Bu av benim adıma iki tane ilk yaşattı. İlk olarak; tamamen kendi yaptığım takımlarla ilk defa avlandım ve takımlar gayet başarılı iş çıkardı. Özellikle kullandığım iğneler başta olmak üzere... Bunun keyfinin en başta geldiğini hissediyorum. Bu yüzden başlıkta "öz" dedim. İkincisi ise; ilk gelinciğimi yakaladım. Hatta, canlı bir gelinciği daha önce bizzat hiç görmemiştim. Forum sağ olsun, balık isimleri dahil çok fazla bilgi edindim son 1 yılda. İsmini de öyle biliyorum yani. Nasıl yiyeceğimin tarifine de buradan baktım. Yalnız yemi öyle bir yutmuştu ki, alıkoyma niyetim olmasa da, çıkarana kadar zaman kaybetmem ve yaşamasına izin vermeyecek kadar zarar vermem sebebiyle alıkoymak durumunda kaldım. Bu arada, bu balığın yasal limitini bilen birisi söyleyebilir mi? Ben kısa bir araştırmayla bulamadım. Saat: 19:30 - 22:00 Kamış: Lineaeffe IM-Casting Surf 390 Makine: Okuma Compressa CP 65 Takım: 4 no'lu 2 adet VMC çapraz iğne ve çelik telden yaptığım klasik mantarlı dip oltası Balık boyları: Sarıkanatlar 20-22 cm arası, gelincik ise 24 cm Hepinize rast gelsin...
Emek verilen her şey bir başkadır.İlklerle tecrübeler artıyor.+OLumlu deneyimler motivasyonu arttırır.Paylaşımına teşekkürler.
Tebrikler Metin, insanın kendi yaptığı takımlar ile avlanması gibisi yok bu arada gelincik balığı kayalık civarlarında çok bulunur, bana yeşilköyde çok denk gelmiştir, kurtarabildiklerimi geri salmışımdır kurtarmadıklarımı almışımdır. İğneleri tamamiyle yutar, kaygan ve yumuşak bir balık olduğundan kimse ellemek istemez hatta kedilere atanları çok gördüm Boy limiti konulmamış hali hazırdaki günlük 5 kg limitine dahil olduğunu düşünüyorum
Teşekkür ederim. Hepimize... Sağ olun, sizin de avlarınız daim olsun. Eyvallah abi, sağ ol... Kendi meramdaki(Yeşilköy) avları "Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları" başlığına yazdığım için bu ilk başlıklı raporum sayılabilir. Aa yok, ikinci sanırım. Teşekkürler... Daha irileri evet... Size de... Umarım. Siz de sağlıcakla kalın. Teşekkürler... Ben de peçeteyle falan tutup zar zor çıkarabildim zaten. Yemi de vakum gibi çekiyor herhalde, iki iğneyi de almış ve çok güç anlar yaşattı bana dün. Tadı nasılmış bakalım... Beğenirsem alıkoyarım arada. Onun haricinde, tebriğiniz için teşekkür ederim.
Metin kardeşimizde tabir-caizse artık "OLMUŞ".Kendi takımlarını yapıyor, üstelik olumlu-olumsuz yönlerini araştırıyor. Saygılarımla bol bereketli avlar dilerim.
Tebrikler... Gelincik öyledir, yemin tadına bakmadan direk mideye gönderir Formda temizleme yöntemleri anlatılıyor, tulum çıkarır gibi derisini yüz. Derin dondurucuya koyacaksanda temizleyip koy, Lezzeti başkadır. Afiyet olsun...
Teşekkür ederim, size de... Saygılar... Gelinciğin bugün derisini yüzüp unla tavaladım. Ama maalesef etinin tadını beğenemedim. Biraz esnek gibi böyle, nasıl desem... Sevemedim. Bunun haricinde, tebriğiniz için teşekkürler...
Tebrikler metin nasıl bir keyif aldığını raporunla bizlere yansıttın daha bol bereketli kazasız belasız avlar geçirmen dileğiyle rastgele