b.çekmece sahilden albatros restaurantdan gürpınara kadar olan şeritte şansımı denedim bugun kıyıdan atış yaptık.. kefalden başka bişi çıkaramadık ....zaten 10 kişiden 9u kıbrıs atıyodu. gürpınara doğru yaklaştıkca benim en çok zargana aldığım yerdi. tek bir vuruş bile almadım . biraz rüzgarlıydı top istediğim mesafeye gitmiyordu . beyaz ve turuncu ipekle denendi . netice itibarıyla 4 kefal . benim elim boş .. yarın sabah 5 gibi hava müsade ederse yemli dip deniycem . herkese rast gele.
Top yerine bulrag şamandıra denemeye ne dersiniz ? http://www.avmarketi.com/asp/product/10622/OSKAR-BULRAG-SAMANDIRA-60-GRAM
zargana nın alba star topları 35 gram dı sanırsam. bu bulrag 60 gram kurşunla atış yapar gibi 2 akt mesafeye gönderiyor saırım . ilk aklıma gelen bu oldu
bu arada aynı rapordan devam edyim 12/09/2010 sabah 5 den 9:30 a kadar gürpınar -çemece arasındaydım şamandralı çift iğneli . ve 4 lü dip takımı olarak denedim .. sadece kefal aldım gene.. çok güzel yağmur yağdı .rüzgar kesildi hemen. daha iyi atışlar yaptım zarganaya. ama ne yazıkki gene alamadım zarganayı .. bu sefer hem turuncu ipek . hemde şamdraya tavuk eti kullandım . bu kez sadece 3 kefalle dönebildim zarganasız kaldım orda oturanlar bilirler. eskiden o şerit hep kayalıkdı süper balık yapıyodu. şimdi betnla yürüyüş yolu yapılmış . 2 adımda bir balık restaurantı mangal başı olmuş . her gece kasa kasa bayat ekmek atıyo hepsi denize.. kıyı boyunca kefal kaynıyor. kefal sevenler için bulunmaz fırsat... başka ablık için ya tekne gerek yada 4:50 lik bi kamışla iyice uzağı yoklamak lazım .
Bende gürpınarda avlanıyorum, 1 aydır gitmedim balık yok diye, sezon açılıyor geçen sene çok lüfer aldım burundan, bakalım kısmet yavaş yavaş başlıyorum balığa inşallah bu senede çok olur lüfer.
evet ya abilerim yok bişi.. zaten atan kıbrıs atıyo başka bişi yok . lokantalar saolsun ekmek ata ata kefaller irileşmişti . ama hala ufak sayılırlar. yani sahilde milletin kovasına baktım pek öyle ufak balık salma gibi incelikleri yok. sırf boş dönmedim demek için doldurmuşlar ne geldiyse... kefal eti sevmiyorum . yakalamasıda zaten kıyıya yakın çok keyifli gelmiyor. eskiden bu ayda orda zargana çok alıyodum ... zarganayı çekmesi alması keyifli oluyor. yaşlarınız o zamanları hatırlamaya hattan ebnden önceleri hatırlamaya müsait. bilirsiniz kayalıkdı ora. derindi . şimdi hep doldurmuşlar dizime geliyo su kıyıda. hep zemin kaldırım taşı moloz.. eskiden bi boy derinlikden fazlaydı orası .. zira zargana için fazla mesafeye atmak gerekmiyordu . şimdi gürpınar kıyısı çok sığılaşmış .. denizin içinden inşaat demirleri çıkıyor yukarı doğru bi kaç tane gördüm. orası beylikdüzüne bağlandı sanırım belediye ne iş yapıyo anlamdım . insan 2 elemanını gönderir söktürür kestirir zararsız hale getirir. yazık
orada ben de şansımı denemiştim geçen sene. kefalin etini de avını da sevmediğim için zarganaya yönelmiştim. orada avlananlar çok çok küçük sinek iğne ile hırsızlı takım kullanıyorlar. bana söyledikleri o bölgedeki zargananın ipeğe gelmediği. ben yem olarak istavritten kuyruk filetosu kullandım, izmirdeki zargana avlarımda kullandığım iğneyi kullandım birşey alamadım ancak yanımdakiler kurşun kalem kalınlığında zargana tutup götürdüler. o kadar küçük balıkla ne yapılacaksa artık. uzun lafın kısası o kadar küçük balıkları geri salmadıkları için orada tutmaya değer boyutta zargana olacağını sanmıyorum. herkese sevgiler.
Engin, güzelcedeki mendireğin batısında (denize bakarken, mendireğin sağ tarafı) kumluk bölgeye gidebilirsen, kaya kurdu veya boru kurdu ile mırmır alma şansın olur gece. 100 gram civarı kurşunla, uzağa atış yapıp, lodosu olan ama fırtına düzeyinde olmayan, yani aşırı yosun getirmeyen bir gecede balık alabilirsin, mevsimler geriden geliyor ama mırmır başlamıştır diye düşünüyorum. 2 duraklık mesafe (araba varsa 5 dk yani) valla gürpınardan, bence dene, meteorolojiyi takip edip.
teşekkür ederim draco .. gümüşyakadan kayıkla açılıp kova kova istavrit tutuyoduk. araba var güzelce hiç denemedim ama . şimdi sohbet bölümünde bi muhabbet vardı . ben gecikmiş askerlik borcumu ödemek üzere yarın silah altına giriyorum apar topar son kez olta atma isteği duydum gitmeden .. artık 15 ay sonra denicez oraları. gürpıanrdan lüfer alan biliyorum 1 yıl içinde. çekmişti baya. ama eskisi gibi balığın kıyıya sokulmasına imkan vermemişler. arka tarafda villalar. ön tarafda lokantaalr. 2 adımda bir içkili lokanta. sezonluk getirisi 50 milyar falan belediyeye. kiradan kazanmak için denizi komple doldurup lokantalara yer açmış . dönünce güzel bir surf kamış almam lazım 100-250 atarlı .. uzağa atamadan yakından balık eskisi gibi yok . teşekkür ederim ilginizie kolay gelsin
Ne zamandır planım vardı 1 aydır gitmiyordum balığa bugün attım kendimi gürpınara, amacım levrek ve lüfer denmesiydi, saat 17:00 den 21:30 kadar denedim, hiç vuruş almadım lüfere hırsız oltayla, geçen sene çok lüfer tuttuğum yerde hiçbirşey yoktu başlamamış balık. Zargana vardı atlıyordu su üzerinde. Esas at-çek denemesi yapmaktı amacım, 4 saat at-çek yaptım hiç durmadan, merada levrek olabilir hayali ile, yanlızdım merada sadece bir zıpkıncı arkadaş vardı, hiç vuruş takip alamadım, hava kararmaya yakın zıpkıncı arkadaş çıktı, muhabbet ettik merada çok güzel levrek olduğunu söyledi 2 tane 3kg civarı kaçırmış hemen kıyıdan, ben devam ettim at-çek yapmaya gece karanlığı ışık ses yok yapayanlızım, önümde balıklar çıldırıyor 6-7 mt mesafede atacaklar kendilerini karaya ama ne yaptıysam (sahte değişikliği, aksiyon denemeleri herşeyi denedim) bir türlü alamadım levrek. Heralde kendi düşünceme göre denizde canlı yem çok olunca levrek pek ilgilenmiyor sahte yemle , acemiyim spin işide ama bu kadar saat denemeye sonuç çıkmayınca bu karara vardım , insanın içi gidiyor önünde balıklar delirince sudaki kabarmaları görünce gece sessizliğinde ama olmadı kısmet değilmiş. Saygılar.
Pazartesi akşam 5-7 arası izmarit ispari aldık, isparilari iade ettim, izmaritler büyüktü, sonra lüfer denedik, tam güzel vuruş aldık lodos patladı döndük eve, çarşamba çok güzel zargana alanlar oldu, bir abim 15 dk da 7-8 parça zargana aldı toplu tek iğneli takımla, pazar günü tekneyle açılanlar güzel lüfer almışlar.
Ben beylikdüzüne yeni taşınmış olduğumdan dolayı buradaki avlak bölgelerini fazla bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
Tabiki Güman bey seve seve, beylikdüzüne yakın herkezin gittiği, Gürpınar balıkçı barınağı bölgesi var, barınağa gitmek için, gürpınar ilçesi merkezine gidiyorsunuz, oradan polis karakolunun önünden girip , karşınızdaki sokağa giriyorsunuz, sahile kadar yol devam ediyor, ileride yol çatala ayrılıyor (her ikiside gider), soldan devam edin, yaklaşık 200-300 metre ileride , sağa bir sokak girer zaten sokağın başında tabela var, tabelada sahile iner yada barınağa gider yazıyor tam hatırlayamadım, balıkçı barınağının sol tarafından beton yolun üzerinden yaklaşık 600-700 metre ileride herkezin balık tuttuğu yeri görürsünüz zaten. Anlaşılmadıysa açık adres olarakta yazabilirim. Daha da ayrıntılı isterseniz derinlik balık durumu onuda yazabilirim. İstanbul uydu haritasına girin internetten, oradan dediğim bölgeyi ve ulaşımını bulabilirsiniz. Başka yardımcı olabileceğim birşey olursa seve seve yardım ederim, saygılar.