıı calısıyor sulunez o bolgede. Bu yemlerle senın orda olacagın tarıhte neler alabılırsın onları yazıyım. 1-CİFT BANT KARAGÖZ(ben cok yakaladım ama kucuklerdi cogunu saldım) 2-PİSİ BALIGI (çok var ama ufaklardı yine) 3-HANİ BALIGI 4-MIRMIR 5-ÇÜPRA (Tam zamanında ordasın) 6-KEFAL (bolca var) 7-ZARGANA(Yine tam zamanında orda bulunuyosun at cek yaPbılırsın cok buyuklerının oldugunu duydum orda bır kac kısıden) zargana ve levrek avı için ayvalıkta sarımsaklı yolu uzerınde badavut tabelası var badavut plajı oraya mutlaka gıt orada buyuk kayalıklar var onları gec bır koya gelıceksın o koydan calıs derım cok guzel bır mera kımse olmaz dıger kumluk yerlere gore orası taslktır ve bu saydgım tum balıklar o plajda mevcuttur ve tabi ki LEVREK te. Benım gıttıgım zaman zargana cupra ve levrek yoktu ama orada konustuklarımdan 15 agustostan sonra bu saydıgım tüm balıklar var. AHTOPOT eylül ayı gibi yumurta bırakmaya gelıyormus kenara bilgin olsun ve son olarak tabi ki KALAMAR orada en cok kalamar sahtesi gördüm mesela diger sahte rapalara göre kalamarın sahtesi cok vardı konustum bizim gözbebgimiz diyorlarbir kalamar iki cupra üç kefal.Yerlisinin en cok uzerınde durdugu cınsler bunlar. Gelelim meralara demınde soyledıgım gıbı badavut plajna mutlaka gıdın hatta aılenızle gıdıyorsanız onları yanınıza alın koskocaca koyda ben tek basıma balık tuttum yuzdum cogu kımse bılmez ve arabası olmayan zor gıder.2.yer sarımsakl olunda yıne grand otel var onun ılk sagından gırersenız arabayı bırakıp plajdan az yurursenız baska bı mera var eski tuz fabrıkasını onu ordan genelde ılarya ıle levrege atıyorlar ama alanı gormedim.CUNDA adası ve ordakı ıskele o tarıhlerdde cok bereketlı olcagını dusunuyorum bır gece bulundum orda cok ispari ve geceleri ısıkta gordugum dev zarganalar var balık halınınde hemen yakınında olması bır cok balıgı o bolgeye surukledını dusunuyorum o yuzdn cunda adasında mutlaka avlanın derim.Valla aklıma gelenler şimdilik bunlar umarım bıraz yardımcı olmusumdur.buarada ayvalkta yem bulma gıbı sıkıntı yasarsanız sarımsaklı ATATURK HEYKELININ ORDA BIR TANE MAVİ RENKTE ESKİ BİR FORD ARABA GORCEKSINIZ USTU SEMSIYELİ AKSAM SAAT 7 YE KADAR ORDA OLUYOR ONDANDA YEM TEDARIK EDEBILIRSINIZ.Bir de ÇÜPRA için yerlisi denizden kucuk taslarda yasyan bı canlı cıkarıp onunla atıyorlar bır numaralı yemı dıyorlar bı arastır derimVerdiğm bilgilere ilaveten eklemek ısteyen baska arkadaslarda olabılır.Yazarlarsa bende kendı adıma sevınrım.Belirtmek isterim ki bende herseyi gözümle görerek degil ama O bölgenin yerlı balık sevdalısı ınsanlarla konustuklarımıda artardım yanlıs bılgı verdıysem bunun bu forumda da duzelılmesını herkes tarafından rıca edrim. Size iyi tatiller dilerken tum balıkcı dostalrmın ve islam aleminin mubarek kandılını şimdiden kutalırm.herkese iyi avlar dilerim.sayfılar
ammaaa döktürmüşsün be demek bölgenin insanı kefale hasta hee )) bende kefalci tayfasına hastayım :laughing: (sözüm meclisten dışarı)
Arkadaşım yazacak pek birşey bırakmamışsınız İlave olarak: Türkiyenin ilk boğaz köprüsü üzerinden ve çevresinden şamandıralı yemli veya dip silikonu denenebilir. Ortunç koyu ve çevresinde yemli-rapala olta atılabilir. Ayışığı manastırı-patriça koyu civarı yine yemli-rapala hertürlü olta atılabilir ama ulaşım va jeolojik yapı nedeniyle zorlu meralardır.İnsan bölgeye yabancıysa pek tavsiye edeceğim yerler değildir. Bende şimdi 10 günlük izine çıkıyorum, şimdiden herkesin şeker bayramını ve kandilini kutlarım
Teşekkürler Cengizim, eğer balık tutabilirsem szin içinde yerim merak etme Eğer uyarsa, bir imkanın olursa beklerim Volkanım, gerekirse internet cafeden girerim ama her ihtimale karşı özelden cep tel. gönderirim:thumb:
Sevgili Eser kardeşim, gerçekten zahmet edip detaylı bir şekilde çok güzel ve değerli bilgiler paylaşmışsın, çok teşekkür ederim.:thumb: Verdiğin bilgiler doğrultusunda yapacağım av sonucunu buradan paylaşırım inşallah
Teşekkürler Önder kardeşim, umarım denk gelirde seninlede birlikte avlanmak nasip olur inşallah Özelden cep tel gönderiyorum.
İsa konuyu yeni gördüm,her zaman olduğu gibi yine geriden geliyorum Eskiden oralarda tatil yapmışlığım var ama balık tutma işine hiç girmediğim bir bölge. Hiç bir şey bulamazsan bile'sende bilirsin' en azından plajlara millet akın etmeden evvel klasik üç köstekli dip takımları ile çalışma yapabilirsin. Tabii sabak reken vaziyette herkes mışıl mışıl uykudayken plajları kontröl et. Bütün gün tatilciler denizin dip kumlarını karıştırıp,çekildikten sonra bizim ziyaretçi balıklar uğrayabilir
Merhaba Balık avı net. sakinleri, önceki gün Ayvalıktan döndüm ve söz verdiğim gibi sonuçları sizlerle paylaşmak isterim. Bol miktarda yavru ispari (ki tamamı suya geri iade edildi) ve aşağıdaki yaklaşık 60 cm.lik zarganayı kandırmayı başardım, herkese rastgele