Az Alıkoyma, Çok Salma

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    10/08/2012' de Amcam, Amcamın Oğlu, Serhat abi, Bizim Damat ve Ben çıktık yola.
    Saat 24:00, ilk hedef dikili yemci.
    Damat'la bir hafta önce konuşmuştuk. Antalya'da tavuk göğsüyle balık avladıklarını söylemişti. (Antalya'da öğretmen kendisi, tatil dolayısıyla Bergama'dalar)

Bende Bergama'ya gitmeden sırf tavuk göğsünün performansını ölçmek için tavuk göğsü alıp hazırlamıştım. (Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde kestim, tuza gömdüm bir saat bekletip, buzdolabı poşetlerine koydum)

Aldığımda vıcık vıcık olan tavuk göğsü tuzlayınca sertleşmiş bişeye benzemişti.)

Poşetlemeden önce poşet içlerine de ton balığı yağı döktüm biraz.

Saat 24:30'da Dikili'de yemcideyiz. Orada takım yapmak, sohbet, duyumlar falan derken yemciden 01:30'da zor çıktık.

Saat 02:15'te Denizköydeyiz. Hedefimiz mırmır ve çipura. (Olmadı kaba lidakiye de razıyız.)

Saat 05:00'e kadar yaptığımız denemeler sonucu küçük lidakilerden başka bişey tutamadık. Hepsini saldık. Hiç balık alamamak, beklentimiz ölçüsünde balık çıkmaması moralimizi bozmuştu.

Bu moralsizlikle başka bir avlağı denemeye karar verdik.
    Yolumuzun üzerinde olan bademli de bir sahile gittik. Daha önce güzel duyumlar vardı bu bölge ile ilgili.

Serhat abi o kadar yorgun ve umutsuzdu ki, deneme bile yapmadı, arabada uyumayı tercih etti.

Geriye kalan ekip, sahile dizildi. En uzun kamış benimkiydi. 3,90 Lineaffe Spirit Surf. En uzağa ben ulaştırıyordum takımımı. 50-75 gr arası kurşunlar kullandık.

İlk balığı en yakına atan amcamın oğlu çekti. 18 cm'lik bir lidakiydi. Hemen ölçtüm, isterse alabileceğini söyledim, tabi ki hiç düşünmeden aldı.
    Amcam, amcamın oğlu ve damada balık avlama virüsünü ben bulaştırdığımdan onlara göre daha tecrübeli ve bilgiliydim. Ara ara limitler ve balıklar hakkında bilgi veriyordum. Ben yakalasam salardım o balığı ama kendinin karar vermesini istemiştim. Gece boyu zaten yeterince müdahale etmiş yakalanan tüm balıkları salmalarını sağlamıştım.

Hatta ara sıra grup içindeki homurdanmalara ve memnuniyetsizliklere de göğüs germiştim. Ne derlerse desinler dinlemiyordum, o küçük, bu limit altı deyip deyip Denizköyden hiç balık almadan ayrılmalarına sebep olmuştum bir nevi.
    Damat, damat olduğu için sesini çıkartamıyordu. Amcam ve yeğen de kendi kendilerine av yapmaya gitmezlerdi. Avlak ta bilmiyorlardı. Sanırım onlar da o yüzden pek ses çıkaramıyorlardı.

Bi tek Serhat abi'ye sözüm geçmezdi. Çünkü onların damadı da bendim. :D:D:D (Neyse ki Serhat abi benden daha tecrübeliydi. Pek limitleri sallamasa da gözüne küçük gelen balığı da almazdı. Etçi de değildir kendisi, bir balık zor yer. Yemeği sevmese de hırslıdır. Denk gelirse 5 kiloluk limiti pek kaaleye alacağını sanmam ama bugüne kadar denk gelmemişti. (Bu avda da denk gelmedi zaten :D:D:D)

Neyse; sonra bizim Damat çekti 15 cm'lik bir lidaki. Bende çetvel balığı ölçerken herkes başıma toplanmıştı. Alalım artık der gibi çaresiz gözlerle bakıyorlardı. Balık 15 cm çıkınca. Grup çılgınlar gibi sevince boğuldu. :)

Önceki balıkta limitin 15 cm olduğu bilgisini verdiğimden ve onların o sevincine şahit olduğumdan vicdani limitten bahsedemedim. Bahsetsem bünyelere çok ağır gelecek belki de beni denize atacaklardı. :)

Sonra ben karagöz çektim. Herkes gene başıma toplandı. Ölç bakalım Volkan, kaç cm diyorlardı. Balığı ölçtük 16 cm gibi bişeydi. 18 cm'den küçükleri salmamız gerektiğini söyledim. Grup sevince boğuldu gene. :D:D:D

Ben ilkkez balık yakalamıştım ve limit altı kalması onlarda bir nevi bütün gecenin intikamı hissi uyandırmıştı. Sabah olmuştu ve çekim yapmak için bundan güzel fırsat olmazdı. Bende fırsat buldukça çektim ama 3 balığı çekebildim. Damat çekmemi beklemeden salıyordu çünkü. :)

Bende bekle demedim zaten, amaç bakın nasıl salıyoruz değildi ne de olsa.
    Çekeceğimi söylemiştim sadece ve söylediğimi yapmak istiyordum. Belki yeni başlayanlara örnek te olurdu. :)
    Saldığımız balıklar ahım şahım olmasa da başlangıç için güzeldi. Yeni başlamış sayılan akrabalarıma örnek olmak açısından da güzeldi.

Hem raporlarda onu saldım, bunu saldım diyordum ama pek görsellik yoktu ve havada kalıyordu. Yaptığım yanlışlar ise ortadaydı. :D:D:D

Doğru yaptıklarımı da göstermek gerekti bi nevi. :)

Avı 2 lidakiyle bititrip, döndük sonuç itibariyle.
    Rapor çok baştan savma oldu, :D farkındayım ama videoyla çok uğraştım. :D

Herkese rastgelsin, tadında avlar dilerim... :)

http://www.youtube.com/watch?v=3pQ3csgwwJ8

Son fotograf Bergama'nın meşhur ramazan helvasıdır. :)

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    az kaldı abi az bende geliyorum izmire :D gerçi bergamada çok uzak ama elbet senlede avlanırız :) iple çekiyorum valla o günleri...

balıklar için tebrik edecektim ama balık yok ortada :D salınanlar için tebrik edeyim bende madem :D

3. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Sunum Harika Ramazan Helva ' sına bayıldım :D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Furkan. Balık yok değil ama küçükler genellikle. :p
    Ara sıra irileri de denk geliyor tabi başkalarına. Büyüyemediler, gittiler... :D
    Levrek yokluğunda avuntu işte. :) Tam büyürler, levrek sezonu başlar. Bizde levreğe gideriz, gene boş avlar. :D:D:D

Duyumlar genelde yanıltıcı. Yemcilerde yok şurda 8 tane çipura yakalanmış falan diyorlar, biz gidiyoruz hepsi lidaki. Kabası bile değil.:eek: :eek: :eek: :(
    Millet alıp, çipura diye yanlış yönlendiriyor işte.
    Eylül ortalarına kadar çipura denemelerine devam ederiz, bakalım boyutlar değişecek mi?:confused:
    Senle de levreğe gideriz elbet. (Derslerin müsait olduğunda:D:D:D)
    Sen İzmir'in güneyinde olacaksın sanırım, avlak araştırakoyarsın güneyden (merak ediyorum, birde güneyi denemem lazım :D) :D:D:D

Teşekkürler Deniz, ramazan helvasını bende çok severim. Nişastayla yapılır bildiğim kadarıyla. Dışı biraz çıtırdak içi yumuşakça olur. Şerbeti koyu ağdalıdır. Taze ve iyi ustanın elinden çıkanı nefistir. :)
    Yalnız ramazan boyunca yapılır, ramazan bitince ilaçlık bir halka bulamazsın. Bildiğim kadarıyla yalnız Bergama'ya özgüdür. :)
    Kimisi çok sever; kimisi hiç sevmez. İlginç bir tatlıdır.

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Volkan bizim balıkları ölçmeye ne zaman geliyorsun :laughing: :laughing:

Balıklar da ne güzel bekliyor " Abi ölçtüysen haber ver, böyle fazla duramıyorum" der gibi duruyorlar :laughing: Zaten suya bıraktığında gidişlerinden belli :D

Rastgelsin dostum :)

6. farukbaran

farukbaran Faruk

Güzel anlatım güzel bir video,tebrik ederim.

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    güzelbahçe taraflarından mevsiminde çok güzel levrek alındığını duymuştum benim bir akrabamdan. canlı isparozla yakalıyorlarmış genelde.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Ahahahhahaha

Çok zor be kardeşim, keşkem imkan olsa, yakında olsanız da gelsem. :)

Balıklar, harbi benim de dikkatimi çekti videoyu izlerken. Kuzu kuzu durmuşlar. Şu herif bi poz çeksin de nasıl olsa salacak der gibi beklemişler.
    Canlı belirtisi yok nerdeyse, hele ki lidaki... :D:D:D

Gidişler müthiş ama... :D:D:D

Arkalarına bakmadan nasıl da yardırmışlar, sanki nitro takılı motorlarında.
    - "Bu herif, fikrini değiştirmeden gazlayalım" der gibiler :D:D:D

Sana da rastgelsin kardeşim. İstanbul'dan döndün mü, performansını göremedik. :D:D:D

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Volkan sen yaz, balık olmasa da keyifle okunuyor :) Duyarlılık için tebrikler..

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, size de rastgelsin. :)

Oooo Furkan, gelmeden duyumlar hazır. :)

Bırakmayla yakalıyorlar desene. Bırakmayla şans elbet daha yüksek ama ben pek denemedim şahsen. Denemeye açığım ama. :D:D:D
    Önce isparoz yakalamak lazım tabi. :) Bu mevsim kolay da, kışın pek olmuyor kuzeyde. :) Bakalım, deneriz. 2-3 bırakma yapıp, atçeke devam. :D:D:D

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    at çek olayına fena taktım kafayı ama makineyle kamış için maksimum 60 70 lira ayırabilirim ilk başta. hazır konusu açılmışken şunlara bakar mısın bi abi fikrin nedir?

makine olarak bu tarz bir şey düşünüyorum 30luk.

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-14249-REMIXON-WONDER-OLTA-MAKINASI.html

kamışta şu ikisi gibi...

http://www.anadoluavmarketi.com/u-spro_boxxer_spin_25_240_mt_10-30_gr-3011.html
    http://www.anadoluavmarketi.com/u-cormoran_profiline_240m,_10-40gr,_2_parca__-4529.html

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Anlatımındaki bu nefis tadı nasıl izah etmeli bilmem ki? Eğrisi ve doğrusuyla ne yaşanmışsa, açıkyüreklilikle anlatıyorsun. Önceden de böyleydi hala da böyle. Herşey bir tarafa, hele de dürüstlüğüne saygı duymamak mümkün mü? Dosta gösterilen yara misali hiç yüksünmeden kendinle barışık, abartısız başarılar yanında, insani yenilgiler de hepsi senin o koca yüreğinin ifadesi. Satır satır cümlelerin insanlığımıza birer dokunuş. Yüreğine sağlık gubani. ;)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Deniz, beğendiğine sevindim. :) Sana 5 kat büyükleri rastgelsin... :)

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Vallahi İstanbul'da sunumdu, toplantıydı derken gezemedik bile banghead Son gün Büyük Ada'ya gidip turladık biraz o kadar. Performansı, hafta içi yine Yumurtalık'ta göstereceğiz :D

15. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Bizimde var benzer ılgınc bır tatlımız ( KEREBİÇ ) resım atmak istemedim belkide bilindik birşeydir ama heryerde bilinmiyor tabi Mersin' e has google'ye havale ediorum seni tatlıyı sevdiginden oturu :D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tam öğrenci işi ama o fiyatlara alabileceğin en iyi takımlar bence Furkan. (Kamış hangini alırsan al ikisi de fiyat performans olarak iyidir diye tahmin ediyorum.
    Spro 10-30 gr. Wtd çalışacaksan biraz esnek kalabilir. Ben olsam 10-40 atarlı cormoran'ı tercih ederdim de benimki biraz farazi kalıyor. Bence imkanın varsa iki kamışı da bizzat incele derim. İkisi de o fiyatlara isabetli seçimler olur bence. Wtd aksiyonu düşünmüyorsan 2.70'lik modellerini almaya bak derim.

Makina ise aynı model değil ama bi remixson var bende. 30'luk ve 5 bilyeli sanırım benimkide. 6 ay oldu sanırım alalı bi sorun çıkarmadı. Fiyatına göre iş görür bir makina. Ben tekne avlarında kullanıyorum gerçi. (Uygun olmasa da:D:D:D) Bence bütçeye göre güzel seçimler yapmışsın.

Hayırlı olsun şimdiden. :) Bol nasipli olsun. :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    vay Volkan müzikli klipler falan :D

tebrikler, beklediginiz çupralar saginizdan atip solunuzdan kaçmis da olsa güzel bir av geçirmissiniz. ortam çok güzele benziyor. devamini bekliyoruz

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne yazayım bilemedim, Nuri abim. Öncelikle teşekkür ederim.
    Bir satırda yazsan, bir pragrafta açsan nasıl beceriyorsun bilmiyorum ama insanın en hassas noktasına ulaşabiliyorsun. Her kelimenden çok farklı bir insan olduğun belli oluyor.
    Bu site sayesinde seni tanımaktan çok mutluyum.

Seni örnek alıyoruzda bişeyler karalıyoruz çapımızca. Allah işlerini rastgetirsin abi. Herşey için çok teşekkürler...
    Herşey gönlünce olsun... :)

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güzel kafa dağıtmışsınız. Balık mühim değil ne de olsa. Serhat abin sanırım 5 kg limit hiçbir zaman dolduramayacak.

Az kaldı, balıklı raporlar yazacağımız günler geliyor. O saldıklarınızı Topluyacağız bayramdan sonra:D Tabii büyümüş olarak.

Volkan kardeş hani bize Bergama Helvası:hungry:

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla bekliyordum başka bir avlakta bakalım neler çıkartacaksın diye ama nasip olmamış, sağlık olsun. Sağ salim gidip, dönmüşsün ya bu da yeter. :)

Yumurtalık avı perormansı şimdiden belli. :D:D:D
    En kısır gün 5 mırmır çıkarırsın, oltanı denize atmadan. :D:D:D

Nasıl bir yermiş orası da, nazar değecek Allah korusun. :D:D:D