Azman İstavritler / İzmir

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında emo3535 tarafından paylaşıldı.

1. emo3535

emo3535 Emre Sincanoğlu

Yakalanan Balık: Azman İstavrit (25-30 cm)
    Tarih: 19.05.2010
    Yer: İzmir kıyılarında bir yer
    Yem: Silikon kurt 8-10 cmlik
    Saat: 05:30 - 06:30
    Takım: 0,30 Asso misina, Silikon kurt. Levrek sırtısı.

Hikayesi:

Bu sabah kıyıdan levrek sırtısı çekmek için 04:30 da sahile indim. Eski ustalar sabah suyu her zaman daha verimli derlerdi doğruymuş. :) Saat 05:30 a kadar kıyı boyunca silikon kurt ile dolaştıktan sonra yavaş yavaş gün ışımaya başlıyordu. Bende kurdu olabildiğince kıvrak dans ettiriyorum. Ama levrekten hareket yoktu. İspendek bile görmedim bolca kefal ve gamit kıyıda dolanıyordu. Ayrıca bulunduğum yerde binlerce sardalya var sürüler halindeler. Yani tam büyük balıkların uğrak yerindeyim. :D Derken bir ara kamışın elimden çekilmek istendiğini fark ettim ve ilk önce iri olan istavriti levrek sandım. İyice bakınca bunun bir azman istavrit olduğunu gördüm. Yanında ekürleri ile birlikte sardalya peşindeyken benim kurt görünümündeki levrek sırtıma dalmış. :D Neye niyet neye kısmet. Deniz bu işte belli olmuyor. 10 dakika sonrada diğerini aldım. Üçüncü ise daha iriydi kurdun peşinden geliyormuş görmedim kurdu kapacakken asıldım çektim önünden. :D Tabi bu arada balıkçılar akın akın sahile inmeye başlamışlardı bile. Beni gören çapari atıyor. Ama çapari tüyleri bit kadar. İri balık iri yeme dalıyor benim kurt doyurucu tabi. :D Ayrıca ben kıyıda geziyorum zaten bunlar sardalye sürüsü peşinde kıyıda dolanıyor. Ama kimseye anlatamıyorum. Sonuç olarak çaparilerin çoğu denizde kaldı kimse birşey alamadı. Bende balıklarımı alıp yollandım. Fotoğrafları evde çekebildim çünkü zaten balıkta fotoğraf çekmek zor geliyor. Denizde balık varken fotoğraf ile uğraşamıyorum. :) Saygılar...

Son düzenleme: 19 Mayıs 2010
  2. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Güzel balıklar terikler.

3. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Tatillerde İzmire geliyorum ama İzmiri bilmediğim için vaktim evde oturmakla geçiyor. Bu istavritler boğazın istavritlerinin on katı falan:) bu bayram uğrarım yanına:)

4. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Porsiyonluk maşalah.İstavritin özü bu.

5. emo3535

emo3535 Emre Sincanoğlu

Hepinizi beklerim abilerim buyrun gelin. Valla ben İstanbulda tuttuklarını gördüğüm istavritleri kıraça diye geri bırakıyorum. Belki onlar farklı türdür ama bilmiyorum. Benim gözüme küçük geliyor.

6. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Tebrikler

Emre kardeşim tebrikler, devamını levreklerle bekliyoruz;)

7. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Avınızı kutlarım verimli bir av olmus.
    Karagöz istavritler her yıl bu zamanlar 1 aylık bir süreçte izmirde av verirler.Akım zamanı yeni baslıyor sanırım izmirin neresinden yakaldınız balıkları.Sizden nokta yer istemiyorum aliaga-yenifoca-eski foca-körfez vs...
    Saygılar.

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tebrik ediyorum bu kadar büyük bir istavrit ilk defa görüyorum, boğazdakilerde iri ama bu daha iri

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Cok aman aman İirlikte bir istavrit Değil ama Yİnede İdare eder Güzeldir gelişi Aifyet olsun Rastgele...

10. modena

modena

ellerinize sağlık...çok güzel bir ikili...afiyet olsun...

11. emo3535

emo3535 Emre Sincanoğlu

İşallah abi.

Teşekkürler. Peki şöyle diyeyim körfez sayılır. Körfezin ta sonlarına kadar giriyor bunlar aslında. Ama körfezin belli yerlerinde av yasak dikkatli olun. Benim avlandığım yere 15-20 metrelere yunus sürüleri yanaşır bu istavrit ve sardalyaların peşinden. O zaman işte tam bir cümbüş oluyor kaçışan sürüleri o mükemmel doğa olayını görmenizi isterdim.

Sağolun. Aslında evet o kadar iri değiller daha irisini bunları avlarken kaçırdım. Kurdu takip ederek kıyıya kadar yanaştı ama nasip değilmiş. :) Bu arada balıkları öldürdüm bile. :D

12. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

başka bir başlıkta heyecanlı heyecanlı anlattıklarını okudum :D:D levrek gelmemiş ama boşta dönmemeişsin orada zaten abiler güzel cevap vermiş onların dediklerinide düşün;) bence problemde yok rastgele buarada aynı tekniği roglonun balık şeklinde olan silikondan sahteleri var onlarda iş yapar tabi usulüne göre vede şansına göre tekrar tebrikler

13. muhsin

muhsin Muhsin YILMAZ

Favori Kamış:
    alba
    En İyi Avı:
    Terkos 5 kg turna
    Tebrikler. Afiyet olsun.

14. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Avınız için tebrik ederim. Ancak bu balık bence istavrit değil de istavritle aynı familyadan "tral" olarak adlandırılan balığa benziyor. Eminim ustalar daha net bilgi vereceklerdir. Bu balıkların 1,5-2kg'lık olanlarını zıpkınla avlayan dalış arkadaşlarım var. Ayrıca İzmir Özdere'de geçtiğimiz senelerde yaptığım dalışlarda bu balıklarla karşılaştığımı da hatırlıyorum.

15. LapinCash

LapinCash

Oooo baya büyüklermiş , şimdi bunların etide şahanedir..Tebrikler..Bol limonlu istavritlere inşallah :)

16. Kyakalı

Kyakalı Recep

Emre tebrik ederim seni kardeşim,afiyet olsun.Bende senin solunda olta atıyordum;) balıklarından tanıdım seni:D :D ha bide kullandığın silikondan:)