Az Foto, Az Balık (5 günlük iznim)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Başlık az kuru, az pilav gibi oldu. İdare edin. :)

Geçen hafta izne ayrıldım. 5 gün izinliydim, pazartesiden cumartesiye...
    Cuma İzmir'den çıktık. Bergama'ya 10 kilometre kala eşimin telefonu çaldı. Arayan Serhat abi. Volkan'a sor bakalım balığa gidecek mi?
    reeling reeling reeling mrsparkle Arkada oturan eşimle göz göze geldik, ağzımdan hiç kelime çıkmadan eşim cevap verdi. - Gidecekmiş abi. :D

Cuma gece 24:30'da yola çıktık. Saat 01:30 da dikili'de teknedeyiz.
    Sabaha kadar yapılacak bir av. Sardalya, kadın çorabı, takımlar, kamışlar herbişeyimiz tam.
    Yem 2 paket boru kurdu ve 6 bardak mamun.
    Hedef : Karagöz (zavallım, bıktı bizden) ve mercan.

Kadın çorabının içine sardalyaları doldurduk, ağzını iyice bağlayıp sarkıttık aşağıya. Bu balığı toplayacaktı sözüm ona.
    Oltaları salladık aşağıya. 1 saat kadar bekledik, vuruşlar var ama çok zayıf. Sürekli yem yediriyoruz. Mamunları iğneye geçiriyorum, o yetmiyor birde kıpraşmasın, rahat dursun diye yem ipiyle bağlıyorum.
    Böyle yapmama rağmen yemlerden eser kalmıyor. Aşağıda bi mendavur var ama ne? Serhat abimin canına tak edip iğneleri küçültüyor ve aşağıdaki mendavur yüzünü gösteriyor. Erkek mercan, bir diğer adıyla babası belli olmayan mercan. :D
    Zaten böyle bir hainliği babası belli olmayan bir balık yapar. Keyifler bozuluyor ama yılmak yok. İnatla özellikle mercanı arıyoruz. Serhat abi benden daha dinç. Kendi işi olduğu için uykusunu alabiliyor, ben ise gene perişanım. Uyku gözümden akıyor. Beklenen balığın da olmaması hepten uyku moduna sokuyor beni.
    Ben uyuklarken Serhat abi dirençle çalışıyor ve beklenen ödülü alıyor, güzel bir boyda mercanı tekneye alıyor. Bir an uykum dağılır gibi oluyor ama balık çok keyifsiz. Sabaha kadar 1 kere kerteriz değiştiriyoruz orada da Serhat abi 2 mercan alıyor. Toplam 3 mercan boyları 20 cm kadar. Bende arada 1 tane karagöz alıyorum ama 15 cm bişi. Hiç düşünmeden teknecinin şaşkın bakışları ve tam tavalık sözleri arasında salıyorum. Serhat abi ve tekneci gülüşüyorlar. :)

Hava aydınlanmaya yakın yemli avdan ümidi keserek sırtı yapalım diyoruz. Tekneci bizden hevesli. :) Kıyılarda ispendek çoğunlukta olmak kaydıyla levrek çıkıyor bazen diyor. Sahtelerimi tekneci Volkan abi de çok beğeniyor.

Bu sefer Rapala Maxrap 11 cm Fb'yi ben takıyorum. Serhat abim de Fayu renk kodlusunu takıyor. Başlıyoruz kıyılarda seyirtmeye... :)
    Hiç umudum yok, bi gözüm zaten teknede nereye kıvrılsam diye bakıyo. Misinam kamışın ucuna dolanmış, öfleye pöfleye kurtarmaya çalışıyorum ama uykudan elim ayağım kesilmiş. Serhat abim, dur ben yapayım diyor misinayla uğraşırken birden bir şapurtu kopuyor. Bir balık su üstünde takla atıyor ve kamışımda bir ağırlık.
    Feryadı basıyorum :D Abiiii yakaladımmmm.... :D
    Misina kamışa dolanık çekemiyorum. Tekneci misinadan çek misinadan diyor. Zaten misina Serhat abimin elinde olduğundan balığı Serhat abi çekiyor:( :rolleyes: :eek: (Bendeki şanş işte:D)
    Balık tam teknenin yanına gelince, haydaaaa bu ne ya????
    Zarganaya benzeyen bişey abi diyorum:eek: . Oysa beklentimiz levrekti.

Serhat abi balığı tekneye alıyor, tekneci dahil hepimiz şaş. :D
    Tekneci buralarda çok turna olmaz, çok şanşlısınız. Hemde çok güzel boyda.
    Benim canım biraz sıkılıyo açıkçası. Sevinçle karışık bir burukluk :rolleyes:

Tekneci sahteden kurtarıp, yem köpüğünün içine atıyor. Balık ölçmeye gerek olmayacak şekilde 60 cm'den küçük.:( 50 cm kadar...
    Salmayı düşünsemde bir müddet salamıyorum maalesef. :(
    Merakıma yenik düşüyorum. :( : Hiç turna yemedim, balıkçılarda da satıldığını görmedim.
    Bir arkadaşımız yakaladığında bazen kedilerine verdiğini etinin pek lezzetli olmadığını yazmıştı. Başka bir arkadaşımız da çok beğendiğini, tadının damağında kaldığını yazmıştı.
    Ayrıca Orhan Baba usulü kapama yapmam lazımdı. :) Hanidir merak ettiğim ama o tür bir balık tutamadığım için yapamadığım bir tarifti.
    Ayrıca kısa zaman önce 26-28 cm turnaların yumurtlama olgunluğuna eriştiğini öğrenmiştim. 50 cm çok ta insafsız bir av gelmedi o açıdan. Ancak ne olursa olsun hatalı olduğumu da biliyordum. :(
    Daha sonra levrek arasak ta bir türlü denk gelmedi. Eve 3 mercan 1 turnayla döndük. Turnayı ev halkı da görünce çok şaşırdı.
    Kimse kıpraşmasın, ben bundan kapama yapacam dedim ve balığı yüzdüm. Fileto çıkardım. Pek beceremedim biraz parçaladım ama gene de amacıma ulaştım. Kapamanın tarifine baktım uzun uzun.
    Tuz, karabiber, soğan, 8 dk. kısık ateşte biraz zeytin yağında pişecekmiş.:confused:
    Ah be Orhan amca içine bişey de koymamışsın, bişeye benzemezse sol kulağını çınlatırım haberin olsun diye düşündüm. Balığı yapmadan önce biraz güneşte bıraksam on santim kadar salar mı acaba da dedim fotograflamak için ama sonra kokabilir diyerek vazgeçtim.

Orhan Baba usulü kapamayı yaptım. Ev halkı ve ben tok olmamıza karşın balığı kapıştık. Çok lezzetli olmuştu. :) Orhan amcanın sağ kulağını çınlattım bol bol. :D

Tekneden havamızı alınca, birgün sonra şakrandan çupra çıktığını öğrenip şakrana gittik. Yem boru kurdu ve madya.
    Akşam 21:00'de başlayan avı saat 24:00'te hiç balıksız bitirdik.
    Ben 1 gün sonra herhalde gündüz çıkıyo deyip, gene çupra denemeye gittim Şakran'a.
    Yem madya ve boru kurdu. Balıklar attığım yemlere fütursuzca saldırıyorlardı. Madya bile dayanmıyordu. Kamışı elimde tutmaya karar verdim. Aniden bir balık asıldı boru kurdu takılı kamışı. Ani bir refleksle tasmaladım. Balık geliyordu ve fena değil gibiydi. Ben işte sonunda bir çupra bireyi yakaladım derken gelen balığın çupra olmadığını gördüm.
    Balığı dışarı çıkardım, gökte ararken yerde bulduk ne işin var buralarda ispendek kardeş dedim. :) Hemen ölçmem lazımdı. Arabaya koşup metreyi getirdim. Balık tam 30 cm geldi. Bi daha ki levrek sezonuna (Eylül ayı)
    35 cm'e çıkaracağımı yazdığım limitim neyseki şu an 30 cm'di. :D
    Balığı aldım ama hedef levrek değildi. Aynı yerden iri bir isparoz daha aldım.
    Başka bir hayvan adıyla nitelenen isparozlardan. Sonra birde şansımı diğer körfezde deneyeyim dedim. Bu arada su üstünde çakmalar oluyor, tam akşam suyu. Ancak hedefim çupra. Atçek yapmaya ve 30 cm'lik bir ispendek daha almaya hiç niyetim yok. Şeytan dürtmeden hemen bölgeden ayrıldım. :D

Diğer körfezde gene başımın belası 15 cm'lik karagözlerden yakalayıp, özgürlüğüne kavuşturdum. Karagöze garg ettiğimden salmak kolay oluyor :D
    (Salmalardan da bir video çekecem bir sonraki ava, havada kalmasın. :D)
    (Ayrıca çok içime sinmediğinden ispendeğin fotosunu da çekmedim)
    Burda karagöz çıkacak sanırım deyip avı sonlandırdım.

Dikili'ye birkaçgün sonra kıyıdan çupraya gittik gene. (taktım çupraya:))
    Ekip aynı. Serhat abi ve ben.

Bir iskele tarif etmişlerdi. İskeleye bir gittik, mekan açmışlar. Masalar, puf yastıklar falan. Ben ihtimal vermesem de Serhat abi şansını deneyip izin istedi. Mekan sahibi de hayret ama izin verdi.:eek:

Oltaları boru kurduyla yemledik. Direk karşıya attık ikimizde. Sonra ayıp olmasın diye birer içecek aldık ve puf yastıklara uzandık. (Konfora bak:D)

İlk 2 saat sonunda 4 miğri çekince moraller dip. (30 cm boylarında)
    Üçünü öldürmeden salabildik, biri Allah rahmet eylesin. :D

Saat 02:00 civarı iskelenin sağından Serhat abi güzel bir karagöz çekti.
    Saat 03:30'da mekan kapandı, bize de yol göründü. :)

Dikili'de iğrenç bir kokareç yiyip (resmen yağ) sabah suyunda evn yolunu tuttuk.

Dün müthiş bir rüzgar vardı. Artık levrek aramanın zamanı gelmişti. Serhat abinin işi olduğundan gelemedi. Ben tek başıma yola çıktım. Avlağa 19:00 civarı ulaştım. 1 araba yemli atıyordu. Hiç atçek yapan yoktu. :eek:
    Neyse deyip, tulumumu giydim. Kayanın birinin tepesine tünedim ama dikkatliyim. Güzel anılarım var nede olsa bu avlakta. Tulumla yüzmek gibi :D

Silikon takıp atıp çekmeye başladım. Saat 21:00'e kadar hiç hareket yok. 1 görüntü aldım. (İspendek)

Saat 21:15'te tam bir levrekçi olan Alparslan geldi ve 15 dakka sonra bir İspendek yakaladı. Baktım ki ispendek çıkacak. Saat 21:30'da pılıyı pırtıyı toplayıp avlağı terk ettim.

Verimsiz geçen izin günlerim gene de zevkliydi. Pek fotograflı olmasa da bi daha ki avda açığı kapatacağımı umuyorum. :)

Rastgelsin... :)

Şakran

Gene Şakran

Bunlarda Karagöz

2. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrikler Volkan çeşit olmuş avlar :) Ben de bi aksilik olmazsa Temmuz başında Enez'deyim :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Arkada oturan eşimle göz göze geldik, ağzımdan hiç kelime çıkmadan eşim cevap verdi. - Gidecekmiş abi.

:D :D :D

bugun sabah 7de çiktimdi evden baliga gittimdi. saat 3de bir sms gelmis ben 4buçukta gordum. sms söyle diyor "nerde kaldin sabahin köründen beri?" :D :D :D

tebrikler Volkan... ah bir kokoreç olsada yesekkkkkkk :p :p :hungry:

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Okan, çeşit oldu ama hem sayıca çok verimsiz hemde limit olarak beni tatmin etmeyen avlar oldu. :(
    Enez taraflarında hiç avlanmadım, balık popülasyonunu bilmiyorum ama Karaburun taraflarını aratacağını düşünüyorum. Gene de belli olmaz tabi. Umarım keyifli güzel avlar yaparsın. :)

:laughing: :laughing: :laughing:
    Balıktayken zaman su gibi geçiyor gerçekten Roy. :)
    Benzer sitemleri bende çok işitiyorum. Eşimin abisiyle balığa gidince pek sorun yaşamasam da, tek gidince saat başı kontrol telefonu avı bozuyor.

Buralarda da harbi kokareç kalmadı sanki. Dışı bir tur kokareç, iç kısım yağ. :( Ne yağı olduğu da belli değil.:confused:

Rastgelsin Roy, hedefindeki turnaya kavuşursun İnşaallahhh... :)

5. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, tam bir amatör ruhuyla, umudunu hiç kesmeden, mümkün olan her yöntemi deneyerek avlanıyorsun. inşaallah bunun sonuçlarını göreceksin. balıksız dönsek de tecrübemiz artıyor ;) hem deniz havası da alıyoruz. ben de bugün çok uğraştım bir tane bile tutamadım, kısmet işte.

6. dr.zeki

dr.zeki zeky

Tebrikler Volkan; yine keyifle okuduğumuz bir av güncesi döktürmüşsün. uykusuz hergece, ama hep balık peşinde. Umarım 2012 de güzel trofeler ile kavuşursun. Beni sorarsan bu taraftaki meraları tanımaya çalışıyorum. geçen hafta 6-7 ispendek yakaladım. bir tanesi 700 gr civarıydı. ama sizin oraların, kamışı yamultan , kalama öttüren levrekleri gibi değiller. Buralarda Kasım gibi olurlarmış. Onlarla da tanışacağım İnşallah. Sana da hep rastgelsin. selamlar.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bugünkü talihsizliği okudum, tekrar geçmiş olsun. Tek eğlencem balık avlamak gibi bişey. Hiçbir balığı küçümsemeden farklı türlerde balık yakalamak hoşuma gidiyor ve her yöntemi denemek istiyorum. :) Jiging bunlardan biri özellikle ama farklı malzeme, ekipman ve tekne lazım.
    Bi tek jiging kaldı gibi tuzlu suda. :)
    Hırslı değilim, aman masrafı çıkarayım diye düşünmüyorum ama bazen zayıf düştüğüm durumlar oluyor. :p (Turna gibi)
    Yazmasam aldatmış gibi de hissedecem. Eleştiriye de açığım aslında.
    Turnayı almaktan rahatsızım aslında, bunları ondan yazıyorum :p
    Neyse yedik bi halt :D
    Sana da rastgelsin... :) Bol deniz havası aldım, dediğin gibi. :D

Zeki, çok iyi. Demek sezonunda iri levrekler çıkacak. Avlak keşfine devam. :)
    Ç.lı tam takır kuru bakır. :) (hemen hemen hiç duyum yok)
    Vietnam levrek veriyo ama onlarda ispendek boyutlarında. Atçekten daha fazla zevk alsamda ispendek yakalamak ve konturpiyede kalmak istemediğimden pek atçek yapmadım izin boyunca.
    Sanırım ekime kadar pek büyük levrek çıkmayacak gibi.
    Sana da rastgelsin, yeni mekanlarında... :)

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yine cok guzel anlatmissin, detaylarla keyfine ortak ettin bizleri Volkan, sagolasin. :)

Cok balik cikmasa bile izni deniz kiyisinda ve balikta gecirmek gibisi yoktur. :thumb:

Ellerine saglik..

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İbrahim abi. Çok balık çıkmasa da deniz kenarında bolca bulundum. Bende böyle teselli ediyorum kendimi. :D

Sana da rastgelsin... :) (Çok daha güzelleri)

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Volkan, bence sen gel Adana'ya güzel bir av yapalım bol çeşit :D

Teşekkürler güzel anlatımın için :)

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Almanya sanki kupayı alacak gibi duruyor:laughing: Volkan abi nasılsın:)

Şuanda maçın tekrarını açtım tam bakıcam, senin raporu gördüm ve balıklama daldım:) Bende kendimi bıkmaz sıkılmaz sanardım:) Yine harika bir tatil harika bir hikaye. Öyle harika ki maçı izleyemedim:laughing:

Turna icin yazık olmuş diyemeyeceğim cünkü 1 adet. Afiyet bal şeker olsun:)

Ben baya bir paslanmışı balık konusunda kısmetse salı ısınma turlarına başlayacağım. Eğer uygun olursam senin yapmak istediğin gibi vidyo cekeceğim ama hem limit altlarıni hemde aynı türden 1 den fazla gelenleri salarken:) Fazla tutunca hem yazık oluyo hemde buzluğa girince tadı kaçıyor meretin:)

Daha güzel avların olsun abi

Saygılar:)

12. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli dostum Volkan,

Herseyden evvel cok renkli ve tam bir amatore yakisacak, onun amator balikciliga duydgu aski buram buram icimize dolduran paylasimin icin sana cok tesekkur ediyorum.Okurken cok keyif aldim.

Bu duygularla devam ettigin surece yakaladigi baligi tebligleri tamamen izliyecek, secebilecek, yakala sali basariyla uygulayabilecek bir amator balikci olacagin kesin. Sen su anda bir kopruyu geciyorsun ve bunu da bizle samimiyetle paylasman cok nazik ve cok guzel.Bizler neyin nicin yapilamadigi hakkinda da senden bilgi aliyoruz.Keske herkes bu duygularla ve samimiyetle paylasimlarini hazirlasa da onlara elimizden gelen yardimi gostere bilsek.

Sana yakala-sal da daha emin adimlarla ilerliyebilcegin bir bakis acisini paylasmaya calisayim.

Eger saldigin baliklarin bir fotografini cekebilseydin(salma esnasinda) ve bunlarla paylasimini acabilseydin bence rengarenk, Egenin ve dostlugunuzun buram buram icimize akacagi bir paylasim olurdu.Simdi sanki cok verimsiz gecmis gibi gorunen paylasimin aslinda cok verimli gecmis bir paylasima donusurdu.Bizlerin yakala-sali bir turlu sindiremiyesimizde ki en onemli yaptigimiz hata tekneden veya avlaktan eli bos ayrilmayi bir turlu sindiremiyisimiz.Sanki bu olunca acemi balikciyiz, sanki eve eli bos donunce amaclarina ulasamamis , ogun yenilmis gibiyiz.

Ancak bu boyle degil. Bir dene...Cekebilecegin kadar foto cek balikciligin esnasinda. Salinmasi gereken butun baliklari onlarla bir foto cektikten sonra, bir de salarken fotoladiktan sonra eger limitlere uygun balik gelmemisse, eli bos don eve ve sevgili ev halkini soyle bir cevrene topla , onlara ac fotolarini goster, neyi nicin yaptigini gururla, mutlulukla anlat... O gun sofraya oturdugunuzda gene yiyeceginizin olacagina,ancak o sofrada sana bakan seni seven gozlerin, seni bambaska bir acidan yeniden tanimaya basliyacak yakinlarin olacagina eminim.Hem onlari da avina ortak edeceksin, hem onlarinda dunyasina baliklarin korunmasi gereken canlilar oldugu bilincini de vereceksin.Anamiz, babamiz, esimiz pazardan donerken "bugun balik almak canim cekti ancak balikci da bir ton limit alti balik vardi.Acidim, kizdim , almadim" dedikleri gun bu iste gercekten bir seyler degisiyordur.

Bir de boylesi bir paylasimin mesaji acisindan burda bizler icin ne kadar degerli olacagini takdir eder de oturur , boylesi yakala sal fotolariyla, surdurulebilir balikcilik yolunda hizmet icin eli bos donmeyi goze almis yuksek gonulle bir paylasim cikarirsan o zaman elinin kesinlikle bos olmadigini gorecek, cok degerli bir balikci oldugun kadar, ogun cok degerli bir balikcilik yaptigini hissedeceksin. Buna eminim.

Bunlarda benim samimice seninle paylasmaya calistigim bakis acilarim.Hasretle kucakliyor, sevgi ve saygilarimi gonderiyorum.

Yepyeni paylasimlarinda bulusabilmek umuduyla.

Saglicakla kal dostum.

Gonlundekine rast gelsin.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İnan. Bir paylaşımınızda kulaklarımı çınlatmışsınız, :D Adana'da seni misavir etmeye kararlıyız demişsiniz. :D (okudum, cevap yazmadım)

Madem burda da yazdın; yazayım:D

Ben Adana'da 15 ay askerlik yaptım. (Usta birliğim)
    Yüreğir ilçesi, Adana Jandarma Bölge Komutanlığın'da.

Bi daha Adana'ya gelirsem diye büyük söz söyledim di :D
    13,5 saat sürüyordu sanırım otobüsle. :D

Kısmet belli olmaz ama pek gelme gibi bir düşüncem yok.
    Gerçi çok tav oluyorum avlarınıza ama orkinos çıkmadığı sürece zannetmiyorum.

Şimdi şakadan orkinos yazdım ya, Orhan abi gider yakalar. Korkuyorum artık ondan. :D

Rastgelsin, tüm ekibinize... Orhan abiye kaptırma verimli kerterizi... :D

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler Volkan izmir her yönüyle cezbediyor, sanırım izmire taşınsak birde botumuzun olması lazım :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Çağrı. Maçları pek izleyemiyorum. Oğlan, hanımın dizileri falan derken maçlar yalan oluyor. :)
    Almanya'nın bir maçını izledim, kimleydi hatırlamıyorum ama ilk yarı 2-0 öndeydi, ikinci yarının başında 3-0 yapmıştı. Sonra eşim, Volkan ben diziyi açıyorum deyip değiştirmişti kanalı :D Adını Feriha Koydum mu ne vardı? :p
    Keşke adını Feriha koymasalardı, belki kaderi farklı olurdu da bende kurtulurdum. :D
    Almanya gerçekten güzel oynuyor, umarım hak eden kupayı alır.
    Bu hafta eşim Bergama'da kaldı, ağız tadıyla maçlar devam ediyorsa izlerim. :)

Bu arada iyi sayılırım, işe başlayınca keyfim kaçtı biraz ama idare ediyorum. Sen de iyisindir umarım. :)

Isınma turları için başarılar dilerim. Atçek yapacaksan ortalık ispendek kaynıyor. :D Gönlündeki rastgelsin... :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Hüseyin abi. Tespitlerin gerçekten çok yerinde, yazacak eklenecek pek bişey yok. Değerli yorumların ve yardım eder tarzındaki yoldaşlığın, dostluğun için de çok teşekkürler.
    Evet güzel abim, daha yolun başındayım, şu an bir köprü üzerindeyim ama geçiyormuyum tam emin değilim. :D Bende öyle düşünüyordum ama bu turna beni sarstı. (Madem o kadar sarsılacaktın, salsaydınya diyeceksiniz belki de ama) Salamadım işte, biraz merak, ilk turnam olması, okuduğum öğrendiğim bilgileri kendi çıkarıma yontmama sebep oldu sanırım. Tam da bilmiyorum, düşünürüm bir müddet daha. Bi eksiklik var ama ne? Belki de doyuma ulaşmamak, belki de görmemişlik.
    Kırmızıyla işaretlediğim bölümde bulunduğun tespitler çok doğru genel olarak. Bana ikinci sanki bölümü daha çok uyuyor. Balıksız dönünce yenilmişlik, becerememişlik hissi bende daha etkili. Acemi balıkçı olma konusu ise ben seviyorum abi, acemi balıkçı olmayı. Raporlarımda da görürsün, kendimi nasıl küçülttüğümü, tüm acemiliklerimi uzun uzun anlattığımı. Bana daha bir mütevazi geliyor, şirin geliyor. Ustalık, üstadlık başkalarına kalsın, birgün o seviyelere çıksamda sanırım bunu hissettirmem. :D
    Kibirimle savaşırken, bunu şişirip, kaşıyacak ünvanlar istemem. Ustalar yanlış anlamasın lütfen, kendi iç dünyamdan bahsediyorum. (Kimseye laf dokundurma falan değil, forumdaki usta ve üstadlarımızı seviyorum)

Bırakma foto ve videoları konusunda haklısın. Bende hissediyorum bu alandaki eksikliği. Bırakacağım balık fazla hırpalanmasın, hava atar gibi gösteriş yapar gibi salacağım balığı çekeceğim derken hayvana zarar vermemek için en yakın zamanda, en hızlı şekilde salıyordum ama bir şekilde kamerayı hazırda bekletmek şart oldu sanırım.

Zahmet edip, az olan vaktini benim için harcamışsın, emek vermişsin abi, teşekkür eder, dostlukla kucaklarım. Bize örnek olmaya devam etmeni, gerektiğinde ensemize şaplağı indirmekten çekinmemeni dilerim. (Eleştiriye de ihtiyacım var :D)

Çocuklarının gözlerin öperim, sevgilerimle... :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Seçkin. Tam benim düşündüğümü dile getirmişsin. : BOT :D

Bende sırtı yapabilmek için bot düşünmüyorum desem yalan olur. Aslında alacak durumum da var ama çok zahmetli olması beni durduruyor.:rolleyes:

Taşımak bi dert, şişirmek bi dert, muhavaza etmek bi dert, av sonu indirip temizlemek başka bir dert. Serhat abinin yardım edeceğini bilsem belki yakın zamanda alırım ama abim çok tembel.:p
    Daha zamanı var benim için, belki bir iki yıl sonra. (Ömrümüz varsa)

Yalnız ne şanstır bilmiyorum ama 2'dir sabah suyunda sırtı yapıyoruz. 2 balık yakaladık. Biri sarıkuyruk, biri turna.
    Balıkları alan sahte Maxrap 11 cm FB renk kodu.

Ya buralar sırtı için çok bereketli yada bana bot aldırıp, gülecek sağ kalan balıklar. :D
    2 avdır içime Orhan Küçükbiçmen kaçmış gibi.
    Tabi biz acemice yapıyoruz sırtıyı. Ağırlık takmadan, kıyıdan.
    Ustalar her derinliği tarayabiliyor. Daha gidilecek çok yolumuz var.

Sanada güzel balıklar rastgelsin... :)

18. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    volkan gene tadından yenmeyecek kadar zevkli bir rapor. gerçi turnayı yakalamak kısmet olmuşta çekmek olmamış :)

bereketli avlar olsun.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Gültekin. Dirençli bir balığı çekmek hiç nasip olmadı gerçekten. Yakalasam da nasip olmadı mı olmuyor demekki :D

Sana da rastgelsin... :)

20. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    valla bende bir ara bu bot olayını baya bir araştırmıştım yaklaşık 3000 liraya güzel bir takım yapılıyor ama dediğin gibi, sadece bot 40-50 kilo, bide motoru var bunun, şişirmesi dert değilde (araç için pompalar var) indirmesi uzun sürer diye tahmin ediyorum, hadi bunları da geçtim hangi araçla taşıman lazım koca yer kaplıyor :D deniz kenarı bir yazlık olsaymış iyi olurmuş :) kısmet bende 2-3 seneye düşünüyorum ama bakalım ne olacak ne bitecek