Babakale güzelleri (2)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Hemen hergün muhtelif yörelerdeki kardeşlerimle telefon görüşmeleri yapmaktayım.Ortak nokta ise hemen her yerde balığın bu sene inanılmaz kıt olduğu yönünde.
    Hemen her türlü avı ile artık meşhur olan Sivricemiz bile bu kıtlıktan nasibi almakta.Garanti av olan caparicilikte bile birkac kg'dan fazla oda pek iiri olmayan kolyos alabilmekteyiz.Mercan avlarımız ise kimi zaman tatminkar olsada,bazen oda kaybolmakta ve garanti av olmaktan cıkmakta.Mamafih gecen hafta boyunca birlikte olduğumuz Bursadan Dr.Zafer Kocabey ve Mete kardeşimle hayli tatminkar mercan avları yapabildik.
    Canli kefal ile yaptığım levrek sırtısı denemelerinden ise henüz bir netice alamadım.Barınağımız icine yerleşmiş,ilerya ve gümüşlere oraları dar eden ispendeklerden deneme amaclı atcek avlarımda beş tanesini yakalasamda hepsini saldım.Şimdilerde onlarda kayboldu.
    Nihayet arslan Partnerim Muharrem Kürümoğlu geldi ve avlarımı daha uzaklara taşıyabildim.İki gün,en azından irilikleri ile tatminkar sayılacak mercan avlarımızdan sonra,sezonun son Kasna avına gittik.Muharremin tabiri ile gemi gibi olanlarıyla hayli boğuştuk.
    Rekor sayılabilecek bir tanesini yukarıdan gözlemledikten sonra-yamactan aşagı inerken tökezleyip nerdeyse beş metre tepetaklak yuvarlanıp,ırmağa kafa üstü dalmaktan son anda kurtuldum.Hertarafım toprak calcırpı ile örtülmüş
    vaziyette birkac dakika öyle kalakaldım.Sonra yavaştan doğrulup,sağlam olduğumu anladıktan sonra,sebep olan koca kasnanın peşine düşsemde,onun sahteme hışımla saldırmasına rağmen,gerekli hamleyi ağrıyan omzum nedeniyle yapamadığımdan kacırıverdim.
    Ne uslanmış nede bıkmıştık.Hemen ertesi sabahın 6'sında Babakale yollarına düşüp,orada ev yaptırma cabasında olan arkadaşım Eşrefin güzel ve büyük teknesi ile acıldık.100 metre üstü derinliklerde Patlakgöz Mercanların peşine düştük.Maalesef onlara raslayamadık.Ancak 15 adet aralarında hayli irileride bulunan istakaroz ve karagözlerden nasibimizi aldık.
    Yem olarak göz ve kırmıızı karides kullandık.Bazı resimleri ilişikte sunuyorum.
    Sevgiyle kalınız.

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    maşallah maşallah vedat abi paylaşımın için teşekkürler:)
    ayrıca ufak kazaın için ise geçmiş olsun Allah beterlerinden saklasın:)

3. hasanaki_09

hasanaki_09 HASAN ALİ

Favori Kamış:
    balık el oltası ile tutulur
    vedat abi tebrik ederim... one güzel resimler öğle walla bu saatte ağzım sulandı..

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgin icin teşekkürlerimi sunuyorum sevgili Koral.
    Kazayı nispeten ucuz atlattım,neyseki menfi bir durum yok.
    Sevgiyle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler ilgine sevgili Hasan.Müteakiben ağzını sulandıracağına inandığım bir diğer avımın rapor ve resimlerini sunacağım.
    Sevgiyle kal

6. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
  7. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Vedat abi ne diyebilirimki. Seninde dediğin gibi bu kıtlıkta süper görüntüler. Eline ağzına sağlık.

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Vedat abi tebrikler..
    Bu arada ne zamandan beri forumdasin :D
    En son bir veda mesaji yollamistin ama geldigindede geldim mesaji atmadin :p

Tekrar hosgeldin Vedat abi

9. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    ilk basta buyuk gecmısler olsun.alllah beterınden korusun dıyorum.her zamankı gıbı yazdıklarınızı buyuk bır ıstekle ve şevkle okudum.ellerınıze saglık saglıcakla kalın

10. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Bende....

Paylaşımınız için teşekkürler, güzel anlar olmuş.

11. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    abi geçmiş olsun ellerine saglık yine mükemmel resimler göndermişsin

12. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Baba teşekkürler paylaşım için. Ayrıca geçmiş olsun

13. mykaraguney

mykaraguney

Abi özlettiniz kendinizi.. Her zaman olduğu gibi nefis balıklarla bir rapor daha.. Tebrikler.. Bu arada yem olarak "göz" demişsiniz ben pek anlayamadım biraz anlatırmısınız.

14. bluemarine

bluemarine

Favori Kamış:
    Sırtı
    En İyi Avı:
    Turna 3 kg,kalamar 1.2 kg
    Tebrikler istediğiniz gibi olmasada bence güzel av olmuş.Daha nice bereketli avlara.Bu arada geçmiş olsun.

15. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Babakale'nin en baba raporları diyebilirim.Bu görüntüler insanın adeta şevkini arttırıyor.Elleriniz dert görmesin.Daha nicelerine rsagele...

16. dede

dede kema ldede

tebrikler güzel av olmuş avın bol olsun rast gelsin

17. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    çok güzel bir av olmuş..

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Babakale güzelleri(2)

Değerli üyeler

Hemen hergün muhtelif yörelerdeki kardeşlerimle telefon görüşmeleri yapmaktayım.Ortak nokta ise hemen her yerde balığın bu sene inanılmaz kıt olduğu yönünde.
    Hemen her türlü avı ile artık meşhur olan Sivricemiz bile bu kıtlıktan nasibi almakta.Garanti av olan caparicilikte bile birkac kg'dan fazla oda pek iiri olmayan kolyos alabilmekteyiz.Mercan avlarımız ise kimi zaman tatminkar olsada,bazen oda kaybolmakta ve garanti av olmaktan cıkmakta.Mamafih gecen hafta boyunca birlikte olduğumuz Bursadan Dr.Zafer Kocabey ve Mete kardeşimle hayli tatminkar mercan avları yapabildik.
    Canli kefal ile yaptığım levrek sırtısı denemelerinden ise henüz bir netice alamadım.Barınağımız icine yerleşmiş,ilerya ve gümüşlere oraları dar eden ispendeklerden deneme amaclı atcek avlarımda beş tanesini yakalasamda hepsini saldım.Şimdilerde onlarda kayboldu.
    Nihayet arslan Partnerim Muharrem Kürümoğlu geldi ve avlarımı daha uzaklara taşıyabildim.İki gün,en azından irilikleri ile tatminkar sayılacak mercan avlarımızdan sonra,sezonun son Kasna avına gittik.Muharremin tabiri ile gemi gibi olanlarıyla hayli boğuştuk.
    Rekor sayılabilecek bir tanesini yukarıdan gözlemledikten sonra-yamactan aşagı inerken tökezleyip nerdeyse beş metre tepetaklak yuvarlanıp,ırmağa kafa üstü dalmaktan son anda kurtuldum.Hertarafım toprak calcırpı ile örtülmüş
    vaziyette birkac dakika öyle kalakaldım.Sonra yavaştan doğrulup,sağlam olduğumu anladıktan sonra,sebep olan koca kasnanın peşine düşsemde,onun sahteme hışımla saldırmasına rağmen,gerekli hamleyi ağrıyan omzum nedeniyle yapamadığımdan kacırıverdim.
    Ne uslanmış nede bıkmıştık.Hemen ertesi sabahın 6'sında Babakale yollarına düşüp,orada ev yaptırma cabasında olan arkadaşım Eşrefin güzel ve büyük teknesi ile acıldık.100 metre üstü derinliklerde Patlakgöz Mercanların peşine düştük.Maalesef onlara raslayamadık.Ancak 15 adet aralarında hayli irileride bulunan istakaroz ve karagözlerden nasibimizi aldık.
    Yem olarak göz ve kırmıızı karides kullandık.Bazı resimleri ilişikte sunuyorum.
    Sevgiyle kalınız.

19. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Vedat abi benimde yakalamasını en çok sevdiğim sinarit kadar olmasada sert huylu balıklardan güzel bir demet sunmuşsun teşekkürler dediğin gibi bu sene balıklar oldukça az iki hafta önce yeniçiftlik açıklarındaki taşımızda güzel sargozlar ve karagözler yakaladık uzun süredir o taştan böyle balıklar yakalamamıştık işallah kalıcı olurlar büyük balıklı avların olsun rastgele

20. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel av tebrikler