B.Çekmece balıkları..

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında stevejones tarafından paylaşıldı.

1. stevejones

stevejones ALPER

Sazan cesıtlerınde (ozellıkle buyukcekmece gölü) haylı ısraıl sazanı denılen balık cıkıyormus.Bu balıktan yada normal sazanlardan hıcmı lezzetlı seyler yapamayız.cokca okudum herkes kılcıktan,kokudan v.b bahsetmıs.Bır kısı koku suyun dıbı ve kalıtesı ıle baglantısını one cıkarırken bır dıgerı kedıye bıle verdık yemedı yazmıs.Sımdı bu yonde techızat kurup golden sazan yakaladıgımızda sadece sportıf hazmı alacagız?lezzetlı bırsey degılmıdır tatlı su balıkları ozellıkle sazan turevlerı?aydınlatırsanız cok memnun olacagım,teşekkurler.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tüm tatlisu baliklarini tatmadim fakat bilindikleri tattim. Açikcasi deniz baligina hele de istanbul bogazi baligina alisan biri pek de haz alarak yemez tatlisu baliklarini. Sebeplerini siralamissiniz zaten. En iyi kiremitte tereyagli ala olur dediler, yedim o bile alisik oldugum balik lezzetini vermedi.

3. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Bencede en guzel tatlisu baligi alabaliktir.Ancak sazan gibi baliklarda suyun cok onemli oldugunu dusunuyorum.Ozellikle temiz sularda tadi guzel oluyor bir kere boyle bir sazan yemistim.Ancak bencede en iyi tatlisu baligi bile deniz baligindan lezzetli olamaz.Rastgele

reeling

4. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    deniz seviyesinden yüksek,örneğin orta anadolu platolarının tatlısu havzalarında yaşayan sazanlar son derece lezzetlidir,hatta bir çok deniz balığına değişmem ben.tatlısu,deniz seviyesine yaklaştıkça bozulur,taban kokulu bir balçık halini alır ve haliyle balıkta kokar.deniz havzalarında pek tatlısu balığından lezzet beklenmemelidir.deniz avcılarının tatlısu balığını sevmeme nedenide bence budur..

5. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Valla ben Büyükçekmece gölünden İsrail sazanı avladım ve yemeye de çalıştım. Eğer hemen yağmurların ardından su iyice çamurluyken avlanmadıysanız o kadar kötü değil. Ancak israil sazanı bembeya ve dolgun etine rağmen çok kılçıklı, önerim ya bıçakla çapraz derin çizerek kıtır kıtır olana dek kızartmanız ya da derisini de soyarak fileto çıkartıp ardından diğer malzemelerle birlikte kıyma makinasından geçirerek balık köftesi yapmanızdır. Her durumda tadı zahmetine değer mi bilemiyorum. Ancak israil sazanını yakalarsanız lütfen canlı geriye atmayın. Bunu söyleyeceğim tek balık israil sazanıdır. Türkiye'nin faunasında yer almayan bu tür bulunduğu sulardaki tüm diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek üremelerine engel oluyor. Sularımızdan temizlenmesi gerekir.

Rasgele

6. stevejones

stevejones ALPER

O zaman yol yakınken tatlısu avından,ozellıklede ısraıl sazanından dolayı vazgecıp tum agırlıgı,ılgıyı,emegı denız uzerıne vermem daha ısabetlı olacak.

7. Katip60

Katip60 AHMET

Favori Kamış:
    ROBINSON CARBO MiX
    Favori Makine:
    DISCOVERY SATURN6000
    Bence en lezzetli balık sazandır bol yağda mısır unu veya pane harcıyla yapıldığı zaman tadına doyum olmuyor. Denildiği gibi avlağın taban yapısının balığın tadında önemli ölçüde etkisi vardır eğer taban balçıksa ve göletin veya barajın beslendiği su yetersizse balıkta da bu koku olacaktır mümkün olduğu kadar oralarda yemek için değil de sportif olta balıkçılığı yapılması taraftarıyım. Yok yemek için avlanılıyorsa o zamanda suyun kalitesi ve taban yapısına dikkat etmek gerekir bence.

8. Tatlısu balığını yakaladıktan sonra kova içindeki suda boğularak ölmeye terketmeyin.(Deniz balığının aksine).
    Av süresince livarda tutup, livardan çıktıktan sonra hemencek, mümkün olduğunca bekletmeden iç organlarını alın. Özellikle sazanda. Eğer temizlemeden dolaba veya buzluğa koyarsanız ziyan etmişsiniz sayarım.

9. alidag

alidag alişan

bende bir süredir hem imha hemde eğlenmek amaçlı b.çekmece gölünde avlanıyorum ilk fotoraftakilerinde 2.fotoraftakilerinden tamamının israil sazanı olduğunu düşündüğüm için boy vs bakmadan aldım umarım bir hata yapmamışımdır , balıklar genelde 200-300 gram arası sadece 2.fotoraf en alttaki 460 gram geldi , pişirirken 1 1 buçuk cm ara ile yarıklar açıp bol kızgın yağda pirirseniz fena olmuyor tabi pullarını soymayı unutmayın kesinlikle.

10. mehmetcank

mehmetcank Mehmet can

merhaba ben bugun Büyükcekmece de kamp yapmayı düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz israil sazanı tutabileceğim bir bölge varmı? Otarafları hiç bilmiyorum en azından beni yönlendirebilceğiniz temiz biyer söylerseniz sevinirim :)

11. Alişan afiyet olsun.
    Oralarda tırıvırı kullanan çok oluyor. Mutlaka sen de karşılaşıyorsundur. Usulunce uyaralım.:)

12. alidag

alidag alişan

kusura bakmayın daha yeni girip görebildim eğer hala merak ediyorsanız yer tavsiyesinde bulunabilirim :)? birde bende yarın sabah 7-8 gibi orda olucak şekilde gitmek istiyordum ancak araba arızalandı varmı o saatte gidicek olan beni aracına alıcak olan :)?

13. alidag

alidag alişan

benim avlandığım bölgede rasgelmedim ancak ilerisinde varmış uyarmak değil artık yapıcağım şey direk ihbar etmek olur tabi oda nekadar sonuç getirir bilmem...

14. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Kiremit değil abicim flato çıkarılmış ızgara. İyi pişirmemişler. Pişirseler beğenirdin.

15. alidag

alidag alişan

Varmidir bu aralar buyukcekmece golune giden ? Nedir son durum :)?

16. jerome

jerome kadir corek

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    1140gr. tragonya 1 adet
    valla ben cumartesi geceden gidip kamp yapmayı düşünüyorum artık neresine gidicem nerede kamp yapıcam bilmiyorum. döndüğümde ayrıntılı bir rapor hazırlar sunarım burada ayrıca kamp yeri ve avlak önerilerinede açığım :)

17. jerome

jerome kadir corek

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    1140gr. tragonya 1 adet
    cumartesi gece yola çıkıcam varsa gelmek gibi bir düşüncen yol üstünden bir yerden alabilirim gece 3 sıralarında avlakta olmayı düşünüyorum :)

18. acemibalıkcı71

acemibalıkcı71 şinasi

Abi benim çalıştıgım yerde gidenler olmuş bol miktarda sazan ve 5-6 adette yayın tutmuşlar inşallah bende oraya gitmek istiyorum eger tam yerini ögrenirsem pazar günü gidecegim sizede haber veririm.Bu arada onlar kamp kurmuşlar cumartesi pazar olarak.

19. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İlla israil sazanı yemekse maksat tarif şu bir leğenin içine su doldurun önceden temizlenmiş balıkları içine koyun bolca üzüm sirkesi karıştırın dört beş litre suya yarım kilo gibi bir gece sirkeli suda beklesin böylece hem kılçıklardan eser kalmaz hemde kokudan sonunda balıkları suyla çalkalayın tuzlayın unlayp kızgın yağa kavuşturun afiyet olsun,hele bir deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız özellikle israil sazanını gıda olarak tüketmek isteyenler

20. jerome

jerome kadir corek

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    1140gr. tragonya 1 adet
    b.çekmece gölü

evet büyükçekmece gölü kampımız ve avımız hüsranla sonuçlandı israilden başka hiç bir şey gelmedi solucana aç keratalar fakat hep ufak kıyamadım geleni kibarca iğneden çıkarıp saldım