Ramazan bayrami dolayisiyla ailemle beraber tekrar Ayvalık - Altınova yollarina dusmustuk. Bu sene kesin kararliydim kiyidan yaptigim avlar cok verimli gecmedigi icin ve temmuz ayina denk geldigi icin bu sefer kesin tekne kiralamaliydim ve balik tutmanin, doganin, denizin tadini cikarmaliydim. Istanbul da yogun is tempomdan maalesef neredeyse hic ava cikamiyordum. Ayvalik balik haline gidip oradaki yemci arkadasimla gorusup bi tekne ayarlamistim, kaptan cok sicakkanli ve hossohbet birisiydi. Telefonla gorustuk ve sabah 5 gibi teknenin yaninda bulusmak icin karar verdik. Yem olarak sulunez yeterli demisti tecrubeli kaptanimiz. Sabah 4:30 gibi balik halinden halen canli olan sulunezlerimi aldim ve tekneye hareket ettim. Kaptanimizla teknesine atladigimiz gibi dogru nokta tahmini yaptigi kerterizine vardik. 3 tane belirgin isaret alarak kerteriz aldi. Daha gun yeni agiriyordu, oltalarimizi suya indirdigimiz gibi ilk vuruslari almaya baslamistik. Ama gelen ilk baliklar sirkuler dahilinde olsada en fazla 16 - 18 cm arasiydi, 2 mercan ve birkac karagoz aldiktan sonra, birkac tane de ufak oldugu icin geri balik salinca, kaptanimiz tam kerteriz alamadigini soyleyerek tekrar kendine ozgu yontemiyle kerteriz aldi, ve yaklasik 10 mtr yer degistirdik. Sonrasinda baliklarin boylari biraz daha buyudu. Daha sezonun basi olmasina ragmen bu tarihe gore iri baliklar aliyorduk, 3-4 tane uskumru, mercan, karagoz ve oldukca fazla kupa alarak avimizi sonlandirdik. En iri karagozu saat 9 - 10 arasi balik kesildikten sonra 24 cm boy ve 350 gram agirlikla ben almistim. Kaptanimiz yaklasik bir ay sonra bunun artik orta boy bir karagoz sayilacagini belirtti. Benimse bugune kadar tuttugum en buyuk karagozdu. Toplamda 3 kisi 7,5 kg balik alarak avimizi 11 gibi sonlandirdik. Burada dile getirmek istedigim benim icin onemli olan bir husus var. Cocuklugumdan beri balik tutuyorum ama son 2 - 3 senedir bu siteden ogrendiklerim bana cok seyler katti. Ozellikle bugun kendi yaptigim takimin teknedeki diger iki avcinin takimlarindan daha iyi, buyuk ve fazla balik aldigini gormek beni cok mutlu etti. Balik bolken 3 umuzde balik aldik ama bana gelen baliklar boyca ve adetce daha fazlaydi, balik kesildiginde ise ben hala tektuk balik almaya devam ediyordum. Bunun sebebi ise burada ki dostlarimdan aldigim tavsiyeler, sorularima aldigim cevaplar, takimimi kendim yaparak, ince ve saglam misinalardan takim hazirlamak ve dogru kanca secimiydi diye dusunuyorum. Ozellikle arkadaslar en az 5 - 6 baligi cekerken veya tekneye alirken kacirirken, bendeyse hic boyle bir problem olmadi. Mustad 496 yi tum site sakinlerine oneririm. Ozellikle Yucel usta ya zamaninda bana yaptigi misina tavsiyesi icin tesekkurler. Gercekten ince takim kullanmak her zaman bir artiymis. Avla ilgili bilgileri ve fotograflari asagiya yaziyorum, herkese sevgi ve saygilarimla. Sevdiklerinizle beraber mutlu bayramlar. Yer: Ayvalik - Cunda Aciklari Saat: 05:00 - 11:00 arasi Ruzgar: Ben anlamam pek ama kaptan 2-4 dedi Derinlik: 20 mtr Yem: Sulunez Kullanilan Takim: Klasik 3 lu dip takimi, 4 igneli ve hirsizli, uzun bir beden 2,5 mtr (oscar invisiline 0,28), uzun kostekler 25 cm (oscar invisiline 0,24) ve favorim mustad 496 7 no igneler.
Harika geçen bir 6 saat tüm iş yorgunluğunu almıştır, sanırım. Balıklarda bereketli olmuş, maşallah... Busıralar ayvalıkta levrek av veriyor mu? (Ayvalıklısın sanırım) Selamlar...
Tesekkur ederim, sizlere daha iyisi rastgelsin. Ayvalikliyim Ahmet bey; fakat devamli Istanbul dayim. Levreği bu aralar sirtiyla tutan arkadaslar var burada. Botla sirtiya cikan arkadaslar genelde bos donmuyorlar. Herkese selamlar...
İlgine teşekkürler.. Haftasonu bir ayvalık programı kafamda var ama.. merayı hiç bilmiyorum.hadi hayırlısı.. Selamlar...
Illa levrek tutucam diyosan altınovadaki dogal mendiregin girisinde bu aylarda levrek guzel av verir. Tekne ya da botla sirtiyla guzel balik alirsin, yemli de balik alirsin. Ama isi bilen bi tekne sahibiyle baliga cikarsan cok daha zevkli ve hizli bir av gecirirsin bence.
Insallah daha iyileri sana rast gelir. Gecen sene firtinalardan dolayi troller ve girgirlar cok acilamadigi ve katliam yapamadigi icin bu sene baligin daha bol olacagi soyleniyor. Haftalar ilerledikce baligin boylarida buyuyecek . Ben de tekrar gitmek icin sabirsizlaniyorum. Ama en erken kurban bayraminda gidicem sanirim. Bereketli avlar dilerim...
harika bir av Eline sağlık güzel bir av olmuş.Ben de her yaz Ağustosta oradayım.ama tekne kiralarken çok farklı fiyatlar veriyorlar.Sen ne kadara kiraladın.Bir de aynı sezolda orada olursak beraber balığa çıkmak isterim)
Tebrikler,güzel avlarınızın devamı dileğiyle.Ufaklıkta çok tatlı maşallah,şimdiden balık işine alışıyor herhalde. Rasgele,
Tesekkur ederim. Ben yazları temmuz ayinda orada olabiliyorum, karsilasirsak neden olmasin, beraber avlar yapariz. Tekne icin ise buradan fiyat bilgisi vermek forum kurallari acisindan sakincali mi bilmiyorum, Murat arkadasa da ozelden msj atacaktim ama buradan yaziyorum sizde sorunca yaziyim herkes faydalansin ve yuksek ucretler odemesinler. Ayvalik balik halindeki yemci benim arkadasim. O ayarladi tekneyi, sabah 5 ten oglen 11 e kadar 110 tl ye kiraladim, ama sanirim bana biraz kiyak gecti saat acisindan. 3 kisiye kadar goturebiliyosunuz yanilmiyorsam, biz 2 kisi cikmistik. Fiyat dusununce once pahali geliyo ama baliklari satin almaya kalksaniz zaten 110 tl ye alamiyosunuz bu kadar baligi . Iyi gunler.
Tesekkur ederim abi, ufakligi da her ne kadar annesi istemesede alistirmaya calisiyorum simdiden balik avina!