ayvalık'da çupra macerası

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında ACCO tarafından paylaşıldı.

1. ACCO

ACCO

Favori Kamış:
    ALBASTAR 4500
    En İyi Avı:
    İLK BALIK AVIM, 5 ADET İRİ PALAMUT
    2007 haziranının 9 unda cundaya gittik bir hafta, ama cundaya giderken de acemi balıkçılar olarak pek bir hevesliydik, İnternetten hangi denizlerde hangi balıklar olur, hangi balık hangi mevsimde olur ve hangi olta ile tutulur vs gibi bir dosya indirmiştik. Hedeflediğimiz bölgede Çupra ve Karagoz vardı. Neyse efem , cunda da ikinci gün kendimizi ayvalık sahilinde ki balıkçılarda bulduk, yem olarak ne alınabilir diye. Ömrü hayatımda görmediğim bir sülük cinsine rastladım , adıda sülüna mıymış neymiş. Balıkçı bunu çok met etti, bunla tutamazsanız tutamazsınız gibi bi laf etti. Aldık gazete kağıdına sarılmış, sülük müdür, sülin midir,sülina mıdır nedir geldik cunda sahiline. Kabuğunu açtık, solucanımsı bir şey, neymiş bunu bıçakla kesecekmişiz santim santim, oltaya takıp yem yapacak mışız. Eyvallah, buna bile razı oldum yani. Birinci paket bitti , bizde hala çupra yok, ikinci paket yok.. yok da yok… arada birkaç isparos vuruyo onuda geri atıyoruz denize. Günler böyle böyle geçti, sülina ile kaynaştık , tanıştık artık bıçak ucu ile değil, elimle takar oldum iğnelere, ancak balık bi vuruyo bizim yemleride alıyo, öyle yumuşak yani, son günlerde yine gittik bi balıkçıya sülina alacağız , abla öyle olmaz ki, bi gün önceden alıp tuzlamanız lazım o zaman sertleşir yoksa balık kapar kaçar, ben size kalamar vereyim dedi. Artık tatili balık uğruna yemişiz, her koyda kamış açıp kapatmaktan bitmişiz, ne denize girebilmiş ne keyfini çıkarabilmişiz, illa da deniz çuprası tutacaz diye kendimizi yemişiz, sonunda ver abi ver kalamar olsun dedik. Ayıklanmış bir kalamar aldık, yine bir mekan bulduk kendimize , yok, yok , yok. Sorduk mekanın yaşlılarına nerde tutulur çupra diye, kumluk yerlere gidin dediler. Gittik sarımsaklı Plajına, bi deniz bisikleti kiraladık, aldık kalamarı , oltaları açıldık dubalardan, salladık oltayı, heh tuttuk diyoruz, isparos geliyor, ağzındada bizim kalamar parçası, hayvan yutamamış bile ayakkabı köselesi gibi maşallah… iyi dedik kardayız yem gitmedi. Altık balığı pedalların kenarında ki boşluğa, sonra bidaha salladık , yine isparos, yine yem balığın boğazına takılmış, haydaaa… bu yem anlaşılan bitmeyecek. Bulamadık ortasını ve vuramadık çuprayı… Koskoca EGE bize balık vermedi, o iğnedeki kalamarlar akşama kadar bitmedi, kalan kalamar gövdesini de denize attık tuttuklarımızı da, kısmet deyip döndük, tatilde böylece bitti… :(

Şimdi sorarım bizden balıkçı olur mu?!

2. Olmaz:D

Ben de ağustos başı Cunda'da tatildeydim, bende de bişey yoktu koca tatilde:D

O yüzdendirki bizden balıkçı olmaz:D

3. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    hocam fetvayı vermiş olmazsa olmazdır;)

4. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    hikaye çok güzeldi okudum biraz güldüm birazda denizde ilk olta attığım günleri anımsadım :). Sizden balıkçı olur neden olmasın bu kadar azim ettikten sonra elbet bir gün deniz size karşılığını verecektir. Bende ilk defa edremite gittiğimde elimde bir adet mantarlı olta yem olarak ekmek saatlerce denizin başında millet yüzerken öylece bakıyodum ne zaman balık gelecek diye. Sonra sonra aynı sülünez dediler iyi vurur aldım baktım birşeye benzemiyo tak at ilk isparaozları yakala o olmadı mamun al onu tak bunu tak hem sonuç aynı isparoz kaya balığı. yaklaşık 6 senedir her 2 ayda bir eşimin ailesini ziyaret etmek gidiyoruz 2 senedirde her gittiğimde zamana bağlı levrek-zargana-yılan balığı tutabiliyorum. Olay bence kullanılan yemde yada olta takımında değil olta attığımız yerdeki balıkları tanımakta. Levrek ya güneş batarken yada gün doğarken geldi hep zargana ise mevsimini özelliklede ekim ayını bekler yılan balığıda yazın sıcak gecelerde zaten sürekli uğrar cupra ise sürüler halinde gezer şansın varsa ve gece ay yoksa cupralarıda yakalarsın. Ama en önemlisi balık tutmanın o heyecanını ve hevesini kaybetmemek. Tecrübeler edindikce yakaladığın balıklarında boyuda aynı orantıda büyür bence

5. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Hocam olmaz diye kestirip atmışsınız, Aslı Hanım çalışkan birirne benziyor, çalıştıkça balıkçı olur gibime geliyor:D :D

6. :eek: Amanınn az kalsın izinde 2-3 gün cundaya takılayım diyordum:eek:

verilmiş sadakam varmış:rolleyes: :rolleyes: ben google earth'a bi bakem:rolleyes:

:D :D

7. Heryerde balıkçı olunur ama Cunda'da olunmaz;) :D

Patriça sahilini arka tarafları çok müsayitti avlanmak için,orda bile elde var sıfırdı, 14 cm karagöz geliyordu 15 demiyordu namussuzlar:D Zıpkıncılar bile inim inim inliyorlardı balık yine yok diye;) :D Sonradan aklıma geldiki meğer okuyup üflemeden ava çıkmışım:eek:

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    valla aslı abla ne desem boş sizi biraz tanıyalım ondan sonra sorunun cevabını söyleyebiliriz,şöyle bide fotoğraflar koyun siteye avlanırken çekilmiş aynen bu şekilde bende koydum ama etrafa bakarken balık yoktu yani ,bizde koskoca tunca nehirini kuruttuk :)

ahanda ben işte elimde sigara , sanki bir arkadaşımla görüşmeye gidecek gibi giyinmiş olmama rağmen balık yok :):)

Son düzenleme: 28 Ağustos 2007
  9. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    ayvalık

ben de bu yaz ayvalıkta tatildeydim
    Ayvalıkta özellikle sarımsaklıda balık yakalmak için mutlaka
    açılmak lazım kıyıya yakın yerlerde sadece isparoz çıkıyor
    ancak motorla sabah 5 gibi biraz açılırsanız mercan karagöz hatta uskumru bile almanız mümkün :)

10. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Aslı,

Ayvalık civarı emeklilik yıllarımı geçirmeyi planladığım yerlerdir. Her sene bir ya da iki kere giderim. Ben de, ist'da istavritten başka balık pek tutamadığımdan
    gittiğimde çipura tutmaya çalışırım. Bildiğim kadarıyla çipura kumluk ve fazla derin olmayan yerlerde oluyor. Yine gideceksen, sana Keremköy sahilini öneririm. Son derece sığ ve kumluk bir yer. Şimdiye kadar iri çipura tutamazsam da hatırı sayılır miktarda lidaki tutmuşluğum var dediğim yerde.
    İstersen detaylı tarif ederim. Sahilin karşısında balık çiftliği var, hiç olmazsa oradan firar edenler yakalanabiliyor.:p

Azmini yitirme herkesten balıkçı olur, yeter ki sahiden azmetsin:)

Faysal

11. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    :)

haritada derin ve taşlık yerler nasıl bulunuyor??:p

12. ACCO

ACCO

Favori Kamış:
    ALBASTAR 4500
    En İyi Avı:

siteyi bugün keşfettim:) biraz geç oldu ama.birdaha ki tatil maceralarında nerede ne tutulur sorarız:)

13. Mırmırla karıştırıyor olmayasın:confused: :confused:

14. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    valla yok "oldukça" çipuralar, kaba lidaki hem de:)

Allah'a şükür mırmırla çipurayı ayırdedebiliyorum:p

15. Alibey adasına ilk adımımı atar atmaz sordugum şey " nerde ne avlayabilirim "oldu, hemde çarşı içindeki balıkçılara sordum, " yorma birader kendini, bak yüzmeye gezmeye, buralarda balık tek tük " dediler:D İnat ettim, ama haklı çıktılar:eek: :p

16. ACCO

ACCO

Favori Kamış:
    ALBASTAR 4500
    En İyi Avı:

ama bize öyle demediler, sanırım ellerinde satılacak yem vardı. orada da olur, buradada olur, hatta şurada daha iyi olur filan diye ...hergün gezindik durduk!!

17. ACCO

ACCO

Favori Kamış:
    ALBASTAR 4500
    En İyi Avı:
    vallahi itiraf ediyorum,
    önceden balığa verdiğim paraya üzülürdüm, çatır çatır pazarlık yapardım, ama artık onlara da hak veriyorum ve sonuna kadar da helal olsun ama trolle avlananlar hariç!

18. Yani diyorsunki " kaba lidaki çipuranın büyüğüdür ":confused: :confused:

Galiba herşeyi yanlış okuyorum ben, dün kandil diye içmedim saksı çalışmıyo sanırım, ben iki ayar yapıp geleyim bari:rolleyes: :eek: :D :D :D

19. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    GARANTİ BALIK ,GARANTİ YEM İTİNA İLE MİSAFİR AĞIRLANIR BUYRUN EDİRNEYE

20. ACCO

ACCO

Favori Kamış:
    ALBASTAR 4500
    En İyi Avı:

ben edirnede okudum üniv. i karaağaç da meriç kenarında dsi de piknik yapmaya giderdik. millet balık tutar mangala atardı, ama o zamanlar hiç ilgilenmezdim. acaba ne balığıydı onlar, hadi bakalım?