Herkese iyi aksamlar dierim. Kac gündür araştırdım, birazdan da sipariş vereceğim.Ama ne olur yardım edin, asagıdaki makineler arasında kararsız kaldım.At-çek ypıyorum buna uygun kamış olarak Cormoran bullfıghter 10-30 aksiyonlu 2.40metrelik kamış alacagım. Karar veremediğim makineler ise 1) Shakespeare Salt Spinning 60lık - 4:6,1 - 4 rulmanlı.Agırlı sizce nasıl, ben bulamadım. 2) Cormoran Chronos AL 11Pi 4000 40 lık - 4:8,1 - 9 rulmanlı 3)Cormoran Rodeo GT 8Pi 4000 305gram - 5:5,1 7 rulmanlı 4)Cormoran Rodeo GT 8Pi 5000 450gram - 5:5,1 7 rulmanlı 5)Cormoran Rodeo GT 8Pi 6000 460gram - 5:5,1 7 rulmanlı Arkadaslar ne olur yardım edın, acaip kararsız kaldım.O kamısa uygun baska bıldıgınız kalıtelı makıne varsa lutfen yazarsanız sevınırım.Şimdiden teşekkurler, saygılar.
Rodeo Gt serisi makineler güzel ama işçiliğini maalesef beğenmedim, bizzat 5000 kullanıyorum özellikle plastik kafası oldukça basit yapılmış. Aynı ayarda makina olarak Remixon rainbow 50 önerebilirim.
Valla zamanında iki arkadaş avmarketinden aldık cormoranları. kullanımı falan neyse de açma teli yayı kırılınca ortada kaldık. saolsun o kadar ilgilendilerki (!!!) bu yayları nasıl temin ederiz bize yardımcı olun diye mail yazmıştık avmarketine. Cevap dahi yazmadılar saolsunlar. O yüzden ben cormorandan uzak derim.
2,40 uzunlukta ve atar değeri 10-30 gr olan bir kamışa alacağın makina 30 yada 40 kalibrelik olmalı..Yani kamış makina ağırlık dengesini iyi kurman lazım bana sorarsan 30 kalibrelik spin önden kalamalı bir makina ideal olacaktır.Hatta bulabilirsen ilave aliminyum yedek kafası worm shaft özelliği olan makinalar daha performaslı ve uzun ömürlü olurlar...Fiyat performans dengesi korunmuş markaları tercih edersen akıllı bir yatırım yapmış olursun...Shimano-Daiwa-Spro-Mitchell bunlardan bazıları...