Babakale güzelleri,Fangriler,Mercanlar,Lipari ve İstakarozlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler
    Gözüpek partnerim Muharrem,teknemin henüz denize inmemiş olmasından dolayı
    ava cıkabildiği sair teknelerle gercekleştirdiği avdan memnun kalmamıştı.
    Babakalede oturan ve orada ev yaptırma cabasında bulunmakta olan sevgili arkadaşim Eşref,müteaddit defalar büyük kamaralı teknesiyle balığa cıkma teklifinde bulunmuştu.
    Neticede kendisiyle görüştüm,Muharremi alıp yanına gittim.
    Dip balıkları avlanma taktikleri konumun müteakip serisinde zaten ele alıp sizlere anlatacağım,pircolle avlanmaya müsait bir hava vardı.Deniz çarşaf gibiydi,belliki böylede devam edecekti.
    Herzaman deepfreez'imde bulundurduğum,kafaları ayıklanmış,kabuklarından sıyrılmamış donmuş karideslerden yanımıza aldık.Ayrica herzaman günü kurtaran,balıkları cezbeden sardalye yağımıda aldım.
    Makaramda 0,20 ip misina sarılıydı,İhtimal bir akıntıya karşı dibe kolayca inmekte zorluk veekmeyeceğimi umuyordum.Ucuna Okuma marka miniminicik fırdöndü ekledim birkac kulacda Floyracarbon 0,30 misina bagladım.Hırsızlı pircolümüde güzelecesıkıca ekledim.
    Muharrem klasik üclü takımı tercih etti.Yem olarak ayrıca Eşref yörede Göz olarak tabir edilen,maalesef trollerin ekenomik degere ulaşamadan milyonlarcasını sair avları esnasında katlettikleri Fangri ve Mercan yeminden stoklamıştı,kullanabilecektik.
    Mükellef teknesi her türlü cihazla donatılmıştı.Babakale mendireğine paralel giderken rapalalarımızıda salıverdik.Pek ümidim yoktu,nitekim birşeyde vurmadı.Eşref daha birkac sene öncesi bu 5,6 kulaclık kırma taş dipli bölgeden gecerken her seferinde birkac Sinagrit Palazı alabildiğinden bahsediyordu ama ben nerdeyse kesin olarak aynı fikirde değildim.Palazlar ve büyükleri gecen senede pek yoktu ve ben sadece 6 sinagrit yakalayabilmiştim.
    Neticede balık bulucusu ile kombineli GPS' marifetiyle kerterizine ulaştık.
    Sevgili üyeler,coğunuz mercan avında nedense hep tam kaya üstüne demirlemenin gereğine inanırsınız.Oysa cocukluğumunda balığı olan mercanın helede böylesine yatık ve hafif akıntılı günlerde en verimli avı,aksine demir atılmadan hafif akıntıyla kayalık bölge üzerinde akmayla yapılır.Zira mercan evet barınmak üzere kayalığını secer ve bazende demirleyerek o kaya üzerinden verimli balık alınır,ancak böylesine havada asla buna lüzum yoktur.Mercanlar barındıkları(yemlendikleri değil) kayalarından ayrılırlar ve yakınlardaki bölgenin dibinde dolaşarak beslenirler.Bir nokta üzerinde sabit durarak ve üstelik ipin görünme dezavantajından bazen müteessir olarak avlanmanın böylesine hallerde gereği yoktur.
    Elbette sevgili Eşrefe bunu tatbiki olarak göstermek ve kabul ettirmeye cabaladım.Neticede randımanı belli olan akarak avlanma yöntemini oda kabul etti.
    İri mercan ve Fangri peşindeyseniz bence olmazsa olmaz şart hırsızlı pircol marifetiyle avlanmaktır.Kafasından arındırılmış karidesinizi kabuğuyla beraber bütün olarak takarsanız,bu büyükce olan yem dipte illaki büyük balık alacaktır.
    Eskiler bilirler,biz İstanbul Boğazının o zamanlarının, gece lüks lambaları ile avında lüferleri sarımsak yada fındık zoka tabir edilen hırsızlı takımlarla avlardık.Akıntıdan müteessir olmamaları icinde,zokadan birkac kulac yukarı uygun bir fırdöndü bağlar ve üzerinede gezer bir kıstırma kurşun takardık.Takımım cok benzerdi,sadece civa ile parlatma yoktu zokalarım ise daha kücük boyda(pircol)ve kromaj banyosundan gecmişti.
    Sair yemimiz Gözde,hırsızlı takıma uyar büyüklükteydi.
    sarımsak,fındık tabir edilen civa ile parlatmaya uğraştığımız zokalardan hayli ufaktır pircollerim.
    Avımız gayet randımanlı gecti.50'den fazla mercan,fangri,ıstakaroz lipari tuttuk.Bunlardan 30 kadarı,tarafımızdan suya iade edildi.Böylece hem limit dahilinde kaldık ve nispeten kücükleri denize geri döndürdük.
    60 ila 45 metrelerde aavlandık.Bu arada iki adette bir kg üzeri ahtapot yakalayıp alıkoymaya kıymadığımız icin geri saldık.
    Ancak iki kulac kadar havandırıp,dayanılmaz kafa darbeleri sonucunda,hırsızımı alıp giden balığın büyüklüğünü halende merak etmekteyim.Babakalenin balıkları icin belliki daha kalın misina kullanmam gerekecekltir.
    Ah şu ince takım merakım yokmu,arada kalama ayarını yapmayı unutan eskimiş
    kafama ne demeli.Neyse,birgün sonra aynı olay bu kere inanılmaz parkurlara sahip Sarımsakcı ırmağında Muharremle gercekleştirdiğimiz Kasna avındada başıma geldi.Yeniden ayarlamayı unuttuğum kalamam yeterli gelmeyince,sunduğum Sure Catch Super Hopper cekirge rapalamı devesa bir Kasna hemde gözümün önünde derin suda dipten yükselerek,bana adeta hic fırsat tanımadan ambarlayıp,bütün haşmetini bana saliseler icinde sergileyip,0,18 Okuma Trout misinamı anında koparıp kayboldu.Böyle dememe bakmayın.Asla ince takımdan vazgecmem.Gereğince yapılan kalama ayarı,benim incecik misinalarla devasa balıkları yakalamamı sağlamıştır.Avatarımdaki rekor Abanticus alabalığınıda ben 0,16 misina ile almıştım.Levrektede yazın asla 0,20'nin üzerine cıkmam.Son güzel levreğim ise bu kalınlıktaki misina alınmıştır.
    Kasna avını resimleriyle birlikte sizlere bilahere sunacağım.
    Sağlık ve afiyette kalınız.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Haziran 2008
  2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Vedat abi tebrikler ne güzel mercanlar tutmuşsunuz avınız da bereketli geçmiş elinize sağlık verdiğiniz takım bilgileri için çok teşekkür ederiz her yazınızda yeni birşeyler öğreniyoruz saygılar.

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Vedat amca ellerinize sağlık, çok güzelav olmuş .

4. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    mercana gitmiş kadar oldum

Sevgili Vedat Amca yine rapor değil ders olmuş seninki. pirçolun ne olduğunu da öğrenmiş oldum böylece. Halikarnas balıkçısı gibi sen de Sivrice Balıkçısı oldun artık nazarımda. Allah sana sağlık sıhhat ve daha büyük balıklar nasip etsin ki biz de senin tecrübelerinden nasiplenmeye devam edelim.

5. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    o takıma bide canlı teke takıcan bide o zaman gör şenliği

6. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    vedat baba yine yasapmışşın yapacağını helal olsun sana baba.Yine akıcı bir rapor ve şahane resimler.Ne denirki tebriklerimi iletiyorum ama ne yalan söyleyeyim mercan yemeyeli baya bi zaman olmuş canım istedi valla öpüyorum babacım ellerinden rastgele:D

7. Vedat abi tebrikler yine mükemmel bir av olmuş ellerine sağlık:)

Bu arada benim saormak istediğim bir soru var..Istakarozu biz sivriburun karagöz olarak biliriz..Bu resimdekiler biraz farklı acaba ben yanlışmı biliyorum:)

aşağıda bizim ıstakaroz olarak bildiğimiz balıklar..
    [​IMG][/URL][/IMG]

8. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Vedat ağabey, avınız çok bereketli ve güzel geçmiş. Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkürler. Sizden öğreneceğimiz daha çok şey var. :)

Bu arada, organizasyon zamanı bizleri aradığınız için de size ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sağolun. :)

9. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Verdiğiniz bilgiler oldukça aydınlatıcı, avladığınız balıklar tam bir görsel şölen. Biz amatör balıkçılar sizden daha ne isteyebiliriz ki. Tebrikler ve teşekkürler.

10. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Vedat abicim ellerin dert görmesin, çok güzel anlatmışsın,

1-bu arada zokalı takımın zemine inmesi zor olmuyor mu
    2- zokalı takımın yanıla 5-6 cm.lik hırsız da takıyor musun

paylaşımın için teşekkürler, izmir den sevgiler

11. alemci35

alemci35 mustafa

vedat abicim tecrübelerin ve yılların getirdiği engin bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim.nice paylaşımlara herkese iyi avlar.

12. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Tebrikler Vedat ağabey..:)

Mümkünse kullandıgınız takımın fotograf yada çizimini de yayınlayabilirmisiniz..

Teşekürler..:)

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Aşkın
    Amatör limitler,sularımızın bizlere verebildiğiyle yetinmek ve mutlu olabilmek elbetteki savunulacak,asla taviz verilmeyecek prensipler olmalı.
    Ancak heveslilerin hakikaten kayda değer avlarınıda arada gercekleştirmeleri gereğine inanıyorum.Zira bu şekilde iclerindeki hevesin tam olarak yerleşeceğine inanmaktayım.
    Klasik takımlar,kolay av peşinde koşmak,artık heveslilere fazla birşeyler vermemektedir.Mesafe katetmek,farklı yöntemler denemek,bu amaca hizmet edeceklerdir.
    BU son avımda bu yönden hareketle başarılı bir av gercekleştirdim,resimledim ve sizlere yolladım.
    Sevgiyle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili kardeşim,sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Levent
    Yazdıklarımı okumaya değer bulup,üstelik iltifatlarda bulunman beni ziyadesiyle memnun etmiştir.
    İşte sizlerin bu tutumlarınızdırki bizleri bu yaştada yaptıklarımızdan azami zevk almaya ve dinamik bir avcı olarak avlarımıza devam edebilmemize olanak sağlamaktadır.
    Sevgiyle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Cem.Bencede canlı teke mercan avının baş yemidir.
    Sevgiyle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Özgür
    Biliyorsun yeni teknem geldi.Motoruda bugün,yarın gelecek.
    Denize indiğinde bıraktığım yerden şevkle devam edeceğim.
    Bu aşamada sizleride davet edeceğpim.İnşallah bulusur beraber avlanırız.
    Sevgiyle kal evlat.

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Erdal
    Resimdekilerde alt sıradan soldan iki ve sağdan iki balık sivriburun (şina,yada şuna)karagözdür.Bu balıklar en iri olarak Marmarada bulunur.
    İstakaroz akraba bir tür olmasına ragmen aynı balık değildir.İskatarya diyerekte anılmaktadır.Et kalitesi ve ekenomik değeri acısından sivriburunla boy ölçüşemez.Merası bulunduğunda cok verimli avı yapılır.Boyları ve cesameti 1 kg'mı aşar.
    Sevgilerimle
    Not;Son avımda sadece bu balığa odaklansaydık,bulduğumuz merasında misliyle alabilirdik.Biz mercana yöneldik arada birkac tanede bunlardan aldık.Ufaklarını hep saldık.

19. seltodice

seltodice tolga toy

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    Değerli üstadım yapmış olduğunuz avları heyecanla takip edip önerilerinizide uygulamaya çalışıyorum.Acaba üstadım bir daha ne zaman ava çıkacak ve raporu yayınlayacak diye bekliyorum.Av bölgenizde kıyıdan bir kaç defa da avlandım.Ancak o bölge için tekne ile bir tecrubem olmadı.Bu hafata sonuda oradayım Şayet sizin için bir mahsuru yok ise hafta sonu balığa çıkacak iseniz teknenizin bir köşesinde bana da bir yer olabilirmi acaba.Bu heyecanı yaşamak
    benim için bir çok şeyden önemli olacaktır.

20. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ne güzel mercanlar böyle. Emeğinize sağlık Vedat Abi :)