Yakalanan Balık: Azman İstavrit (25-30 cm) Tarih: 19.05.2010 Yer: İzmir kıyılarında bir yer Yem: Silikon kurt 8-10 cmlik Saat: 05:30 - 06:30 Takım: 0,30 Asso misina, Silikon kurt. Levrek sırtısı. Hikayesi: Bu sabah kıyıdan levrek sırtısı çekmek için 04:30 da sahile indim. Eski ustalar sabah suyu her zaman daha verimli derlerdi doğruymuş. Saat 05:30 a kadar kıyı boyunca silikon kurt ile dolaştıktan sonra yavaş yavaş gün ışımaya başlıyordu. Bende kurdu olabildiğince kıvrak dans ettiriyorum. Ama levrekten hareket yoktu. İspendek bile görmedim bolca kefal ve gamit kıyıda dolanıyordu. Ayrıca bulunduğum yerde binlerce sardalya var sürüler halindeler. Yani tam büyük balıkların uğrak yerindeyim. Derken bir ara kamışın elimden çekilmek istendiğini fark ettim ve ilk önce iri olan istavriti levrek sandım. İyice bakınca bunun bir azman istavrit olduğunu gördüm. Yanında ekürleri ile birlikte sardalya peşindeyken benim kurt görünümündeki levrek sırtıma dalmış. Neye niyet neye kısmet. Deniz bu işte belli olmuyor. 10 dakika sonrada diğerini aldım. Üçüncü ise daha iriydi kurdun peşinden geliyormuş görmedim kurdu kapacakken asıldım çektim önünden. Tabi bu arada balıkçılar akın akın sahile inmeye başlamışlardı bile. Beni gören çapari atıyor. Ama çapari tüyleri bit kadar. İri balık iri yeme dalıyor benim kurt doyurucu tabi. Ayrıca ben kıyıda geziyorum zaten bunlar sardalye sürüsü peşinde kıyıda dolanıyor. Ama kimseye anlatamıyorum. Sonuç olarak çaparilerin çoğu denizde kaldı kimse birşey alamadı. Bende balıklarımı alıp yollandım. Fotoğrafları evde çekebildim çünkü zaten balıkta fotoğraf çekmek zor geliyor. Denizde balık varken fotoğraf ile uğraşamıyorum. Saygılar...
Tatillerde İzmire geliyorum ama İzmiri bilmediğim için vaktim evde oturmakla geçiyor. Bu istavritler boğazın istavritlerinin on katı falan bu bayram uğrarım yanına
Hepinizi beklerim abilerim buyrun gelin. Valla ben İstanbulda tuttuklarını gördüğüm istavritleri kıraça diye geri bırakıyorum. Belki onlar farklı türdür ama bilmiyorum. Benim gözüme küçük geliyor.
Avınızı kutlarım verimli bir av olmus. Karagöz istavritler her yıl bu zamanlar 1 aylık bir süreçte izmirde av verirler.Akım zamanı yeni baslıyor sanırım izmirin neresinden yakaldınız balıkları.Sizden nokta yer istemiyorum aliaga-yenifoca-eski foca-körfez vs... Saygılar.
Cok aman aman İirlikte bir istavrit Değil ama Yİnede İdare eder Güzeldir gelişi Aifyet olsun Rastgele...
İşallah abi. Teşekkürler. Peki şöyle diyeyim körfez sayılır. Körfezin ta sonlarına kadar giriyor bunlar aslında. Ama körfezin belli yerlerinde av yasak dikkatli olun. Benim avlandığım yere 15-20 metrelere yunus sürüleri yanaşır bu istavrit ve sardalyaların peşinden. O zaman işte tam bir cümbüş oluyor kaçışan sürüleri o mükemmel doğa olayını görmenizi isterdim. Sağolun. Aslında evet o kadar iri değiller daha irisini bunları avlarken kaçırdım. Kurdu takip ederek kıyıya kadar yanaştı ama nasip değilmiş. Bu arada balıkları öldürdüm bile.
başka bir başlıkta heyecanlı heyecanlı anlattıklarını okudum levrek gelmemiş ama boşta dönmemeişsin orada zaten abiler güzel cevap vermiş onların dediklerinide düşün bence problemde yok rastgele buarada aynı tekniği roglonun balık şeklinde olan silikondan sahteleri var onlarda iş yapar tabi usulüne göre vede şansına göre tekrar tebrikler
Avınız için tebrik ederim. Ancak bu balık bence istavrit değil de istavritle aynı familyadan "tral" olarak adlandırılan balığa benziyor. Eminim ustalar daha net bilgi vereceklerdir. Bu balıkların 1,5-2kg'lık olanlarını zıpkınla avlayan dalış arkadaşlarım var. Ayrıca İzmir Özdere'de geçtiğimiz senelerde yaptığım dalışlarda bu balıklarla karşılaştığımı da hatırlıyorum.
Emre tebrik ederim seni kardeşim,afiyet olsun.Bende senin solunda olta atıyordum balıklarından tanıdım seni ha bide kullandığın silikondan