Az önce yaptığım istavrit ve Yaprak çaparisi :))

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında onurjordan tarafından paylaşıldı.

1. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    selam,,

beden ,0,15 köstekler ise 0,10 uzun aralıklarla 7 iğne..

Kullanım yerin ince ve uzun olduğu için galata köprüsü - Unkapanı köprüsü

2. KANCA

KANCA ümraniye atakent

Favori Kamış:
    LINEAEFFE FERRARİ EXTREME 2000 4.50 cm. 3 parça Cormoran Seacor SURFMASTER 4.20 cm 3 parça
    En İyi Avı:
    elimdeki levrege sordum benden daha büyügü var dedi
    0,15 köstek tavada ne güzel olur canım çekti
    :D :D :D

paylaşım için tebrik ederim;)

Son düzenleme: 27 Kasım 2007
  3. simendifer

simendifer Sennur

Ama biz yaprak tutmuyoruz ki. :eek: Onların uyuyup büyümesi lazım, tutulur mu hiç ? :eek:

4. KANCA

KANCA ümraniye atakent

Favori Kamış:
    LINEAEFFE FERRARİ EXTREME 2000 4.50 cm. 3 parça Cormoran Seacor SURFMASTER 4.20 cm 3 parça
    En İyi Avı:
    elimdeki levrege sordum benden daha büyügü var dedi
    yanlışlıkla öyle yazdı:(
    denize düşen agaç yapraklarını kast etmiş olmalı:rolleyes:
    yoksa biz amatör balıkçılar yaprak çinekop yakalanmayacagını
    sürkülere uymadıgını biliyoruz:cool:

5. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    ya aslında yaprak derken onun kastetmemiştim ama neyse :) yanlış anlaşıldık. Normalde çinekop bilmem kaç cm den bilmem kaç cm ye kadar. bilmem kaç cmden bilmem kaç cm e kadar a sarıkanat yazar. Atıyorum biz(amcam,babam,ben) 17 cm çinekop diyoruz 18 e sarıkanata 16cm yaprak diyoruz yani orda gerçek yapraklardan bashsetmedim.ben çinekop un biraz sıskansına yaprak diyorum yani dilimizde öle kalmış :D 16-17-18 cm lerden çok bahsettik bunlar balıkların boyu yanlış anlaşılmasın muahauahaha :D

6. Niye yanlış anlayalımki..Standartların altındaki boylar bunlar ..bahsettiklerin büyüyünce 25cm ye ulaşır.....lüfer kofana olurlar;)
    Tabii bu boylara rastlamak zordur..canlı yem gerek..canlı izmarit;)

Son düzenleme: 27 Kasım 2007
  7. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    tarifi kolay geniş bir tencereye koyuyorsun köstekleri kaynatıyorsun. sonra süzüp katı yağda tavada az kavuruyorsun zuahauahha :D

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    İsmi Adet / Ağırlığı Boyu (cm)
    Defne yaprağı 20+ / 1 Kg. 10 cm kadar
    Çinekop 16 - 18 / 1 Kg. 11 - 13 cm.
    Kaba çinekop 13 - 15 / 1 Kg. 14 - 18 cm.
    Sarıkanat 9 - 12 / 1 Kg. 17 - 20 cm.
    Lüfer 3 - 8 / 1 Kg. 21 - 28 cm.
    Kofano 1 - 2 / 1 Kg. 32 - 50 cm.
    Sırtıkara 1 / 2 Kg.+ 50 cm ve fazla
    ölçüler bunlar olmalı...

9. simendifer

simendifer Sennur

Biz zaten yaprak diye 16-17-18 cm. olanlarına diyoruz. Sen eğer tezgahta satılanlarla karıştırıyorsan, tezgahta çinekop diye sattıkları yaprak, lüfer diye sattıkları çinekop, kofana diye sattıkları da lüfer zaten.

Canım annem ne anlar balıktan, levrek aldım diye sevinmiş dün, baktım balıklar ispendek, levrek olmaları için daha 10 fırın ekmek yemeleri lazım.

Keşke ben de senin kadar neşeli olup, zuhahuahua diyebilsem her dakika.

10. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tadıda levrek gibi değil zaten hepsi tornadan çıkmış gibi ve asker gibi nizami boy sırasında hiç biri bu boy sırasını bozmaz ne bir cm. kısa ne bir cm. uzun :confused::confused::confused:

11. simendifer

simendifer Sennur

İnsaf yahu, çinekopu bile ayırmışlar, çinekop ve kaba çinekop diye. :)

Benim kanımca aşağıdaki grup tutulmamalı. Yani benim vicdanım bu konuda tebliğ dinlemiyor ne yazık ki.

Defne yaprağı 20+ / 1 Kg. 10 cm kadar
    Çinekop 16 - 18 / 1 Kg. 11 - 13 cm.
    Kaba çinekop 13 - 15 / 1 Kg. 14 - 18 cm.
    Sarıkanat 9 - 12 / 1 Kg. 17 - 20 cm.

12. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    ee burdaki bilgilere görede 14-18 cm kaba çinekop deniyor .. Bazılarınıza görede 16 - 18 cm yaprak oluyor ben anlamadım :S eğer 16-17-18 sn yaprak sa evet yaprak çaparisi yaptım köprüde avlanan herkes te o boyutlarda alıyor ozman bütün köprü yaprak tutuyor... iyice karıştı ya :S

13. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Onur köprü zaten yaprakdan başka tür nadir verir çinekop bile zor düşer köprüye çinekopda acemi olduğum vakitler köprüde tek mantarın iki iğnesine birden yaprak geldiğini bilirim :eek::eek:

14. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Onur bu tablo birza eski onu belirtmeyi unuttum şimdi balık o kadar bol değil onun için kendimizce vicdanımızın el verdiği gibi mesela Senneu'un verdiği ölçüler içinde avlanırsak daha iyi olur

15. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    bunlar ozman yaprak oluyor sanırım :S sanırım ben bir katilim :D

16. simendifer

simendifer Sennur

Zaten sorun da orda ya. Bütün köprü yaprak tutuyor aslında. Ama işte bu tip platformlarda öğreniyoruz hepimiz neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Orada gidip de adamlara tek tek, tuttuğunuz yaprak kardeşim diyemezsin. Yine geldik başa, yani denetlemenin yapılmamasına. Köprüde istavrit diye de kıraça tutuluyor. Bilenler biliyor ama bilmeyenler çoğunlukta ne yazık ki. Aynı şey yaprak için de geçerli.

17. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    ozman ortalık çok beter karaköyde balık pazarındada aynı boyuytta balıkları satıyorlar. kıraçeyle istavritit ayırabiliyorum ama... bu çinekop olayında şu an şoktayım :S

18. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tezgaha bakarsan yandık geçen yıl bir kilo istavrit aldım yemlik Sarayburnu'na vardım balıkları kovaya koyacağım anaaa yarısı yaprak balıkçı kalabalıkdı ne koyduğuna bakamadım arada gazlamış yaprakları birde istavritle aynı kefeye koyulmuşlar oda balıklar için işin ayrı boyutu ;);)

19. simendifer

simendifer Sennur

Tırınırımm... Aslında limit dışı değil yasalara göre. Bu resimdekiler, tebliğe göre lüfer sınıfına giriyor çünkü. (lüfer limiti 14 cm.) :cool: Ancak şu var, bu balıkların ne kadar büyüyebildiklerini düşünürsek, aslında daha yumurta bırakmadan avlanıyorlar, sorun orada yatıyor. ;) Vicdan derken, esasında kastettiğimiz bu. Yumurta bırakmamış balıklar avlanıyor sürekli ve tabi ister istemez, popülasyon etkileniyor. Balık azaldı diyoruz, ama gerekli önlemleri almıyoruz ne yazık ki. Örneğin, ağ göz açıklıklarının genişletilmesi gibi. Tabi bunun yapılması için de, KKGM'nin su ürünleri akademisyenleri tarafından yapılmış araştırmalara dayanarak, balık popülasyonu hakkında bilgi alması, yumurtlama dönemlerini net olarak belirlemesi, ciddi çalışmalara dayanarak, ne kadar büyüdükleri zaman yumurtlama dönemini aştıklarını belirlemesi gerekiyor. bunun gibi daha pek çok araştırmaya kulak verilerek, kuralların yeniden düzenlemesi şart. Ancak bizim ülkemizde, özellikle de balıkçılıkla ilgili kuralların düzenlenmesinde, akademisyenlere pek kulak verilmiyor ne yazık ki.

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar

Sirküler (şimdi tebliğ) hazırlanırken, ilk kural, balıkların en az bir defa yumurtlayacak büyüklüğe erişmiş olmaları.

Lüfer cinsi, iki yaşında cinsi olgunluğa erişiyor, bu yaşta 14 cm boya ulaşmış oluyor, ... falan filan...