Ayvalık için yardımlarınızı rica ediyorum.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında R.Yetik tarafından paylaşıldı.

1. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Merhabalar;

Cuma sabahı ilk defa avlanacağım Ayvalık'tan tekne ile açılacağız. Mercan için yemli takımlarımı hazırladım ama birkaç çeşit balık avlamak istediğimden sizlerin yardımını istemeye karar verdim. Aşağıdaki sorularıma cevap verecek abi , kardeş ve arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

- Sırtı için nasıl bir takım hazırlamalıyım tekne sürati , kurşun ağırlığı v.s nasıl olmalı?

- Çapari ile avlanabilir miyim ama istavrit değil :) kolyoz , uskumru bulabilir miyim , bulursam nasıl bir takım hazırlamalıyım?

- Hazırladığım yemliler klasik üç köstekli dip takımı , bunun dışında yemli önerileriniz var mıdır?

- Sülina ile avlanacağız ancak sizin önerilerinizide dinlemek isterim.

Tekrar teşekkür ederim.

2. fish founder

fish founder Özgür

3. 56562

56562 xxx xxxxx

Öncelikle rasgele diyorum. Çıkmadan önce hava durumunu iyice kontrol edip dikkate almanızı rica ederim. Sorularınıza kendi tecrübelerim doğrultusunda aşağıda yanıt veriyorum.

- Sırtı için nasıl bir takım hazırlamalıyım tekne sürati , kurşun ağırlığı v.s nasıl olmalı?
    Kabaca, yaklaşık 150 m civarı 0,60 misina + fırdöndü + yaklaşık 5 m 0,40 misina + 80 gr kıstırma kurşun + 5 m civarı 0,40 misina + sahte balık. Sırtı takımı konusunda av derinliğiniz ve hedef balığınıza göre Orhan Küçükbiçmen üstadımızın konularını incelemenizi öneririm.

Hızınız rölanti hızı olmalıdır. Buda yaklaşık 2 deniz milidir.

- Çapari ile avlanabilir miyim ama istavrit değil kolyoz , uskumru bulabilir miyim , bulursam nasıl bir takım hazırlamalıyım?

Uskumru ve kolyoz için çapari takımları zaten hazır satılmakta. Kahverengi tüylü hazır takımları deneyebilirsiniz.

- Hazırladığım yemliler klasik üç köstekli dip takımı , bunun dışında yemli önerileriniz var mıdır?

Hayır yok. Değişken ve bazen çok kuvvetlenen dip akıntıları nedeni ile yanınızda 200-250 gr kurşun bulundurmanızı öneririm, gerekebilir.

- Sülina ile avlanacağız ancak sizin önerilerinizide dinlemek isterim.

Ayvalıkta tavuk göğsüne gelmeyen balık yok gibi. Yanınızda mutlaka bulundurun. Sulinaya göre kullanımı çok daha kolay ve ucuz.

4. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Bu konuyu incelemiştim kandırıcı konusunda yardımcı oldu aynı kandırıcılardan bende var zaten onları mutlaka yanıma alacağım :) teşekkürler.

Teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Tavuk göğsü ilginçmiş mutlaka yanıma alacağım.