sevgili arkadaşlar aranıza yeni katıldım.aslen çanakkalellıyım temmuz 15 gibi babakaleye tatil için gidiyorum.oralarda avlanan arkadaşlar muhakkak vardır bana babakalenin neresinde hangi balıgın hangi yeme geldigini anlatan olursa sevinirim.şimdiden teşekkürler.reeling
Merhaba, Bende çanakkaleliyim avlaklar hakkında birşey diyemeyeceğim ama çanakkalede sülüna diye bişey var balıkçılarda satılıyo yada av marketlerde yem olarak onu kullanabilirsiniz. birde deniz kenarında kum ile denizin birleştiği yerleri kazdığnızda kurtlar çıkıyo o çok işe yarıyo tavsiye ederim. Avlaklar konusunda çok fazla yardım alabileceğinizi sanmıyorum. Bu şekilde paylaşıma pek rastlamadım ama asos ile ilgili çok bilgi var burda araştırırsanız ulaşırsınız mutlaka biraz vakit ayırmanız gerekiyor.
sülüna dediginiz şey sanırım bizim burada sülünez denilen şey.biz genelde boru kurdu yada sülünezle avlanıyoruz.ben kendimde çanakkaleli oldugum için orada boru kurdu veya sülünezin satıldıgını hiç görmedim.daha dogrusu babakale civarında görmedim.orada avlanan arkadaş varsa sanırım bana buradan yardımcı olabilir
İsmail Bey, selamlar. Babakalede balık işi yapanlar var. Köyün içinde bir kaç tane buzhanesi olan balıkçı dükkanları. Onlardan göz tabir edilen kalamar yavrusu gibi yemler alıyorlar. Orada onlar kullanılıyor. Babakale Limanında Mendirekler ve Liman yenilendi çok güzel oldu. Fakat denize açılınca daha bereketli. Edremitten gelip geceleri Mendirekten olta atıyorlar. İşlerimi ayarlayıp ben de kaçmaya çalışıyorum. İstanbul sıkıyor insanı.14 -17 temmuz tarihlerinde Kumbağlarda motosiklet festivali var. onu da kaçırmak istemiyorum.
erdinç bey ilginize çok tesekkür ediyorum.işallah karşılaşmak nasip olur ve bilgi birikiminizden faydalanırım.daha iyi bir iletişim kurmak için telefon veya msn verirseniz sevinirim.saygılar.