Ayvalık'da Mercan Avı - 2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MuratS tarafından paylaşıldı.

1. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn International V 50VSX
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Herkese Selam,

Bu benim 2. raporum. Geçenlerde (7 Haziran Pazar) balığa çıktık. Yine aynı tekne (Musti) ve yine aynı meralarda avlandık. Pazar günü şansımıza hava gayet iyiydi ama malesef akıntının çok az olması biraz balık miktarlarını düşük tuttu.

Avlandığımız meralarda 4 adet yunus (tanesi 50 Kg üstü) olarak sürekli bizleri takip etti. Belkide bu yüzden balık az olmuş olabilir.

Ekip: Kaptan Akin Abi, Arkadaşım Ekrem Ve Ben
    Avlanma Metodları: 2 kamış ve elle atma 3 köstekli takımlar.
    Kullanılan Misina:: Ben (0.28 Whiplash Pro), Akın abi (0.50 Renkli Misina), Ekrem (0.45 Angel)
    Derinlik: 35 - 60 Metre aralarındaki kayalık bölgeler
    Mera: Ayvalık, Ilyosta Açıkları

Geri kalanlar aynı diyebilirim. Sabah 05:00 gibi yola koyulduk ve akşamüstü geri döndük. İlk attığımda 1 canavar benim deli çekerli örgümü kopardı. Nerdeyse kamış patlıyacaktı ve yaklaşık 2 saat göğüs ağrısı çektim. Malesef ilk denize attığım oltada bu olması beni hazırlıksız yakaladı. Ne debriyaj ayarı ne de beklentim vardı. Balık asıldı ben asıldım sonuç hüsran.

Sonrasında ise başka canavar iğnemi götürmeyi başardı. Başka olay olarak ta 3 tane ahtopot vurdu. 1 tanesini tekneye aldık. 1 kg altı olduğu için geri saldık. Diğerleri 2-3 kg arasıydı ama malesef son metrelerde kendilerini koyuverdiler. (Akın abi adına üzüldüm)

Neyse Fotoğraflar:

Huzurlarınızda Ben

Arkadaşım Ekrem

Kaptan Akın Abi

Toplam Balıklar 11 kilo cıvarı. (18lik turşu kovası içinde)

Herkes Payına düşeni alıyor bizde! (Yok Yok tutamıyan arkadaşlara destek çıkarız!)

Son Olarakta şu tekne bayaa ilgimi çektiği için çektim Yorumlarınızı bekliyorum!!! :D

Olay budur. Turkish Aklı! :D

Neyse benden bir sonraki ava kadar bu kadar...

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Cennetten manzaralar diyorsun yani:) Harika bir av olmuş. Az kaldı geliyorum oralara:) Bana da biraz balık bırakın :)

3. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Bekleriz Dostum. Herzaman...

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Haydi rast gele . bunları okşayarak sandala çekicen. ne güzel görünüyolar. Afiyetle yiyin.

5. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Güzel av yapmışsınız tebrik ediyorum:D Takımda kullandığınız iğne ve yemden bahsedermisiniz ;)

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler

Mercanlar çok güzel görünüyor. En son fotodaki tekne seyyar kuruyemişçi olmasın sakın. Bilen bilir, yazın oralardaki tur teknelerinde gezen insanlara satış yapan kavun içinde dondurma satan bir tekne vardır :)

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim mükemmel av olmuş.

8. nboran

nboran naci

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    mırmır 600gr
    Ya Haftaya oralardayım bende bi balık organizasyonu yapalım diyordum kaptan bize bu konuda destek olurmu acaba? Bu arada balıklar harika tebrikler

9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Balık tutmadıkları kesin zaten:) Tam yurdum insanı. Baş kısmında 2 turist yatıyor 4 kafa onlara bakıyor:) Ortadakinin ne yaptığını ne sen sooor ne de ben söyleyeyim.:D

10. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Dostum yem olarak İzmir Sülünası ve Boru kurdu kullandık. Sülüna biraz daha başarılı oldu diyebilirim.

İğne olarak ben 04 numara kıvrımlı mavi iğnelerden kullandım. Sap Kısmı mümkün olduğu kadar uzun olmasında fayda var. Ağız kısmı dar ve sap kısmı uzun olsun. Bayaa verimli oluyor...

11. simendifer

simendifer Sennur

Mercanlar çok güzel görünüyorlar, pembiş pembiş. Güzel bir gün geçirmişsiniz, daha da güzelleri olur umarım. :) Son fotodaki tekne de "saldım çayıra mevla kayıra" tadında bir tekne anladığım kadarıyla. :p Neyse, bereketli avlar dilerim, dahasına rast gelsin... :)

12. nboran

nboran naci

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    mırmır 600gr
    Arkadaşlar haftaya ayvalıktayız açılalım diyoruz iyide kiminle.. önerdiğiniz kaptanların teknecilerin irtibatlarını verebilirmisiniz. Söz tuttuğumuz balıkları burda raporlıyacağım. :)

13. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    bu arada size biraz da tiyo vereyim. Gittiğiniz yer böyle olması lazım bu balıklar için!

Dip radarı buna benzesin...

14. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Bu arada bana öm atarsan yardımcı olmaya çalışırım dostum...

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat, 3. raporunda bahsini ettiğin "kamış patlatan" balıklardan görmek isteriz.:) ;)

Aynı avlağı deneyecekseniz, zannederim balık bulucuya gerek yok.:rolleyes:

16. nboran

nboran naci

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    mırmır 600gr
    msj attım saol dostum

17. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Evet. Şimdi bu işi çözmek için kamışı buldum ve 1 adet Penn çıkrık buldum. Az nakit sıkıntısı var. 80 KG lik 58 misina da buldum ve 700 metre aldım. Bayaa hesaplıydı. Kamışta arkadaştan hediye geldi. Bayaa etli birşey. Şimdi buna kendi kanaatimce dev boy iğne yani şöyle 4/0 veya 5/0 a canlı yem takıp aşağı sallıyacam açıklarda. bBak sen o zaakarsın yutar da. man Rapora :D Herkese selam

Telefonumu yazdım istediğin zaman arayabilirsin. Halledemessek bile tanışmış oluruz. Bakarsın beraber gideriz...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Haziran 2009
  18. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Mercanlar

Selamlar ben sitenin yeni uyesiyim. Adim ALI GUL paylasimlariniz icin tesekkurler oncelikle ben de ingilterede yasiyan kibrisli TURKUM ben de guney londrada kiraladigimiz tekne ile 7-8 arkadas baliga cikiyoruz iyi balik tuttugumuzu soyliyebilirim, bu resimleri ileriki gunlerde siteye ekliyecegim,bu arada mercanlariniz guzel murat kardesim.

19. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler Murat.

Güzel bir av günü geçirmişsin. Ekipmanları toplamışsın sanırım yavaş yavaş..

Senden daha büyük av raporları bekliyorum;) çıkrık ve trolling kamış gelmedi mi daha :confused:

20. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Cüneyt saolasın. Kolay gelsin.

Abim misinayı aldım. 700 metre tek takım. Kamış ta kolay buldum uygun fyatlı 3 tane. 1 tek Penn Çıkrık bulmakta kaldı.

İnternational V 50VSW arıyorum. Yurt dışı 490 USD ye kadar buldum ama tr de malesef 1100 - 1300 TL arası. Buda adamı kasıyor haliyle.