Değerli büyüklerim hepinize merhabalar, Bayram tatilimde ağabeyim ile birlikte Babakale de ufak bir kafa dinleme operasyonu yapalım istedik. Fakat bölgeyle ilgili hiçbir bilgim yok. Planımız bayram yani ekim 14 te giderek 1 hafta kadar kalmak. İzninizle size birkaç soru sormak istiyorum. 1)Bu bölgede ne tür balıklar avlayabilirim? 2)Yemli ve spin takımlarımı götüreceğim. Taze yem ve suni yem konusunda bana tavsiyeleriniz ne olacaktır? 3)Önerdiğiniz bir avlak var mıdır? Hepinize teşekkür ederim. Yüreğinize dilinize sağlık şimdiden. İyi akşamlar dilerim.
Babakalenin mendireği çok büyüktür.Mevsim olarakta en uygun zamanda gidiyorsunuz.Liman içi gündüz kefal (oldukça iri) avı yapabilirsiniz,dışı yemli hertürlü ege balığı barındırır(kupez-karagöz-çupra vs.). Tekne ile açıkta mercan yakalama şansınız var, yine tekneyle sırtı yaparsanız,sinarit vs. almanız mümkün. Liman içi çok erken saatlerde ve gece atçek yaparsanız levrekde var. GÜLPINAR YOLUNDA sahile inilecek yerlerden kıyı avı yaparsanız ÇUPRA,İSPENDEK tutma şansınız olur. boru kurdu,sulünez,karides,kalamar,mamun gibi yemleri yanınızda götürün.(çanakkale üstünden gidecekseniz,mamun ve karidesi orada bulabilirsiniz.) RASTGELSİN
Fatih abi merhaba, Bilgiler için çok teşekkür ederim Bu durumda hedef balık Levrek ve çipura olacak gibi görünüyor. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim orada tekne bulursam kiralamayı düşünüyorum. Veyahut günü birlik bir tekne turu. Tekrardan ilgin için çok teşekkür ederim