Ayvalık levrek raporlarım (2) (08.08.09)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizci_kaptan tarafından paylaşıldı.

1. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Yer : Ayvalık
    Tarih : 08.08.2009
    Saat : Akşam suyu 21.00- 21.30
    Olta : Kıyıdan atçek yöntemi, kurşunsuz jig li sistem, ragot raglou, 0.26 okuma misina. 3.10 toplama el yapım kamış, Alba star pasha 30 makine.
    Balıklar : İki adet ispendek. biri 400gr diğeri 750gr.

Bir iki gündür bölgede esen 5-7 sert poyraz rüzgarı nedeniyle sırtıya randmanlı çıkamıyorum. Bana kalsa çıkar gezerim ama büyüklerimin hava durumundan kaynaklanan endişeleri ve ricaları nedeniyle çıkmıyordum. Dün akşam balık tutkusu ağır bastığı için sırtı olmasa da kıyıdan atçek ile şansımı denemek istedim. Nasibime bu iki balık geldi. Saat 22.00 gibi serin hava nedeniyle avı sonlandırdım.

Bu arada ilk raporumdan sonraki sabah (07.08.09 sabahı) sırtı avında yakaladığım 3 adet 350-400 gr lık ispendeği fotoğraflama şansım olmadan Çanakkale boğaz muharabesine dahil etmek durumunda kaldım:) O sabah sırtı avı esnasında denk gelen 2 adet 300gr altında olduğunu tahmin ettiğim balık suya iade edildi.

Henüz hayalimdeki balıkları yakalama şansım olmadı. Bakalım zaman ne gösterecek:rolleyes:

Son düzenleme: 9 Ağustos 2009
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kızılcık ve fındık dallarından mamul olanları saymazsak, el yapımı ve de "toplama" ilk kez görme şansım olacak. "Toplama el yapım kamış" bu kamışı en marka kamıştan daha çok merak ettim şimdi.:rolleyes:

Ayvalıkta, Ağustosta saat 22.00 ve hava serin. Öyle ki kıyıdan balık avını bıraktırıyor? :eek:

(ismini de sormuş olalım bari) minikkuşumuzun "oyuncakları"nı almışsın ya, o yeter. :)

Hayalindeki balıklara rast gelsin sevgili dostum.:)

3. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    guzel levrekler kutlarım,
    buyuk levrek ıcın daıma taşlık yanı kaya altı gıbı alanda avlanmanızı önerırım

4. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    avın gayet guzel alperen abi valla resımlerınızı gordukce dahada bı askla balık tutasım gelıyo kısmetse salı gunu bende cunta adasına gıdıcem denıcem abı bakalım bızede bı seyler gelıcekmmı paylasım ıcın tesekkurler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Ağustos 2009
  5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    tebrikler avlarınız daimi olsun... Prensesimizde çok tatlıymış maşallah:D

birşeyi merak ettim... Bu kurşunsuz jigli raglou nasıl bişey acaba.... Fotoğraflama imkanınız var mı?

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Tesekkürler Nuri Agabey

Toplama kamis derken matah bir kamis degil demek istemistim. 3 parcali govdesi 80 model bir shakspere kamistan kalma diger parcalarin markalarini hatirlamiyorum:) Halkalari zaman icinde degistirilmisti. Bir ara resmini de koyarim insallah.

Havalar gercekten cok sert gidiyor. Meteoroloji firtinamsi rüzgar olarak yorumlamis. Gündüz sicagi kiriyor ama geceleri acik alanlarda faylaca üsütüyor. Kapali alanlar, evlerin icleri yine sicak ama.

Dilara`nin gercekten asiri bir ilgisi var, bakalim ileride de sevecek mi:) Belki yillar yillar sonra bu yazilari okurda cevap yazar biz görurmüyüz Allah bilir:rolleyes:

Tesekkür ederim.

Bölgede bahsettiginiz türde bir kayalik yok. Tamami kumsal. Ancak onceki yillarda oldukca iri levrekler cikardigim bir avlak. Sadece dogru havayi bekliyorum.

Tesekkürler. Daha iyileri sizin olur insallah.

Tesekkürler. Tatilortami fotograf imkanim yok ama söyle anlatayim; jig samandradan sonra 2m kadar sacak ve ucuna raglou takiyorsunuz. Bu kadar basit. Takim su üstünden cekiliyor. Basit bir sistem .

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Avınız için tebrik ederim. Kızınız çok şeker maşallah, Allah sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin.

8. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Tebrikler keyifli bir av olmuş

9. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Merhaba Alperen Bey,

Tebrikler,kıyıdan güzel bir av yapmışsınız.Bende Cumartesi günü Sarozday'dım fakat havanın 5-7 olmasından dolayı açıktaki avlak bölgesine gidemedim ve kıyılarda takılmak zorunda kaldım.

Güzel avlarınızın devamı dileğiyle,
    Gökhan Yılmaz

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Teşekkür ediyorum.

Teşekkürler.

Teşekkürler.

Bugün hava 4-6 görünüyor ama yinede balık yapmadı. sanırım sırtı için bir ki gün daha bekleyeceğim.

11. mambuza

mambuza ihsan ünlü

Favori Kamış:
    şimdilik yok ama olacak
    En İyi Avı:
    41 cm zargana
    avınız için tebrik ederim

ben burhaniye deyim rüzgar kakikaten şiddetli 10 gündür 5-7 bende çıkamıyorum tekne ile.
    çok özel değilse av yerinizi öğrenebilir miyiz? :)

12. davranli

davranli Gökhan

VATAN:AYVALIK /İŞ GEREĞİ: BODRUM/ UMARIM ENKISA SÜ
    Favori Kamış:
    D.A.M.
    En İyi Avı:
    TURNA(DENİZ) 60 CM,1.10 KG
    Tebrik ederim.

Valla balıkları gördükçe aklım gidiyor. Artık işim gereği Ayvalık dışındaydım.Şimdi tamamen buralardayım. Kıyıdan at-çek yapıyorum.Gözüme kestirdiğim bir kaç nokta var.Kısmet olursa bu hafta sonu oralardan şansımı denicem.Bodrum-Yalıkavak'tan güzel levrek ve turna aldım.Umarım buralarda da devam ederim. Buralarda turna olurmu acaba???2 haftadır balığa çıkamadım. Sabırsızlanıyorum.

Tekrar tebrik ederim. Saygılarımla.

13. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler Alperen. :) Levrekler güzel ama daha önce yakalamış olduğun levreğin boyuna henüz ulaşamamışsın gördüğüm kadarıyla. İnşallah havalar istediğin gibi gider de, şöyle içine sinecek olan trofeyi bizler de görme şansını elde ederiz. :) Bir sonraki avında trofe için rast gelsin... (Bak böyle içten söyledim mi hep tutar. :p)

14. faktörübol

faktörübol fedai erdem

En İyi Avı:
    9.5 kğ sazan
    Yanınızda neşe kaynağınızda varmış, Huzurunuz ve avlarınız daim olsun. Teşekkürler..

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Alperen avın için tebrikler. bugün silivri taraflarında hava biraz yumuşadı fakat dün ve önceki gün bayağı sertti.

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Teşekkürler.
    Meteoroloji bir kaç gün daha sürer diyor bakalım hayırlısı.

Avlak olarak nokta atışı bilgi vermeyi doğru bulmuyorum ama tek noktada da avlanmıyorum. Bölge Burhaniye de dahil levrek için bereketli bir bölge. Av saati olarak sabah 5-8 arası derinleşen kumsalların 10 - 50m arası kısmını kıyıya paralel olarak tararsanız mutlaka levrek alırsınız. Ancak önce havaların sakinleşmesini beklemek gerekiyor.

Teşekkür ederim.

Turna illaki vardır ama bana hiç denk gelmedi. Sanırım daha derin sularda olabilir.

Şansınız bol olsun. Sert rüzgarda av zor oluyor. Dilerim şansınız bol olur.

Teşekkür ediyorum. Toplam 7 ispendek aldım ama daha kilo üstünü bile göremedim:( Zaten havalardan pek çıkamıyorum. İnşallah dileklerin gerçekleşir. Yoksa boynu bükük döneceğim tatilden:)

Teşekkürler. Huzur herşey demek gerçekten:)

Teşekkür ederim. Burada da biraz yumuşama var ama henüz balık tava gelmedi. Bakalım ne gösterecek zaman.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ben bu konuyu nasıl görmemişim Tebrik ederim. daha güzel av günlerinde, daha güzel balıkları yakalamanızı temenni ediyorum...

18. balikci

balikci

Tebrikler Alperen ağabey,

Cimcime de çok tatlıymış.

Ödünç silikonlarla kısmet daha bir açılıyor mu ne ? :)

19. simendifer

simendifer Sennur

Değil değil, o slikonlar sadece uğur getirsin diye. Levrekleri onlarla alamaz. :p Trofe alacağım diyor baksana. O slikonlarla trofenin ancak T'sini alabilir. :p Onun kendi raglouları var. :)

20. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Teşekkür ediyorum. Balıklar büyük olmayınca konular da gözden kaçabiliyor demekki:D Bir de ardarda ikinci rapor olunca biraz göz alışkanlığı oluyor:)

Sağolasın Murat kardeşim. Ödünç silikonlarla şimdilik cimcime avlanıyor:)

Artık birilerinin gözümü kaldı ne bilemiyorum :D , 3 gündür çok sert bir poyraz var ve balığa çıkmayı engelliyor:D

Raglou larım var amma herzaman alternatif bir şeyler de bulunduruyorum elbette;)